اگر والدین قطع رحم كنند تكلیف ما چیست؟
جواب: اگر پدر و مادر نتوانند معاش خود را تأمین كند بر فرزند واجب است نفقه آنها را بدهد و لازم است اولاد كاری كه موجب اذیت والدین باشد انجام ندهند و بهتر است به صلاح اندیشی های آنها احترام بگذارند. (استفتائات حضرت امام(ره)، ج3، ص203)
جواب: اطاعت از پدر و مادر در مباحات است و اما در انجام محرمات و ترك واجبات نباید دستور والدین را اطاعت نمود.
جواب: كوشش زن در تربیت اولاد صالح بهترین خدمت به اجتماع است، و كار كردن زن در خارج منزل با مراعات مقررات و ضوابط شرعی ممنوع نیست. (استفتائات حضرت امام(ره)، ج3، ص233)
جواب: وظیفه خاصی ندارد، و برای خارج شدن از منزل باید شوهر راضی باشد. (استفتائات حضرت امام(ره)، ج3، ص598)
جواب: رفتن به منزل پدر و مادر مانعی ندارد، ولی اگر خوف این باشد كه دو مرتبه بهائی شود رفت و آمد نكند. (استفتائات حضرت امام(ره)، ج3، ص599)
جواب: بلی اذیت پدر و مادر از گناهان است و رعایت حقوق والدین و رعایت ادب نسبت به ایشان لازم و واجب است. (ر.ك، استفتائات حضرت امام(ره)، ج3، ص596)
جواب: اجازه گرفتن واجب نیست، و آیت الله مكارم در پاسخ سۆالی كه پرسیده اند: پدر به فرزند می گوید راضی نیستم در جلسه قرآن شركت كنی؟ می فرماید: اطاعت از او در این مورد لازم نیست ولی سعی كنید موافقت او را جلب كنید. (ر.ك، استفتائات حضرت امام(ره)، ج3، ص597 س87)
جواب: سعی كنید با سخن مناسب و بیان متین پدر و مادر را از عیب جوئی دیگران و قطع رحم نهی نمائید و در صورتیكه اثر نبخشید خود به غیبت گوش ندهید و جلسه غیبت را ترك نمائید ولی از درشتی در مقابل پدر و مادر اجتناب نمائید و نسبت به صله رحم نیز با تلفن و امثال آن اقدام كنید تا موجب رنجش پدر و مادر هم نشود. (ر.ك، استفتائات آیت الله تبریزی، ص500، صله رحم)
بخش احکام اسلامی تبیان
منبع: سایت اندیشه قم