توصیههایی برای مسافران آلمان
سفر به آلمان شاید بیشتر با انگیزه های کاری صورت بگیرد اما در ورود به این کشور منظم و قانون مند باید مواردی را در نظر داشته باشید. آلمان کشوری دیدنی، زیبا و فرهنگی است که دانستن آداب و قوانین آن برای هر مسافری ضروری به نظر می رسد.
رفتار عمومی
در آلمان وقتی که عدهای در رستوران نشستهاند و برای هر تازه وارد دیگری که میخواهد به این جمع بپیوندد هیچ کس از جای خود بلند نمیشود و نظم رستوران را به هم نمیریزد، تازه وارد به محض ورود ضمن گفتن ظهر، عصر یا شب بخیر پیش هرکسی که جا بود (صندلی خالی بود) و بناست بنشیند با همان یک نفر فقط دست میدهد و سپس دو ضربه با پشت انگشت اشاره به میز میکوبد و سلامی به همه میدهد.
اگر دوست دارید گفتگویتان با یك آلمانی به خوبی انجام شود، حتما فاصله مناسب را با آن فرد حفظ كنید. آلمانیها هم مانند هر ملتی، آدابی دارند كه با آن آداب رفتارشان معنی پیدا میكند.
چنانچه در رستوران برای صرف غذا میروید اگر آرنجهای خود را روی میز قرار دهید دور از ادب است و در رستوران نباید موقع غذا خوردن از مچ دست بیشتر روی میز قرار گیرد و موقع غذا خوردن باید چنگال غذاخوری را تا اتمام غذا به دست داشته باشید و هرگز نباید چنگال دردست راست قرار گیرد.
رستورانهای تركی و یونانی و البته ایرانی از رستورانهای ارزانی است كه در انواع ایرانی و تركی میتوانید غذای با گوشت قرمز و حلال پیدا كنید. دونر كباب با همان دستگاههایی كه در ایران میشناسید در آلمان هم مشغول چرخیدن است. رستورانهای یونانی برای زیتونهای خوبی كه دارند زبانزد هستند.
انعام دادن در رستورانها از آداب مردم آلمان است و معمولاً برای این كار پانزده درصد از بهای غذا را به گارسون (پیشخدمت) میدهند.
آلمانیها معمولا در روزهای یكشنبه (كه تعطیل هستند) به جای صبحانه و ناهار وعده غذایی به نام «برانش» میخورند كه از ساعت یازده تا دو بعد از ظهر در هتلها سرو میشود.
درون اتاقهای هتل دمپایی ندارند. اگر شما به پوشیدن دمپایی عادت دارید، یادتان باشد كه از ایران با خودتان ببرید.
تاکسی در آلمان مثل تمام اروپا گران است اما با پرداختن یك چهارم بهای تاكسی میتوان از وسایل دیگر برای جابهجایی استفاده كرد.
آلمانها هنوز هم از رفتارهای هیتلر كه باعث به خاك و خون كشیده شدن، اروپا شد، خجالت میكشند و برای همین زیاد دوست ندارند كه از آن دوران صحبتی بكنند. اگر هم گردشگری از سر شوخی بخواهد چیزی (مثلاً هایل هیتلری) به آنها بگوید میرنجند. شوخی هیتلری هم كه جای خودش را دارد.
پرسیدن اینكه شما اهل كجا هستید هم از آن دست سوالهایی است كه آنها را ناراحت میكند. آلمانها آنقدر از نقش خود در تاریخ جهان ناراحت هستند كه مردم عادی این كشور، دستههایی را ترتیب دادهاند كه در صورت تعرض نئونازیها به خارجیها از خارجیها دفاع كنند و البته به خارجیها توصیه اكید دارند كه اصلاً در محوطههایی كه امكان دارد، نئونازیها حضور داشته باشند، رفت و آمد نكنند. یكی از این مكانها، محلههای شرق برلین است. در این محل خارجیها را به عنوان سرسیاه میشناسند (به خاطر رنگ موهایشان) و در صورتی كه ساعت ده شب به بعد در این محلهها حاضر شوند، با خطر جدی روبهرو میشوند. نئو نازیها لباسهای مشكی به تن میكنند، موهایشان را به سر و شكل عجیبی در میآورند و چكمه به پا دارند. این افراد به صورت دستهای حركت میكنند و دستهای هم به مردم حمله میكنند.
آلمانی ها در صفهای سینما، اتوبوس و غیره، فاصله را با نفر جلویی حفظ میكنند. این فاصله را همه حفظ میكنند و كسی خودش را بین شما و نفر جلویی جا نمیزند.
در آلمان سینما، تئاتر، اپرا اپرا و تئاتر خیلی گران است اما سینما ارزان است.
قوانین
1- قوانین این کشور در رابطه با جرائمی نظیر حمل یا استعمال داروهای ممنوعه و از جمله مواد مخدر و روان گردان بسیار سخت گیرانه است.
