تبیان، دستیار زندگی
تیم کوک این روزها، در حال سپری کردن روزهای خوشی است، چرا که سال 2013 در حال پایان یافتن است و با نزدیک شدن تعطیلات، فروش محصولات اپل بار دیگر بالا رفته است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سال 2014، سال «اپل در همه جا»


تیم کوک این روزها، در حال سپری کردن روزهای خوشی است، چرا که سال 2013 در حال پایان یافتن است و با نزدیک شدن تعطیلات، فروش محصولات اپل بار دیگر بالا رفته است.

سال 2014، سال «اپل در همه جا»

اپل نخست با محصولات خود تحولی در بازار ایجاد کرد و سهم عهده بازار وسایل هوشمند را به چنگ آورد، اما سپس شرکت‌های دنبال‌کننده و اندروید بودند که به ویژه در خارج بازار آمریکا، سهم عمده را به دست گرفتند.

اما در سال 2014 اوضاع به چه منوال خواهد بود؟

می‌شود پیشبینی که اپل باز هم به راهبرد تکراری این سال‌ها خود ادامه دهد و آی‌فون و آی‌پد و مک‌ها را سبک‌تر کند، عمر باتری‌شان را بیشتر کند، حسگرهای بیشتری در آنها جای بدهد، کمی قدرت پردازش آنها را بیشتر کند و باز هم به غنای اپلیکیشن‌هایش بنازد!

اما بسیاری هم عقیده دارند که سال 2014، سال متفاوتی برای اپل خواهد بود. یعنی اینکه ما باید منتظر رونمایی از محصولات انقلابی باشیم.

پیش بینی اینکه اپل سال آینده، حسگر اثر انگشت را به مانند آی‌فون در آی‌پد عهم بگنجاند، بسیار ساده است، حتی می‌شود پیشبینی کرد که آی‌فون 6، آی‌فونی با صفحه نمایش بزرگ‌تر باشد، مک‌پرو هم که مثل روبات R2-D2 مجموعه فیلم‌های جنگ ستارگان می‌ماند، سال آینده وارد بازار خواهد شد، اما سال 2014 به احتمال زیاد سال هیجان‌انگیزتری برای دوست‌داران اپل خواهد بود.

آیا اپل باز هم می‌تواند «رده‌های» جدیدی از محصولات را تعریف کند؟

استیو جابز در زمان رونمایی از آی‌پد گفته بود که آی‌پد پیشرفته‌ترین فناوری در یک دستگاه جادویی و انقلابی با قیمتی باورنکردنی است. حالا سۆال این است که زمانی که «آی‌واچ» به بازار بیاید همین خصوصیات برتر را خواهد داشت؟

شایع است که در اپل 100 نفر مشغول کار روی ساعت هوشمند این شرکت هستند، این شرکت 79 پتنت مرتبط با این ساعت را ثبت کرده است و نام تجاری آی‌واچ را هم ثبت کرده است.

سال 2014، سال «اپل در همه جا»

شرکت‌های دیگر که متوجه علاقه اپل به این حیطه شده بودند، در یک سال اخیر بسیار فعال شدند، آنها خواستند که این بار پیش دستی کنند و اپل را تبدیل به یک تعقیب‌کننده ناکام کنند، اما باید بگوییم که Pebble، سامسونگ، سونی، ZTE، نپتون، متاواچ یا کوالکام، تا حالا اصلا در زمینه ساعت هوشمند، موفق نبوده‌اند. در آینده البته احتمال پیوستن گوگل، ال جی و حتی Dell هم به این جمع زیاد است.

اپل امیدوار است که با رونمایی از آی‌واچ یادآور موفقیت آی‌پاد، آی‌فون و آی‌پد باشد، یعنی آی‌وپاچ بتواند در بازار یک رده تازه از محصولات را تعریف کند و بار دیگر شرکت‌های دیگر را به تعقیب‌کنندگانش تبدیل کند.

اما این کار بی‌شک آسان نیست، در مورد یک ساعت با امکانات سخت‌افزاری محدود، اپل مجبور است که به اپلیکیشن‌های کمی مثلا فقط در زمینه سلامت یا تناسب اندام و آمادگی بدنی اکتفا کند. با آی‌واچ دیگر کاربران مجبور نیستند که برای دیدن هشدارها یا گرفتن اطلاعات به صورت صوتی از سیری، گوشی را از جیبشان خارج کنند. می‌شود انتظار داشت که در زمینه طراحی آی‌واچ بسیار به دقت طراحی شده باشد، انحناهایی خواستنی داشته باشد و احتمالا بند این ساعت، کاربردی بیشتر از یک تکه شیک برای اتصال قسمت اصلی به دست داشته باشد.

با پیوستن دو نفر از افراد شاخص صنعت مد و فشن به اپل، یعنی پل دنیو و آنجلا ارندتس، هوشمندی اپل در زمینه طراحی خلاقانه‌تر بالاتر خواهد رفت.

