تبیان، دستیار زندگی
آمریکا در قرن معاصر تمام تلاش خود را در ظاهر و باطن برای تبدیل شدن به قدرت نظامی و تنها کشور تصمیم‌ گیرنده برای سرنوشت سایر ملت‌ها و کشورها انجام داده که این تلاش گاه با برپایی جنگ‌های خانمان‌سوز و همچنین تخریب فرهنگ کشورهای دیگر تحت عنوان جنگ نرم همراه ب
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

از هالیوود چه خبر!


آمریکا در قرن معاصر تمام تلاش خود را در ظاهر و باطن برای تبدیل شدن به قدرت نظامی و تنها کشور تصمیم‌ گیرنده برای سرنوشت سایر ملت‌ها و کشورها انجام داده که این تلاش گاه با برپایی جنگ‌های خانمان‌سوز و همچنین تخریب فرهنگ کشورهای دیگر تحت عنوان جنگ نرم همراه بوده است.

هالیوود

سال‌های سال است که مقامات و مسئولان کشور در رده‌های مختلف بر وجود جنگ نرم و استفاده کشورهای مخالف ایران از این فضای نبرد اذعان داشته‌ اند. کشورهایی نظیر آمریکا که طی سه دهه گذشته در شرایط سیاسی خصمانه‌ای به تقابل با سیاست و فرهنگ ایران پرداخته، از طریق رسانه‌ها و امکانات تبلیغاتی خود جنگ به اصطلاح نرم شدیدی را تدارک دیده است. در این نبرد، رسانه‌ها و امکانات تبلیغاتی آمریکا به بهترین نحو ممکن از کشور و سیاست‌های آن چهره‌ای قابل قبول در سطح بین‌المللی ارائه داده‌اند.

نکته مهم و قابل تأمل عملکرد رسانه‌ها و امکانات تبلیغاتی آمریکا در حوزه سیاست‌ خارجی این کشور است. آمریکا در قرن معاصر تمام تلاش خود را در ظاهر و باطن برای تبدیل شدن به قدرت نظامی و تنها کشور تصمیم‌ گیرنده برای سرنوشت سایر ملت‌ها و کشورها انجام داده که این تلاش گاه با برپایی جنگ‌های خانمان‌سوز و همچنین تخریب فرهنگ کشورهای دیگر تحت عنوان جنگ نرم همراه بوده و گاه از طریق رسانه‌ها و امکانات تبلیغاتی آمریکا به شکلی دیگر در جهان مدیریت می‌شود. به عنوان مثال در اکثر فیلم‌های تولید شده در هالیوود که به تهاجم آمریکا به ویتنام و جنگ آمریکا با عراق یا حضور نیروهای نظامی آن کشور در افغانستان می ‌پردازند، مردم کشورهای مقابل افرادی دارای سطح شعوری پایین‌ تر از ملت و مردم آمریکا و همچنین انسان‌هایی خشن و بی‌ فرهنگ نشان داده شده‌اند.

در اکثر این آثار مخاطب و تماشاگر به سمتی هدایت می ‌شود که آمریکا را محق حمله به ویتنام بداند. در دیگر فیلم‌های تجاری هالیوود، آمریکا به عنوان تنها کشور منجی جهان مطرح می‌شود و ابرقهرمانان آمریکایی هستند که زمین و انسان‌ها را در مقابل دشمنان محافظت می‌ کنند.

طبق اسنادی که سایت خبری ورلد نت دیلی به دست آورده، مسئولیت تولید برنامه‌های خبری و سرگرمی که برای جوانان فارسی‌ زبان در ایران جذاب باشد، به زودی در اختیار تهیه ‌کننده ‌ای قرار می‌گیرد که به نفع شورای مدیران خبررسانی آمریکا فعالیت می ‌کند

در این راستا پایگاه خبری «ورلد نت دیلی» چندی پیش در مطلبی نوشت: پیشنهاد کاهش تحریم ‌ها علیه ایران، وسوسه ‌انگیزترین موضوعی است که آمریکا و پنج کشور دیگر 1+5 قصد دارند از طریق آن جمهوری اسلامی را به سمت صلح سوق دهند. با این حال، دولت اوباما در انبار دیپلماتیک خود ابزار دیگری در اختیار دارد که قصد دارد برای نفوذ بر ایران از آن استفاده کند؛ "هالیوود."

طبق اسنادی که سایت خبری ورلد نت دیلی به دست آورده، مسئولیت تولید برنامه‌های خبری و سرگرمی که برای جوانان فارسی‌ زبان در ایران جذاب باشد، به زودی در اختیار تهیه ‌کننده ‌ای قرار می‌گیرد که به نفع شورای مدیران خبررسانی آمریکا فعالیت می ‌کند. طبق این گزارش، در شرح فعالیت این برنامه آمده: این برنامه باید از لحاظ زیبایی شناسی و اصول موسیقی سرگرم کننده باشد، داستان‌هایی را با تاکید بر جامعه ایرانی‌ های آمریکا در لس‌آنجلس و کالیفرنیا نشان دهد. همچنین اطلاعات و اخبار هالیوود و سایر ابعاد جذاب زندگی غربی را به نمایش در آورد.

هالیوود

به نوشته ورلد نت دیلی، تهیه‌ کننده این برنامه حداقل 13 قسمت برنامه به زبان فارسی برای شبکه «صدای آمریکا» تولید خواهد کرد که مخاطبان 18 تا 35 سال را هدف قرار می ‌دهد. در این برنامه، تلفیقی از سبک زندگی، موسیقی، مد، کمدی، هنر، سرگرمی و مصاحبه‌ها در قالبی مدرن به تصویر کشیده می‌شود تا آن را برای مخاطبان هدف جذاب جلوه دهد. در شرح فعالیت این برنامه آمده:‌ این قسمت ‌ها می ‌تواند شامل مصاحبه با شخصیت‌ های رسانه ‌ای، تجاری،‌ مد و هنریِ ایرانی، ایرانی-آمریکایی و آمریکایی باشد.

در بخش دیگری از این گزارش نیز آمده: برای تکمیل این ماموریت، تهیه‌ کننده باید به اتفاقات مهم، مهمانی‌ ها، کنسرت ‌ها، خانه ‌های مد، خیریه‌ ها، موسیقی‌ دان‌ها، هنرمندان، هنر پیشه‌ ها و افراد مورد علاقه از آمریکا و خاورمیانه دسترسی داشته باشد. در نهایت این برنامه باید از لحاظ سیاسی تصحیح شود. در شرح فعالیت این برنامه به تهیه‌ کننده گفته شده که باید فرهنگ و حساسیت‌ های ایران را مد نظر داشته باشد. در این برنامه نباید هیچ برنامه صوتی و تصویری که ماهیت تهاجمی برای مخاطب هدف داشته باشد، پخش شود. علاوه بر این تهیه‌ کننده باید استانداردهای بالای ژورنالیسم رسانه ‌ای از جمله ذکر دو منبع برای همه اطلاعات را در همه ابعاد تولید برنامه خود لحاظ کند. در ادامه این مطلب آمده است: بر اساس شرح فعالیت این برنامه، به کارگیری تبلیغات و تعصبات سیاسی در تولید این قسمت‌ ها منع شده است

فرآوری : آزاده مرنی

بخش ارتباطات تبیان


منابع: فارس / خبرنامه دانشجویان ایران / ویکیپدیا

مطالب مرتبط :

همکاری سیا و هالیوود