تبیان، دستیار زندگی
سالار عقیلی خوانندهٔ جوان موسیقی سنتی ایرانی و دانش‌آموختهٔ هنرستان موسیقی سوره و نیز دارای مدرک کارشناسی در رشتهٔ بازیگری تئاتر است. در هفته آخر دی ماه وی کنسرت ویژه ای در تالار وحدت خواهد داشت.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

عاشقانه‌ای در پنج پرده


سالار عقیلی خواننده جوان موسیقی سنتی ایرانی و دانش‌آموخته هنرستان موسیقی سوره و نیز دارای مدرک کارشناسی در رشته بازیگری تئاتر است. در هفته آخر دی ماه وی کنسرت ویژه ای در تالار وحدت خواهد داشت.

عاشقانه‌ای در پنج پرده

او خواننده ثابت ارکستر موسیقی ملی ایران است و سابقه کار با گروه دستان، گروه رازونیاز و ارشد تهماسبی را دارد.

نام اصلی وی "میر سالار مسلمی عقیلی" است. زادروز وی برابر با 11 آذر1356 است. سالار عقیلی از 8 سالگی فراگیری موسیقی را با نوازندگی سازهای مختلف آغاز کرد. او به هنرستان موسیقی رفت و از همان‌جا تصمیم به یادگیری آواز گرفت. او در طی بیش از 5 سال نزد صدیق تعریف به فراگیری آواز پرداخت. هم‌اکنون عقیلی افزون بر اجرا و ضبط آثار موسیقی به تدریس موسیقی در آموزشگاه خود و در هنرستان موسیقی مشغول است.

او همچنین گروه رازونیاز را تشکیل داد که اعضاء این گروه عبارتند از: سالار عقیلی : آواز، حریر شریعت زاده : دف، حامد فکوری : تار، مهدی باقری : کمانچه، آرش فرهنگفر : تنبک و شهرام غلامی : عود. او به همراه این گروه کنسرتهای بسیاری در داخل و خارج از کشور اجرا کرده‌است.

کنسرت سالار عقیلی در دی ماه

نشست خبری کنسرت "زمزمه‌ها" به آهنگسازی و سرپرستی حمید متبسم و خوانندگی سالار عقیلی هفته گذشته  در تالار وحدت برگزار شد.

حمید متبسم در ابتدای این نشست گفت: از اینکه بار دیگر این فرصت پیش آمد که در کشورم کنسرتی را برگزار کنم بسیار خوشحالم و امیدوارم اجراهایی را به گوش مخاطبان برسانم که مورد توجه آنها نیز قرار گیرد.

این آهنگساز درباره جزییات کنسرت "زمزمه ها" بیان کرد: این کنسرت برنامه ای است که برگرفته از اشعار استاد شفیعی کدکنی است و کاری است که از یک سال و نیم گذشته نگارش آن را آغاز کردم که 4 ماه ساخت آن به طول انجامید. این کنسرت مجموعه ای از قطعات موسیقایی است که اشعار آن بر وزن مثنوی مولاناست.

متبسم ادامه داد: وقتی هم اشعار بر یک وزن باشند کار آهنگساز مشکل می‌شود اما کلام زیبای استاد شفیعی کدکنی به قدری زیبا و ایده برانگیز بود که من موفق به پایان رساندن آن شدم. این برنامه موسیقایی برای کوارتت مضرابی متشکل از تار، سه تار، بربط و بم تار نوشته شده که علاوه بر این سازهای مضرابی سازهای کوبه ای نیز در آن نقش آفرینی می کنند ضمن اینکه سالار عقیلی هم در این کنسرت به عنوان خواننده همراه ما خواهد بود.

وی با بیان اینکه مناطق صوتی در نظر گرفته شده برای این کنسرت مناطق بم هستند، خاطرنشان کرد: این مناطق صوتی درنظر گرفته شده علاوه بر حضور سازهای مضرابی و نوع صدای سالار عقیلی مناطقی هستند که با روح لطیف و عاشقانه اشعار شفیغی کدکنی بی ارتباط نیست.

متبسم در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه گروه مضراب متشکل از هنرجویان وی در اروپا هستند به بیان جزییات دیگری از کنسرت زمزمه ها پرداخت و گفت:  این مجموعه در 5 پرده برای مخاطب درنظرگرفته شده که مخاطبان حین اجرای برنامه لحظات شاد و غمگین دو عاشق را در پرده هایی با استفاده از شعر و موسیقی درک خواهد کرد.

"به رنگ خواب"، "از آیینه خورشید"، "با چشمه ساران"، "در شبی خزانی" و "تا دریایی شدن" قطعاتی هستند که در این کنسرت برای مخاطبان اجرا می شوند ضمن اینکه عنوان "زمزمه ها " هم برگرفته از یکی از آثار استاد شفیعی کدکنی است که من به آن علاقه فراوانی دارد.

