عمل جراحی زیبایی سینه
یکی از عملهای جراحی زیبایی که طرفداران زیادی دارد، عمل جراحی زیبایی سینهها میباشد که هدف اصلی مراجعه کنندگان، تغییر اندازه و شکل سینهها میباشد.
در این عمل از بیهوشی عمومی استفاده میشود. بنابراین در طی عمل فرد بیهوش است و دردی را احساس نمیکند، اگرچه از طریق بی حسی موضعی نیز این عمل قابل انجام میباشد.
در این مطلب، عمل جراحی برای بزرگ کردن سینه توضیح داده شده است، ولی در کل عمل جراحی هم برای بزرگ کردن سینه و هم برای کوچک کردن سینه وجود دارد.
روشهای قرار دادن ایمپلنت سینه
1- شایعترین روش قرار دادن ایمپلنت یا پروتز سینه این است که جراح، برشی را در قسمت زیرین سینه میدهد و از این قسمت، ایمپلنت را وارد میکند. در این حالت جای بخیه در قسمت زیرین قرار میگیرد و کمتر دیده می شود. مخصوصاً اگر جوان هستید، این روش پیشنهاد میشود.
2- در روش دیگر ممکن است ایمپلنت زیر بازوی فرد قرار بگیرد و از آندوسکوپ استفاده شود. آندوسکوپ وسیلهای است که در انتهای خود دوربین دارد و از طریق برش ایجاد شده وارد بدن فرد میشود. در این روش هیچ جای بخیه و زخمی در بافت سینه وجود نخواهد داشت، اما جای بخیه بر روی بازوی شما قابل مشاهده میباشد.
3- در روش دیگر جراح میتواند برشی در اطراف قسمت تیره نوک سینه ایجاد کند و ایمپلنت را از این برش وارد سینه کند. یکی از عوارض این روش این است که ممکن است در حین شیردهی مادر را با مشکل مواجه کند. همچنین حس نوک سینه با این روش از بین میرود.
4- در روش دیگر، جراح میتواند برشی را در نزدیکی ناف فرد ایجاد کند و از طریق آندوسکوپ پروتز سینه را وارد سینه کند.
تذکر: ایمپلنت سینه میتواند به طور مستقیم در پشت بافت سینه و یا در پشت لایه خارجی عضلات دیواره قفسه سینه قرار بگیرد.
بسته به نوع ایمپلنت و نوع جراحی ذکر شده، موارد زیر نیز ممکن است در افراد مختلف متغیر باشد:
- میزان دردی که فرد پس از عمل جراحی خواهد داشت
- ظاهر و شکل بافت سینه پس از عمل جراحی
- خطر پارگی ایمپلنت و یا نشت آن
- ماموگرافی سینه
تذکر: قطعا جراح زبده و ماهر میتواند با بررسی شرایط و خواست شما، در تصمیم گیری شما برای انتخاب نوع روش جراحی به شما کمک کند.
معمولا برای انجام اعمال جراحی زیبایی، پزشک متخصص، نظرات و خواستههای بیمار خود را در نظر میگیرد و وضعیت سلامت عمومی او را نیز باید لحاظ کند. سپس او را برای مشاوره به فرد متخصص ارجاع میدهد. مشاور مناسب و حاذق میتواند در تصمیم گیری به فرد کمک کند و یا حتی در صورتی که فرد مشکل خاصی نداشته باشد و تنها از لحاظ روحی به عمل زیبایی روی آورده باشد میتواند با ارائه مشاوره مناسب، او را از این کار منصرف کند و راهکارهای عملی دیگری را به او پیشنهاد دهد تا فرد با رعایت آنها، از انجام عمل جراحی پرهیز کند.
خطرات عمل جراحی زیبایی سینه
- خونریزی و عفونت
- حساسیت به داروی بیهوشی تزریق شده و مشکلات تنفسی و قلبی در اثر بیهوشی
- بروز مشکل در شیردهی، کاهش حس نوک سینه، به جا ماندن جای بخیه، قرارگیری نوک سینه به صورت غیر مساوی پس از عمل، اندازه مختلف دو سینه، پارگی و یا نشت پروتز بکار رفته، ناهمواریهای قابل مشاهده از ایمپلنت، نیاز به عمل جراحی مجدد جهت ترمیم و یا رفع عیب
تذکر: پس از عمل جراحی، بافت کپسول مانندی اطراف پروتز تشکیل میشود تا پروتز را به شکل محکمتری نگه دارد. اما گاهی دیده شده که ضخیم شدن این کپسول در اثر بخیه، منجر به تغییر شکل سینههای فرد میشود و بافت سینه را سخت میکند و همراه با درد و مشکلاتی از این قبیل است.
همچنین ممکن است فرد با مشکلات روحی مواجه شود، زیرا با دیدن شکل نامناسب سینههای خود پس از عمل جراحی، روحیهاش خراب می شود و می خواهد که مجددا تحت عمل جراحی قرار بگیرد.
قبل از جراحی
- ماموگرافی و عکسبرداری از سینه قبل از عمل جراحی صورت میگیرد.
- از چند روز قبل از عمل جراحی از مصرف آسپیرین و ایبوپروفن و وارفارین باید اجتناب شود. در صورت مصرف هر گونه داروی دیگر باید با پزشک خود مشورت کنید و در صورت لزوم مصرف آن را قطع کنید.
- اگر سیگار میکشید، از چند روز قبل سیگار را کنار بگذارید. سیگار منجر به بروز مشکلات در بهبودی و جوش خوردن بخیه ها میشود.
روز عمل جراحی
- از شب قبل عمل، مصرف هر گونه ماده غذایی ممنوع میباشد.
- لباس گشادی که از سمت جلو قابل باز شدن باشد باید تهیه کنید تا در هنگام مرخص شدن از بیمارستان بتوانید آن را به راحتی بپوشید.
بعد از عمل جراحی
- پس از آنکه بیهوشی فرد برطرف شد و سلامت عمومی او به حالت عادی برگشت، اجازه مرخصی به او داده میشود.
- پس از عمل جراحی، منطقه سینه را با گاز استریل پانسمان میکنند و باید از سینه بند مخصوص جراحی استفاده کنید. لوله خاصی که به ناحیه سینههای شما متصل میشود برای شما نصب میشود و طی سه روز آینده برداشته می شود.
- جراح به بیمار توصیه میکند تا پنج روز پس از عمل جراحی، سینهها را ماساژ دهد. ماساژ دادن بهبودی را تسریع می کند.
تذکر: اگر باردار هستید و یا داروی خاصی مصرف میکنید، قبل از عمل جراحی حتما به جراح خود بگویید.
تذکر: عمل جراحی زیبایی همراه با خطر است، زیرا فردی که مشکلی در سلامتی خود ندارد میتواند در طی عمل جراحی حادثهای برایش رخ دهد و سلامتی خود را از دست بدهد. حال اگر فرد، بیمار هم باشد و بیماری خاصی مانند دیابت و فشار خون و ... داشته باشد، خطر بعد از عمل بالاتر میرود.
زهره لطیفی
بخش سلامت تبیان
مطالب مرتبط: