تبیان، دستیار زندگی
به تازگی یک کارگردان جوان ایرانی به صف سازندگان چنین فیلم هایی پیوسته و فیلمش با عنوان دختری تنها در شب به خانه می رود در ژانویه 2014 اکران عمومی شد که در آن شهری مملو از گانگسترها، معتادان، عاشقان دلخسته و بالاخره یک خون آشام مشهور به دختر (چادری) است
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دختر خون آشام


به تازگی یک کارگردان جوان ایرانی به صف سازندگان چنین فیلم هایی پیوسته و فیلمش با عنوان "دختری تنها در شب به خانه می رود" در ژانویه 2014 اکران عمومی شد که در آن شهری مملو از گانگسترها، معتادان، عاشقان دلخسته و بالاخره یک خون آشام مشهور به "دختر" (چادری) است.

دختر خون آشام چادری!

در عصر حاضر بر همگان آشکار گشته که هویت هر اجتماعی بر پایه ی شخصیت افراد به ویژه نوجوانان و جوانانش شکل می گیرد و هر مقدار افراد جامعه مبتلا به صفات خشونت بار باشند، آن جامعه دارای نا آرامی ها و عدم امنیت بیشتری است که به جرأت می توان گفت دیدن فیلم ها و اکشن ها ی خشن بخصوص از نوع هالیوودی، تأثیر بسیاری در تحقق این وضعیت دارد.

در این راستا باید توجه داشت که یکی از ژانرهای پرطرفدار آثار سینمایی، فیلم هایی با موضوع Vampire یا همان خون آشام است. همه ساله انواع فیلم ها و سریال های خارجی ذیل این موضوع ساخته شده و طرفداران آنها نیز کم نیستند. اما به تازگی یک کارگردان جوان ایرانی به صف سازندگان چنین فیلم هایی پیوسته و فیلمش با عنوان "دختری تنها در شب به خانه می رود" در ژانویه 2014 اکران عمومی شد. گزارش رادار آنلاین می نویسد:  آنا لیلی امیرپور کارگردان این فیلم در انگلستان به دنیا آمده و در دوران کودکی به همراه خانواده خود به آمریکا مهاجرت و در میامی و سپس کالیفرنیا دوران کودکی و نوجوانی خود را گذرانده است. وی اولین فیلم از ژانر وحشت خود را در دوازده سالگی با دوربین خانوادگی و به صورت بسیار کوتاه ساخت. امیرپور در دانشگاه سانتا باربارای کالیفرنیا در رشته زیست شناسی مشغول به تحصیل شد و در عرض یک سال ترک تحصیل نموده و به کلورادو نقل مکان نمود. سپس به دنبال علاقه همیشگی خود یعنی فعالیت های هنری و سینمایی رفته و در رشته نویسندگی دانشگاه کالیفرنیا مشغول به تحصیل شد.

متعاقب پخش فیلم وی در ماه گذشته میلادی، منتقدان نگاه ویژه ای به آن نموده و کار امیرپور در زمره آثار نوآورانه در این ژانر تلقی گردید. داستان فیلم از ایران تاثیر فراوانی گرفته است و شهری که در فیلم به نمایش درآمده یک شهر خیالی و متروک در ایران و با فاصله زیاد از تهران و در کویر واقع است (اگرچه در واقع فیلم برداری در شهر تافت کالیفرنیا صورت گرفت). این شهر خیالی مملو از گانگسترها، معتادان، عاشقان دلخسته و بالاخره یک خون آشام مشهور به "دختر" است.

در سال های اخیر شبکه های ماهواره ای راه اندازی شده توسط دولت های غربی، تلاش فراوانی نموده اند تا با انواع روش ها فرهنگ دینی جامعه ما را زیر سوال ببرند و این حربه را گاهی با ایجاد شبهه، گاهی با تحقیر، گاهی با تخریب اساس مذهب، گاهی با سخت جلوه دادن اعمال مذهبی و گاهی نیز با ناکارآمدی دین اسلام، پیش می برند

چیزی که جلب توجه فراوانی را نسبت به اثر وی برانگیخته، این است که امیرپور زنی است که توانسته خود را در میان بزرگان سینمایی جا نماید و این در حالی است که تنها 16 درصد از فیلم های مشهور 2013 را زنان کارگردانی، نویسندگی، تهیه کنندگی یا تدوین نموده بودند و در ژانر مذکور این آمار به مراتب کمتر نیز است. اما نکته مهم در این خبر که از آن غفلت شده است استفاده از کاراکتر چادر برای یک دختر خون آشام است که طبیعتا نگاهی منفی به آن ایجاد می کند.

این فیلم 105 دقیقه ‌ای به زبان فارسی تهیه شده و بیشتر گروه ساخت آن آمریکایی هستند. در میان تهیه‌ کنندگان ویژه ی این فیلم نام الیجا وود، دانیل نوا و جاش والز نیز به چشم می ‌خورد که کارشان را بر ساخت فیلم‌ های ترسناک متمرکز کرده‌اند.

دختر خون آشام چادری!

آنا لیلی امیرپور نویسنده «یک خودکشی کوچولو» نویسنده و کارگردانی است که با ساخت فیلمی به همین نام در سال 2012 برای اولین بار راهی جشنواره ساندنس شد. «عشق واقعی» در سال 2010 و «احساس حماقت می ‌کنم» در سال 2012 دیگر فیلم‌ های کوتاه وی بودند.

حائز اهمیت آن که امروزه دشمن از هر وسیله و رسانه ای برای مورد حمله قرار دادن فرهنگ مسلمانان بهره برداری می کند و ماهواره نیز یکی از این وسیله ها و رسانه هاست. در سال های اخیر شبکه های ماهواره ای راه اندازی شده توسط دولت های غربی، تلاش فراوانی نموده اند تا با انواع روش ها فرهنگ دینی جامعه ما را زیر سوال ببرند و این حربه را گاهی با ایجاد شبهه، گاهی با تحقیر، گاهی با تخریب اساس مذهب، گاهی با سخت جلوه دادن اعمال مذهبی و گاهی نیز با ناکارآمدی دین اسلام، پیش می برند.

فرآوری: آزاده مرنی

بخش ارتباطات تبیان


منابع: مشرق / سایت نقد فارسی / سرباز سایبری / جنگ خاموش

مطالب مرتبط:

مسلمانی به شیوه سریال های ترک!

VOA انتقام «مرگ بر آمریکا» را از کوروش گرفت!

وعده 50 شبکه برای آزادسازی ایران!