چی بخوریم تا باهوش شویم
اشتهای همین مغز سفیدی که زیر جمجمه جا خوش کرده و فقط 2 درصد از کل وزن بدن را تشکیل میدهد، ده برابر از ارگانهای دیگر بیشتر است. برای همین باید حواستان به تغذیهی آن باشد. یعنی باید نرونها یا همان سلولهای عصبی را با مواد مغذی خوب و متنوع تغذیه کنید.
خداوند مواد غذایی مفیدی آفریده است که نرونها را تقویت میکند و شما را به رویای انیشتین شدن نزدیکتر میسازد. با ما همراه باشید تا با این مواد غذایی بیشتر آشنا شوید.
ماهیهای چرب (ماهی آزاد، ساردین و.....)
بیش از 50 درصد مغز از چربیها تشکیل شده و بیش از 70 درصد این چربیها اسیدهای چربی هستند که به خانوادهی پُر آوازهی امگا3ها تعلق دارند. این چربیها در ساخت و حفاظت از سلولهای مغز و همچنین در بهبود عملکرد آنها نقش مهمی دارند. کمبود امگا 3 ها باعث افت عملکرد ذهنی شده و اختلالاتی در حافظهی ما ایجاد میکند. ماهیهای چرب بهترین منبع امگا 3 ها هستند. اگر اهل خوردن ماهی نیستید توصیه میکنیم از روغن گردو یا روغن کلزا استفاده کنید.
حبوبات عدس، نخود و ...
مغز برای ادامهی فعالیت خود از قندها استفاده میکند. در واقع این ارگان خوش اشتها هر ساعت بیش از 5 گرم قند مصرف میکند اما آن را ذخیره نمیکند. قند باید از راه مصرف مواد غذایی و از طریق جریان خون به مغز برسد. نتایج پژوهشهای متعدد نشان داده که عملکرد خوب ذهن، توانایی یادگیری و به یادسپاری وقایع به میزان گلوکز خون بستگی دارد.
اما توجه داشته باشید منظورمان این نیست همین حالا یک جعبه شیرینی را تا آخر نوش جان کنید. زیادهروی در مصرف شیرینیجات هیچ کمکی به انیشتین شدن نمیکند. چون که مغز نمیتواند قند بیش از حد را تحمل کند. در واقع زیادهروی در مصرف قند باعث خستگی و کاهش تمرکز شما خواهد شد. در این میان عنوان قهرمانی به قندهایی تعلق میگیرد که به قندهای پیچیده معروف هستند و شاخص گلیسمی پایینی دارند. حبوبات سرشار از این قندها هستند و شاخص گلیسمی آنها پایین است. برای همین میتوانند میزان گلوکز خون را تنظیم و مغز را به خوبی تغذیه کنند.
تخم مرغ حاوی لسیتین و فسفولیپیدها است که در ساخت غشای سلولهای مغزی نقش دارند. این مادهی غذایی سرشار از اسید آمینههایی است که برای ساخت ناقلهای عصبی اصلی (نروترانسمتورها) لازم و ضروریاند.
موز
موز سرشار از منیزیم است که برای سلولهای مغز مفید میباشد. این میوهی خندان همچنین منبع خوب ویتامین B6 است. در واقع یک عدد موز یک چهارم نیاز روزانهی ما به این ویتامین را تأمین میکند. ویتامین B6 برای جذب و استفادهی منیزیم و همچنین برای سوخت و ساز اسیدهای آمینه و بهبود عملکرد سیستم عصبی لازم است. در واقع ما برای این که آرام، متفکر و محتاط باشیم به این ویتامین نیاز داریم. اگر موز دوست ندارید آلو خشک میل کنید.
جگر
مغز از حدود 20 درصد اکسیژن مورد نیاز بدن استفاده میکند. بدن ما برای حمل اکسیژن به آهن نیاز دارد. خوشبختانه جگر میتواند آهن مورد نیاز را تأمین کند. علاوه بر این جگر منبع فوقالعادهی ویتامینهای گروه B است. متخصصان معتقدند که ویتامینهای گروه B به خصوص B9، B12، B1 و B6 عملکرد ذهنی و قدرت درک افراد را بالا میبرد.
میوههای قرمز رنگ
میوههای کوچک قرمز مثل توت فرنگی، تمشک، انگور فرنگی سیاه، مورد صحرایی، شاه توت و غیره منبع ویتامین C و ریز مغذیهای آنتیاکسیدانی (آنتوسیانینها، پولیفنولها، فلاوونوئیدها و غیره) میباشند. این ریزمغذیها نه تنها با رادیکالهای آزاد مقابله میکنند بلکه گردش خون را بالا برده و مویرگها را تقویت میکنند. همین امر باعث میشود که اکسیژن بیشتری به مغز برسد. اگر میوههای قرمز را دوست ندارید کیوی یا سیر میل کنید.
فرآوری: آرزو صالحی
منابع: باشگاه خبرنگاران - قلم چی