تبیان، دستیار زندگی
مدیرکل ارزیابی و عملکرد شکایات آموزش و پرورش از بازنگری قانون ممنوعیت ورود موبایل به مدارس خبر داد و گفت: صدور بخشنامه ممنوعیت ورود موبایل به مدرسه به معنای اجرای آن تا ابد نیست و می توان این قانون را بازنگری کرد تا دانش آموز با شرایطی ویژه امکان همراه دا
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

موبایل در مدارس آزاد می‌شود؟


مدیرکل ارزیابی و عملکرد شکایات آموزش و پرورش از بازنگری قانون ممنوعیت ورود موبایل به مدارس خبر داد و گفت: صدور بخشنامه ممنوعیت ورود موبایل به مدرسه به معنای اجرای آن تا ابد نیست و می توان این قانون را بازنگری کرد تا دانش آموز با شرایطی ویژه امکان همراه داشتن موبایل در مدرسه را داشته باشد.

موبایل مدارس

سید رحیم میرشاهولد درباره علت ممنوعیت موبایل در مدارس و اینکه امکان بازنگری این بخشنامه وجود دارد توضیح داد: ورود موبایل دانش آموزی به مدارس از موضوعاتی است که مخالفان و موافقان بسیاری دارد اما صدور بخشنامه ممنوعیت ورود موبایل به معنای این نیست که این بخشنامه تا ابد در مدارس اجرا شود و می توان این قانون را بازنگری کرد.

وی ادامه داد:  ما معتقدیم که موبایل می تواند در اختیار دانش آموز باشد؛ چراکه برخی دانش‌آموزان بیماری خاص دارند و اولیا می خواهند در جریان وضعیت سلامت آنها باشند، یا اینکه دانش آموز از سرویس مدارس جا می ماند و لازم است با والدین خود هماهنگی کند. اما مهم این است که دانش آموز چه موبایلی به مدرسه بیاورد؟

میرشاه‌ولد با اشاره به اینکه داشتن موبایل برای دانش آموز می تواند اثرات مثبت و یا منفی تعلیم و تربیتی در پی داشته باشد، گفت: زمانیکه موضوع ممنوعیت موبایل در مدارس مطرح شد جنبه های منفی و آسیبهای آن ذهن صادرکنندگان این بخشنامه را به خود مشغول کرده و در نتیجه ورود موبایل از سوی دانش آموزان به مدرسه ممنوع اعلام شد، اما باید گفت این موضوع قابل بحث است و می توان با شرایط و ضوابطی استفاده از موبایل را در مدارس آزاد کرد.

به گفته مدیرکل ارزیابی و عملکرد شکایات آموزش و پرورش، در یکماه گذشته جلسات مختلفی در این زمینه برگزار شده است. موافقان استفاده  از موبایل معتقدند که با حفظ ضوابطی، دانش آموز می تواند موبایل را به داخل مدرسه بیاورد، اما قطعا موبایل باید در ساعات آموزشی و در کلاس درس خاموش باشد. از سوی دیگر مدیران و معاونان مدارس در اوقات فراغت دانش آموزان باید توجه و دقت بیشتری به دانش آموزان در نحوه استفاده از موبایل داشته باشد و از زمینه های ایجاد انحراف اخلاقی در میان دانش آموزان پیشگیری کنند.

موافقان استفاده  از موبایل معتقدند که با حفظ ضوابطی، دانش آموز می تواند موبایل را به داخل مدرسه بیاورد، اما قطعا موبایل باید در ساعات آموزشی و در کلاس درس خاموش باشد. از سوی دیگر مدیران و معاونان مدارس در اوقات فراغت دانش آموزان باید توجه و دقت بیشتری به دانش آموزان در نحوه استفاده از موبایل داشته باشد و از زمینه های ایجاد انحراف اخلاقی در میان دانش آموزان پیشگیری کنند

تبلت از ابتدای دی به مدارس وارد شد

همچنین رئیس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش گفت: تبلت از ابتدای دی ماه به مدارس وارد شد؛‌هزینه تبلت برای هر دانش‌آموز نیز حدود 600 هزار تومان شده است که البته هیچ پولی از دانش‌آموزان دریافت نکرده‌ایم.

یوسف نوری در رابطه با سرنوشت ورود تبلت به مدارس کشور اظهار داشت:‌تبلت در تمام دنیا به عنوان یک وسیله آموزشی شناخته می‌شود و برای استفاده از تبلت در مدارس ایران نیز یک پیوست فرهنگی تهیه کرده‌ایم که یک نسخه آن به شورای عالی آموزش و پرورش ارائه شد.

وی در رابطه با پیوست فرهنگی ورود تبلت به مدارس افزود: استفاده از تبلت در کلاس درس نباید به گونه‌ای باشد که هر دانش‌آموز یک تبلت در دست داشته باشد و معلم نتواند کنترلی بر آنها داشته باشد در حقیقت برای کنترل معلم به تبلت‌های دانش‌آموزان به یک نرم افزار خاص نیاز داشتیم تا از طریق آن معلم بتواند کلاس درس را کنترل کند تا با نظارت معلم فیلم‌ها و عکس‌های مورد نیاز به اشتراک گذاشته شود.

موبایل مدارس

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش بیان کرد:‌به دلیل تاخیر در ورود این نرم افزار به کلاس درس حدود 3 ماه برای اجرای طرح پایلوت تبلت دانش‌آموزی دچار تاخیر شدیم اما هم‌اکنون این نرم افزار را وارد کرده‌ایم و طرح تبلت دانش‌آموزی از ابتدای دی ماه آغاز شد و در 3 مدرسه تهران در حال اجراست که تا پایان سال تحصیلی ادامه دارد که اگر با موفقیت همراه بود آن را به سایر مدارس تسری می‌دهیم هم‌اکنون در رابطه با این طرح سوالات و ابهامات زیاد است.

نوری بیان کرد: تبلت دانش‌آموزی مناسب با دانش آموزان و فرهنگ ایران بوده و فاقد سیم کارت است که برای اجرای این طرح 8 هزار لوح آموزشی را آماده کرده‌ایم همچنین نرم افزار مدیریت کلاس را وارد کرده و به معلمان آموزش داده‌ایم تا بتوانند به خوبی تبلت‌های دانش‌آموزان را کنترل و مدیریت کنند؛‌ هزینه تبلت برای هر دانش‌آموز نیز حدود 600 هزار تومان شده است که البته هیچ پولی از دانش‌آموزان دریافت نکرده‌ایم.

فرآوری: محسن جندقی

بخش اجتماعی تبیان


منابع : تسنیم و مهر