تبیان، دستیار زندگی
در این مقاله به شما کمک می‌کنیم تا از نظر اسباب بازی و سالم و قابل مصرف بودن آن‌ها، به سلامت و امنیت کودک خود کمک کنید. باید بدانید هر وسیله‌ای که تولید می‌شود، تاریخ مصرف مشخصی دارد و پس از آن، باید فوراً دور انداخته شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

این اسباب بازی‌ها را دور بریزید!


در این مقاله به شما کمک می‌کنیم تا از نظر اسباب بازی و سالم و قابل مصرف بودن آن‌ها، به سلامت و امنیت کودک خود کمک کنید. باید بدانید هر وسیله‌ای که تولید می‌شود، تاریخ مصرف مشخصی دارد و پس از آن، باید فوراً دور انداخته شود.


کودک  و اسباب بازی

1. تاریخ تولید و انقضای اسباب بازی‌ها را چک کنید

بسیاری از اسباب بازی‌ها برای زمان خاص و موعد مشخصی ساخته شده‌اند و هر کارخانه‌ای، تاریخ و محل تولید اسباب بازی را روی جعبه آن ذکر می‌کند تا پس از گذشت تاریخ انقضا، والدین دیگر از آن وسیله برای فرزندان خود استفاده نکنند. به طور مثال، اگر دو فرزند دارید و می‌خواهید اسباب بازی‌های فرزند بزرگ را به کودک کوچک‌تر بدهید، باید حتماً پیش از این اقدام، تاریخ تولید و انقضای اسباب بازی را کنترل کنید. البته تاریخ تولید روی خود اسباب بازی و در جاهایی که زیاد دیده نمی‌شوند، همچون زیر آن درج می‌شود.

2. اسباب بازی‌های تاریخ گذشته را فوراً دور بیندازید

وقتی متوجه شدید تاریخ مصرف اسباب بازی تمام شده است، آن را دور بیندازید. یا برای اطمینان بیشتر، آن را به کارخانه بازیافت یا همان کارخانه تولیدی ارسال کنید تا خودشان آن را بازیافت کنند یا از میان ببرند. برای کودکان زیر دو سال، هرگز وسیله‌ای که تاریخ تولید و انقضا ندارد، خریداری نکنید

3. مراقب سرب وسایل باشید

باید بسیار توجه داشته باشید وسیله‌ای که برای بازی و سرگرمی فرزند خود خریداری می‌کنید، هیچ نوع سربی نداشته باشد. اصولاً کارخانه‌های بزرگ و مشهور، این مسئله را رعایت می‌کنند و به طور مثال، از سال 1978 میلادی در آمریکا استفاده از سرب در تولید اسباب بازی ممنوع شده است و انجام آن جرم محسوب می‌شود. وسایل چوبی دستی هم که در فروشگاه‌های صنایع دستی هستند، اصولاً سرب ندارند. اما به طور مثال، در عینک‌های آفتابی بچه‌گانه یا پیش بندهای پلاستیکی آن‌ها، شاید از رنگ سرب‌دار استفاده شده باشد.

4. به طور منظم، احتمال وجود سرب را در کودک آزمایش کنید

کودکان به طور محسوس و واضحی وجود سرب در بدن خود را نشان نمی‌دهند، اما جمع شدن این ماده سمی در بدن آن‌ها، منجر به اختلالات رفتاری و یادگیری می‌شود. اگر احساس کردید کودک در معرض سرب قرار دارد، حتماً از او آزمایش خون بگیرید. البته این کار باید در آزمایشگاه و تحت نظر پزشک انجام بشود.

اسباب بازی‌های آهن‌ربایی، از جمله موارد قابل توجه هستند. به دلیل وجود آهن‌رباهای کوچک و قدرتمند داخل آن‌ها، اگر به هر دلیلی، پاره، خراب یا شکسته شد، حتماً آن را از دسترس کودک دور کنید.

5. اسباب بازی‌های آهن‌ربایی یا شکسته را دور بریزید

اسباب بازی‌های آهن‌ربایی، از جمله موارد قابل توجه هستند. به دلیل وجود آهن‌رباهای کوچک و قدرتمند داخل آن‌ها، اگر به هر دلیلی، پاره، خراب یا شکسته شد، حتماً آن را از دسترس کودک دور کنید. هنگام خرید این نوع اسباب بازی‌ها نیز به سالم بودن آن‌ها توجه کنید که هیچ درز قابل نفوذی نداشته باشد.

6. امن نگه داشتن اسباب بازی‌ها

فقط خریداری اسباب بازی سالم و امن، مهم نیست. باید سعی کنید آن‌ها را در محل امنی نیز نگهداری کنید. برخی از گزارشات مرگ یا ضربه مغزی شدن کودکان، در اثر افتادن اسباب بازی روی سر آن‌ها بوده است.


باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: mo_1443

برگرفته از گروه: سلامت و بهداشت جامعه