سرپرست گروه مضراب در معرفی قطعات کنسرت هم ادامه داد: "به رنگ خواب"، "از آیینه خورشید"، "با چشمه ساران"، "در شبی خزانی" و "تا دریایی شدن" قطعاتی هستند که در این کنسرت برای مخاطبان اجرا می شوند ضمن اینکه عنوان "زمزمه ها " هم برگرفته از یکی از آثار استاد شفیعی کدکنی است که من به آن علاقه فراوانی دارد.

این نوازنده و رهبر ارکستر با اشاره به همکاری دوباره خود با سالار عقیلی بعد از کنسرت پردیس خاطرنشان کرد: همکاری من با سالار عقیلی به اندازه همکاری‌ام با همایون شجریان بوده اما همکاری من با وی استمرار داشته بعد از مسائل فنی به گزینه های دیگری چون علاقه من به صدا و رنگ سالار عقیلی برمی گردد که اتفاقا مورد علاقه مردم هم هست ضمن اینکه باید به این نکته هم اشاره کنم که ما برای انتخاب چنین برنامه هایی که نیازمند صداهای متفاوتی هستند خواننده کم داریم و یا اگر هم داریم یا من آنها را نمی شناسم و یا مردم با این خوانندگان آشنایی ندارند. که اگر هم چنین باشد چنین کنسرت هایی محل خوبی برای استفاده از این هزمندان نیست و لازم است از حضور در کنسرت های کوچک تر کار را برای این عزیزان آغاز کنیم.

وی تصریح کرد: خوشبختانه در کارنامه کاری من همکاری با هنرمندانی چون شهرام ناظری، ایرج بسطامی، همایون شجریان، صدیق تعریف و سالار عقیلی به چشم می خورد و اگر می بینید همکاری او در مقایسه با دیگر خوانندگان بیشتر است فقط یک موضوع اتفاقی است.

متبسم گفت: من همیشه در وهله اول کاری را می سازم که در ابتدای امر به دل خودم بنشیند چرا که احساس می کنم کار هنرمند مخاطب سنجی نیست. به اعتقاد من تنها هنری برای مردم است که مردمی نباشد. وقتی سعی کنیم جمعیت گرا باشیم حتم دارم کیفیت را نیز از دست می دهیم.

این هنرمند در پایان صحبت‌های خود در این نشست خبری خاطر نشان کرد: اگر من توانسته ام در حوزه مخاطب توفیقی داشتم برای من یک سعادت است ولی مطمئن باشید هدفم این نیست. هدف من جلب تماشاگر با برنامه ریزی قبلی نیست. البته این نکته را هم باید بگویم اگر روزی مدرن‌ترین کار را هم برای موسیقی بنویسم حتما نغمات موسیقی ایرانی در آن وجود خواهد داشت.

پویان بیگلر نوازنده و کنسرت مایستر کنسرت "زمزمه ها" هم در این نشست خبری گفت: این پروژه، پروژه سومی است که در کنار حمید متبسم حضور دارم. برداشتی که من تاکنون از کارهای این آهنگساز و نوازنده گرفتم طوری بوده که او همواره دوست داشته با موسیقی داستان سرایی کند و این ویژگی از کارهای ابتدایی وی تا کنسرت سیمرغ نیز کاملا مشهود است بنابراین مجموعه زمزمه ها نیز از همین ویژگی پیروی می کند به طوریکه در روند روایت داستان موسیقی و شعر به صورت به هم پیوسته کنار هم حرکت می می کنند.

این نوازنده خاطرنشان کرد: آثار حمید متبسم همواره به شکلی بوده که مخاطب موسیقی و شعر را به صورت همزمان در کار می بیند چیزی که متاسفانه طی این سالها کمتر در موسیقی کشورمان دیده شده است. بنابراین برگزاری این کنسرت می تواند نقطه عطفی در حوزه برگزاری کنسرت هایی به شکل گروه نوازی باشد.

بیگلر در بخش پایانی صحبتهای خود تصریح کرد: "زمزمه ها" اثری هنرمندانه و آگاهانه نوشته شده ای است که استاد متبسم آن را با شناخت کافی نوشته است. زمزمه ها از نظر من اثری برای سازهای مضرابی است که می تواند سرفصل خوبی برای یک جور دیگر نگریستن نسبت به آنسامبل ایرانی باشد.

کنسرت "زمزمه ها"  مجموعه ای متشکل از عاشقانه های استاد شفیعی کدکنی است که روزهای 27، 28 و 29 دی ماه ساعت 21:30 به تهیه کنندگی موسسه فرهنگی هنری نغمه حصار به آهنگسازی حمید متبسم و خوانندگی سالار عقیلی در تالار وحدت برگزار می شود.

فراوری: سمیه رمضان ماهی

بخش هنری تبیان


منابع:

بیوگرافی دات کام

خبرگزاری مهر