محصول انقلابی دیگری که زمان زیادی به انتظارش نشسته‌ایم، تلویزیون اپل یا «اپل تی وی» است، یک تلویزیون شیک 4K که از اکوسیستم iOS سود خواهد جست.

اقدام جالب توجه دیگر اپل در سال 2014، ادغام چیزهایی مثل سیری، نقشه اپل یا آی‌تونز در نمایشگر خودروها خواهد بود.

سیاست اپل در همه جا، در آینده با شدت بیشتری دنبال خواهد شد، اپل می‌خواهد که با آی‌پد، ای‌فون، رابط‌های کاربری موجود در خودروها، آی‌واچ، آی‌ویر و حتی لباس‌های هوشمند، کنترل ترموستات، روشنایی اتاق، سیستم پخش خانگی، خودروها را به دست بگیرد

اما در زمینه وسایل هوشمند پوشیدنی، آی‌واچ تنها محصولی نیست که اپل به دنبال فرستادنش به باز راست، سال پیش Oculus Rift خیلی جلب توجه کرد، گوگل گلس هم که به حق در حال حاضر برترین وسیله پوشیدنی دیداری دنیاست و وقتی به بازار بیاید انقلابی به پا خواهد کرد، پاسخ اپل به اینها چیست؟

درست است که اپل در این زمینه از گوگل بسیار عقب افتاده است، اما بعضی تصور می‌کنند که به مانند مسابقه لاک‌پشت و خرگوش، اپل هم به آهستگی و پیوستگی، اما با بصیرت لازم بتواند محصول جالب توجهی خلق کند.

چیزی که قابل پیشبینی است، این است که اپل می‌خواهد در همه جا باشد، استیو جابز در همایش معرفی آی‌پد 2 گفته بود که شرکت اپل عمیقا اعتقاد دارد که فناوری به تنهایی کافی نیست. زمانی که فناوری به هنر آزاد بپیونند و با انسانیت عجین شود، نتیجه‌ای حاصل می‌شود که قلب‌هایمان را مشتقانه به تپش درخواهد آورد!

بله! اینها را ممکن است جملات زیبایی بدانید که جابز از سر غرور و یا برای تبلیغ محصولات خود گفته بود، اما به بطن این جملات دقت کنید و آن را در کنار مفاهیمی بدانید که اپل در یکی از ویدئوهایش در مورد قوانین تکمیل محصولاتش گفته بود:

اپل برخلاف برخی از شرکت‌های علاقه‌ای به اسپم گجتی ندارد! این شرکت زمان زیادی را روی تعداد محدودی از گجت‌ها صرف می‌کند، در مورد هر محصول اپل از خود می‌پرسد که وقتی محصول در دست کاربر نهایی قرار می‌گیرد، چه حس و حالی در او ایجاد خواهد کرد، تجربه کاربری او چطور خواهد بود؟

سال 2014، سال «اپل در همه جا»

اپل دوست دارد به سمت و سویی حرکت کند که خواسته‌های قلبی مشتریانش در حال حرکت به آن سو هستند، حالا هم مردم بسیار به وسایل رایانشی پوشیدنی علاقه‌مند شده‌اند، در نتیجه اپل هم می‌خواهد وسایلی درست کند که بیشتر شخصی باشند.

سیاست اپل در همه جا، در آینده با شدت بیشتری دنبال خواهد شد، اپل می‌خواهد که با آی‌پد، ای‌فون، رابط‌های کاربری موجود در خودروها، آی‌واچ، آی‌ویر و حتی لباس‌های هوشمند، کنترل ترموستات، روشنایی اتاق، سیستم پخش خانگی، خودروها را به دست بگیرد.

واضح است که اپل تنها شرکتی نیست که می‌خواهد تبدیل به سیستم عامل زندگی مردم در قرن 21 شود، گوگل هم می خواهد چنین حکمرانی تمام‌عیاری در زندگی‌مان داشته باشد. خواسته قلبی شرکت‌های دیگر هم این است.

گوگلی که زمانی فقط یک موتور جستجوی خوب بود، حالا به هر حیطه‌ای حتی رباتیک، پزشکی و خودرو سرک می‌کشد و اپلی که زمانی سهم اندکی از بازار کامپیوترها را داشت، حالا با گجت‌هایش به همه خانه‌ها نفوذ کرده است، این دو شرکت می‌خواهند که تارهای بیشتری دور و بر ما بتنند.

به هر ترتیب سال 2014، سالی کلیدی برای اپل خواهد بود، سالی برای آغاز یک مسیر نو، سالی که در آن آی‌واچ و اپل تی وی یا عرضه خواهند شد و یا بیشتر کارهای طراحی‌شان پایان خواهد گرفت.

بخش دانش و زندگی تبیان


منبع: یک پزشک