2- برای رانندگی در این کشور می باید گواهینامه ملی آن یا یک گواهینامه بین المللی (I D P) در اختیار داشته باشید. (I D P) یک مجوز بین المللی برای رانندگی است که دارندگان آن می توانند بدون نیاز به گذراندن دوره های آموزش رانندگی یا شرکت در امتحانات راهنمایی و رانندگی در بیش از 160 کشور جهان رانندگی کنند، علاوه بر این، این مجوز به عنوان یک سند معتبر بین المللی، می تواند تعیین و تأیید کننده هویت دارنده آن به شمار آید.
یادتان باشد با توجه به محدودیت زمانی گواهینامه های بین المللی ، در صورت اقامت بیش از شش ماه در آلمان باید جهت کسب گواهینامه آلمانی اقدام نمائید.
3- به علت اینکه قرار دادی برای انتقال محکومین از حبس میان دو کشور وجود ندارد، در صورتی که فرد به هر عنوان توسط مقامات قضایی این کشور به زندان محکوم شود، باید دوران محکومیت خود را در زندان های محلی سپری کند.
4- چنانچه به هر دلیل توسط پلیس محل بازداشت شدید بلافاصله از مامورین بخواهید به استناد ماده 36 کنوانسیون وین ناظر بر امور کنسولی، مراتب را سریعا به سفارت یا نزدیکترین سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران اطلاع دهند و چنانچه زبان محل را نمی دانید از امضاء هرگونه اوراق و اسناد خودداری فرمائید. البته می باید مطلع باشید شما در این کشور تحت حاکمیت قوانین و. مقررات کشور آلمان بوده و وظایف نمایندگی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ارائه خدمات کنسولی به معنای نقض مقررات کشور متوقف فیه نمی باشد.
5- آلمان دارای قوانین سخت مهاجرتی است. درصورت سفر به این کشور نباید بیش از مدت تعیین شده در ویزایتان، در این کشور اقامت داشته باشید.
بهداشت
بنابراعلام سازمان بهداشت جهانی امکان ابتلا به بیماری هپاتیت A در آلمان وجود دارد. اما امکانات بهداشتی، تجهیزات بیمارستانی، دارو و درمان در کشور آلمان بسیار مناسب و در همه بخش ها و شهرستان ها در دسترس است. مشکل اساسی در این زمینه هزینه بالای دارو و مراحل مختلف درمان است که در این خصوص توصیه می شود در صورت سفر به این کشور از تسهیلات مربوط به بیمه مسافر استفاده کنید. البته باید گفت بیمه های موجود تنها برای موارد پیش بینی نشده بوده و نمی توان از تسهیلات آن برای درمان بیماری های خاص بهره برد.
قبل از سفر به آلمان کنترل کنید که واکسن های چهارگانه (کزاز، دیفتری، فلج اطفال و سرخک) خصوصا اطفال را در تاریخ مقرر زده باشید. همچنین بهتر است قبل از مسافرت خود را در برابر بیماری های تب زرد، تب تیفوئید و هپاتیت نوع A و B واکسینه کنید.
مواد خوراکی، سرویس های بهداشتی و... در سطح مطلوب در کلیه نقاط این کشور فراهم است.
با توجه به وجود بیماری های مسری نظیر هپاتیت B و ایدز، لازم است ضمن رعایت نکات بهداشتی، از هرگونه ارتباطات غیر مطمئن پرهیز کنید.
اطلاعات سودمند
خرید کالا و استفاده از سرویس های عمومی صرفا با پول رایج این کشور یعنی یورو انجام می گیرد، البته می توان دلار و یا دیگر ارزهای موجود را در بانک ها، صرافی ها یا هتل های آلمان به پول محل تبدیل نمود.
در بدو ورود به این کشور چنانچه در شهری که سفارت یا سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در آن واقع گردیده است اقامت نمودید، سعی کنید در اولین زمان ممکن آدرس نمایندگی جمهوری اسلامی ایران را که به همین منظور در اختیار شما قرار گرفته است، پیدا کنید تا در صورت وقوع حادثه و یا نیاز به مراجعه، دچار مشکل نشوید.
درخصوص خرید از فروشگاه های بزرگ این کشور توصیه می شود تا هنگام خروج نهایی از فروشگاه، رسید خرید را در اختیار داشته باشید تا درصورت کنترل امنیتی و تقاضای رسید بتوانید آن در اختیار مأمورین فروشگاه قرار دهید.
اگر در آلمان دچار حوادثی مثل سرقت پول یا مدارک مسافرتی شدید، ضروری است قبل از هر کار موضوع را به اطلاع پلیس محل برسانید و گزارش پلیس را در این رابطه دریافت کنید. گزارش رسمی پلیس، به شما امکان خواهد داد موضوع را در نهادهای مربوطه به نحو موثرتری پیگیری نمائید.
فراوری: الهام مرادی
بخش گردشگری تبیان
برگرفته از: ایران توریسم، سفارت ایران در آلمان