تبیان، دستیار زندگی
سرماخوردگی، مهمان ناخوانده‌ای است که دست‌کم، سالی یک‌بار بیشتر افراد را درگیر خود می‌کنند. در چنین شرایطی، بدن شما نیاز به اندکی کمک دارد تا بهتر از پس این مزاحمان سمج برآید.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

راه‌های بومی مقابله با سرماخوردگی


سرماخوردگی، مهمان ناخوانده‌ای است که دست‌کم، سالی یک‌بار بیشتر افراد را درگیر خود می‌کنند. در چنین شرایطی، بدن شما نیاز به اندکی کمک دارد تا بهتر از پس این مزاحمان سمج برآید.


اگر ترکیب طلایی استراحت کافی، رژیم غذایی مناسب و متوازن (که فاقد قند و شکر است و از خوراکی‌های فرآوری شده در آن خبری نیست) و انجام تمرینات منظم ورزشی را سرلوحه زندگی خود قرار دهید، مسلماً به تقویت سیستم ایمنی بدن خود کمک شایانی کرده‌اید، اما هرگز نمی‌توانید سرماخوردگی و آنفلوآنزا را به طور کامل از زندگی خود حذف کنید.

این‌ها مهمان‌های ناخوانده‌ای هستند که دست‌کم، سالی یک‌بار بیشتر افراد را درگیر خود می‌کنند. در چنین شرایطی، بدن شما نیاز به اندکی کمک دارد تا بهتر از پس این مزاحمان سمج برآید. این کمک‌ها چیزی نیست جز روش‌های ساده خانگی که اگر هنگام بروز نخستین نشانه‌های بیماری به کار گرفته شود، می‌تواند به کاهش دوره بیماری و نیز کاهش شدت آن کمک کند و هر چه سریع‌تر حال شما را بهبود بخشد.

سیر خام

سیر

سیر، خواص ضد قارچ و ضد باکتری بسیار قوی دارد و از این رو می‌تواند به دور کردن عوامل بروز بسیاری از بیماری‌ها در بدن کمک کند. سیر اگر پخته شود، خواص خود را از دست می‌دهد. به همین دلیل بهترین کار ممکن آن است که دست‌کم در دوره ابتلا به بیماری، آن را به صورت خام مصرف کنید. هر چند در دوره سلامت نیز مصرف سیر خام بسیار مفیدتر و مۆثرتر است. هرگاه سرما خوردید، یکی دو حبه سیر را آسیاب کنید یا در هاون بکوبید و در یک لیوان کوچک آب بریزید و هم بزنید. بعد دماغتان را بگیرید و در یک چشم به هم زدن آن را بنوشید.

روغن نارگیل

نارگیل

روغن نارگیل، به طور طبیعی مقادیر زیادی اسید لوریک (lauric acid) در خود دارد. این اسید در بدن انسان به ترکیبی تبدیل می‌شود که خواص ضد میکروبی قوی دارد و می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند و در نبرد با بیماری‌ها به بدن یاری رساند. روغن نارگیل را می‌توانید مانند روغن‌های گیاهی دیگر به غذای خود اضافه کنید یا در چای داغ، حل كرده و نوش جان کنید.

سرکه سیب

سرکه سیب

یک قاشق سوپ‌خوری سرکه سیب یا آب لیمو را به یک لیوان آب اضافه کنید و آن را سر بکشید. این محلول به قلیایی کردن بدن شما کمک خواهد کرد. محیط قلیایی بدن، قاتل انواع باکتری‌ها و ویروس‌هاست. به همین دلیل با احساس اولین نشانه‌های بیماری، یک لیوان از این محلول بنوشید، اما به همین مقدار بسنده نکنید. روزی چند بار از این محلول مصرف کنید و تا زمان فروکش کردن علائم بیماری، این کار را ادامه دهید.

شست‌وشوی بینی

وقتی گرفتار چرک سینوس و گرفتگی آن می‌شوید،‌ ترشحات اضافی امکان خروج نمی‌یابد. این مسئله می‌تواند سبب تجمع باکتری‌ها، انسداد مجاری و بسته شدن راه هوا شود. شست‌وشوی مجاری بینی با آب تصفیه شده، می‌تواند به خارج شدن خلط و ترشحات اضافی که آلاینده و باکتریایی هستند کمک کند. به این ترتیب هم راه تنفس باز می‌شود و هم مخاط تمیز بینی شما بهتر با التهاب و آلرژی مقابله می‌کند.

مایعات گرم

سوپ قلم، نوشیدنی گرم،‌ و دم‌نوش‌ها می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی کمک کند و موجب تسکین شما هنگام بیماری شود. نوشیدنی گرم حاوی زنجبیل برای مشکلات سینوس و گرفتگی آن مفید است. بابونه به کاهش التهاب کمک می‌کند و سبب آرامش اعصاب می‌شود و از این طریق می‌تواند موجب افزایش کیفیت خواب در دوره ابتلا به سرماخوردگی شود. چای دارچین خانگی، البته نه صنعتی (که به راحتی می‌توانید آن را با افزودن یک قاشق سوپ‌خوری دارچین و یک قاشق چای‌خوری عسل به یک لیوان چای درست کنید) به کاهش سرفه و گرفتگی سینه کمک می‌کند.

به یاد داشته باشید، این راه‌ها صرفاً می‌تواند کمک حال شما باشد و هرگز نباید به چشم روش درمانی کامل به آن‌ها نگاه کنید. هرگاه علائم سرماخوردگی یا آنفلوآنزا را مشاهده کردید، به پزشک مراجعه كنید و در کنار روش درمانی پزشک از این روش‌های فوق نیز کمک بگیرید.

جام جم


باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: sunflower12

برگرفته از گروه: خواص خوراکی‌ها

مطالب مرتبط:

چه کنیم سرماخوردگی‌مان طولانی نشود؟

بهترین راه درمان سرماخوردگی

هفت نکته برای سرما نخوردن

خوراکی‌هایی که شما را در برابر آنفلوآنزا ایمن می‌کنند