تبیان، دستیار زندگی
‌معاون امور مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی از موافقت بانک مرکزی با تامین ۷هزار میلیارد تومان باقیمانده خط اعتباری مسکن مهر خبر داد و گفت: افزایش قیمت مسکن مهر شامل ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار واحد می‌شود
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

پول ندارید مسکن مهر را بفروشید!


معاون امور مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی از موافقت بانک مرکزی با تامین 7هزار میلیارد تومان باقیمانده خط اعتباری مسکن مهر خبر داد و گفت: افزایش قیمت مسکن مهر شامل 600 تا 700 هزار واحد می‌شود.
مسکن مهر

ابوالفضل صومعلو تصریح کرد: با توجه به افزایش قیمت ارز در سال گذشته و همچنین تحریم اقتصادی، قیمت مصالح ساختمانی نیز به تبع آن افزایش یافت. این مساله شرایطی را به وجود آورد تا قیمت مسکن نیز افزایش یابد.وی تصریح کرد: برای تکمیل پروژه‌های مسکن مهر نشستی با دست‌اندرکاران برگزار شد و به این نتیجه رسیدیم که قیمت مسکن مهر را افزایش دهیم. معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه دستورالعمل افزایش قیمت مسکن مهر روز گذشته برای اجرا ابلاغ شد، تصریح کرد: میزان افزایش قیمت مسکن مهر در هر متر مربع کمتر از 100 هزار تومان خواهد بود. صومعلو در پاسخ به این پرسش که افزایش قیمت از چه منابعی تامین می‌شود، گفت: متقاضیان مسکن مهر تامین‌کننده افزایش قیمت هستند،‌ قبل از افزایش قیمت اجازه نقل و انتقال مسکن مهر را دادیم و در خرید و فروش یکی از وظایف خریدار این است که نسبت به جبران آورده متقاضی کمک کند. این یعنی اگر کسی پول ندارد باید واحد مسکونی خود را بفروشد تا خریدار جدید این مابه‌التفاوت را بدهد.

وی با یادآوری اینکه به دلیل افزایش قیمت مصالح ساختمانی قیمت تمام شده ساخت افزایش یافته است، گفت: کسی منکر افزایش قیمت‌ها نیست در این رابطه نیز در گذشته دو دستورالعمل درباره افزایش قیمت مسکن داشتیم که براساس آن به ترتیب 40 و 10 تا 15 هزار تومان قیمت‌ها افزایش یافت. معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: افزایش قیمت کنونی نیز براساس بخشنامه 23 شهریورماه معاونت برنامه‌ریزی برای پیمان‌های فاقد تعدیل انجام شده که دستورالعمل آن (شماره 3) ابلاغ شده است.

از مجموع هزینه 16 میلیونی خانوارهای شهری در سال 91 نزدیک به یک میلیون تومان به مسکن اختصاص دارد. به استناد آمارها و ارقام منتشره مرکز آمار ایران هر خانوار شهری در طول سال91 هزینه‌ای نزدیک به 16 میلیون و 424 هزار تومان را در سال گذشته تحمل کرده است. بر این اساس نزدیک به یک میلیون و 100 هزار تومان از هزینه‌های خانوارهای شهری در طول سال گذشته به مسکن اختصاص داشته است

صومعلو در پاسخ به این پرسش که افزایش قیمت شامل چه تعداد پروژه می‌شود، اظهار کرد: این افزایش شامل همه پروژه‌های باقیمانده که حدود 600 تا 700 هزار واحد است،‌ می‌شود. وی همچنین درباره باقیمانده خط اعتباری مسکن مهر اظهار کرد: خوشبختانه بانک مرکزی با تامین 7 هزار میلیارد تومان باقیمانده خط اعتباری مسکن مهر تا سقف 50 هزار میلیارد تومان موافقت کرده است. صومعلو با بیان اینکه تاکنون 43 هزار میلیارد تومان تسهیلات به پروژه‌های مسکن مهر تخصیص یافته در رابطه با افزایش 50 درصدی وام مسکن گفت: افزایش 15 میلیون تومانی وام مسکن لازم بود اما این میزان کامل نیست. نظر وزارتخانه پرداخت تسهیلات 100 میلیون تومانی بود و امیدواریم به مرور زمان این تسهیلات افزایش یابد.به گفته وی، این میزان افزایش هم نقطه خوب و رو به جلو بوده است که در برخی از شهرها کاملا به خانه‌دار شدن مردم کمک خواهد کرد. معاون وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این پرسش که آیا تا پایان سال وام مسکن افزایش می‌یابد یا خیر، گفت: بعید می‌دانم تا پایان سال این میزان وام افزایش یابد اما سال آینده و در مراحل بعدی سقف تسهیلات مسکن افزایش خواهد یافت.

مسکن مهر

22 درصد شهرنشینان مستأجرند

از مجموع هزینه 16 میلیونی خانوارهای شهری در سال 91 نزدیک به یک میلیون تومان به مسکن اختصاص دارد. به استناد آمارها و ارقام منتشره مرکز آمار ایران هر خانوار شهری در طول سال91 هزینه‌ای نزدیک به 16 میلیون و 424 هزار تومان را در سال گذشته تحمل کرده است. بر این اساس نزدیک به یک میلیون و 100 هزار تومان از هزینه‌های خانوارهای شهری در طول سال گذشته به مسکن اختصاص داشته است. این در حالی است که مسۆولان بانک مسکن مبنای تعیین سقف تسهیلات جدید مسکن همچنین اقساط را آمارهای مربوط به هزینه درآمد خانوارها عنوان کرده‌اند. به گفته رحیمی، مدیر مرکز برنامه‌ریزی و ارزیابی عملکرد این بانک هزینه خانوارها در پایان سال 91 نشان می‌دهد که هزینه‌ مسکن بیشترین سهم را در هزینه‌های آنها داشته است، به‌طوری که تا پایان این سال سهم مسکن 33 درصد از کل هزینه‌های خانوارهای شهری و حدود 20 درصد در مناطق روستایی را پوشش داده است، بنابراین آنچه که بانک مرکزی به آن استناد می‌کند تبعیت از استاندارد 28 تا 30 درصدی است. اما در سال گذشته 4/68درصد خانوارهای شهری با رشد 5/1 درصدی نسبت به سال 90 صاحبخانه بوده‌اند. در عین حال در سال قبل از تعداد مستاجران شهری 8/5 درصد کاسته شد و خانوارهای دارای مسکن رهنی و اجاره‌ای به 7/21 درصد کاهش یافته‌اند. همچنین 9/9 درصد جمعیت شهری نه مستاجرند و نه صاحبخانه بلکه محل سکونت خود را در برابر انجام خدمت، رایگان و سایر امکانات تهیه می‌کنند.

فرآوری: محسن جندقی

بخش اقتصاد تبیان


منابع : وطن امروز، مهر

مطالب مرتبط:

 اوضاع مسکن در 24 سال گذشته

تحولات مسكن طی سال های اخیر

در حاشیه بازار مسکن چه خبر است؟