از فلش خود مراقبت کنید
این حافظههای کوچک و ظریف برای انتقال عکس و موسیقی فیلم، کپی نسخههای پشتیبان از فایلهای متنی برای انتقال به نقطهای دیگر، پخش موسیقی در دستگاههای پخشکننده و موقعیتهای بسیار متنوع دیگر کاربرد دارد. وجود طرفداران فراوان باعث شده نرمافزارهای گوناگونی برای استفاده از حافظههای فلش طراحی شود و استفاده از آن را مثمرثمرتر کند. اینبار قصد داریم سراغ این نرمافزارها برویم. گفتنی است این نرمافزارها رایگان است.
اول امنیت
کافی است فقط یکبار فایلهای Word پروژه درسیتان را به یکی از دفاتر فنی برای پرینت ببرید تا حافظه فلش خود را به پایگاهی جدید برای انواع و اقسام ویروسها تبدیل کنید! به محض اتصال حافظه فلش به سیستمهای غیرمطمئن و فاقد نرمافزارهای امنیتی قابل اطمینان، ویروسها و نرمافزارهای مخرب به حافظه فلش منتقلشده و سیستمی را که در منزل دارید از این طریق آلوده کند.
لازم نیست نگران باشید، زیرا راهحل سادهای پیشرویتان قرار دارد و آن غیرفعالکردن قابلیت نوشتن اطلاعات روی حافظه فلش است. نرمافزار رایگان USB Write Protect با حجم بسیار کم 150 کیلوبایت نهتنها حافظه بسیار کمی از حافظه فلش شما را اشغال میکند، بلکه میتواند امکان نوشتن روی حافظه را غیرفعال کرده و ویژگی Autorun را نیز از کار بیندازد. (برخی نرمافزارهای مخرب از همین ویژگی برای آلودهکردن استفاده میکنند)
بخش امنیت فقط به مسأله جلوگیری از نوشتن اطلاعات محدود نمیشود؛ گاهی نیاز داریم کل اطلاعات حافظه فلش را از دسترسی دیگران حفظ کنیم و چیزی شبیه گاو صندوق برای اطلاعات مهم داشته باشیم تا هر کسی به آنها دسترسی نداشته باشد. نسخه رایگان نرمافزار Rohos Mini Drive این امکان را برای شما فراهم میکند تا حداکثر حجم دو گیگابایت از حافظه فلش خود را با الگوریتم رمزنگاری 256 بیتی از دید دیگران خارج کرده و فقط خودتان به آن دسترسی داشته باشید.
تمام فایلهای مورد نیاز این نرمافزار روی حافظه فلش نصب شده و به همین خاطر به نرمافزار اضافی روی سیستم نیاز نخواهید داشت. نرمافزار TruCrypt نیز ابزار دیگری است که در زمینه رمزنگاری حافظه فلش و محافظت از اطلاعات سابقه خوبی دارد؛ اما رابط کاربری آن اندکی کسلکننده است.
نکته دیگری که در بخش امنیت مطرح میشود، روبهروشدن با سیستمی ویروسی است که نرمافزارهای مخرب تا عمق آن نفوذ کرده و شما هم قصد دارید با کمک یک آنتیویروس عملیات نجات را انجام دهید.
برای مقابله با ویروسها، ClamWin Portable توصیه میشود، چرا که میتواند بدون نیاز به نصب آنتیویروس، از روی حافظه فلش اجرا شده و به اسکن سیستم بپردازد.
(دقت داشته باشید این نرمافزار پیش از استفاده باید فایلهای مورد نیازش را از اینترنت دریافت کند) نرمافزار Spybot – Search & Destroy نیز دارای نسخه قابل نصب روی حافظه فلش بوده و گزینهای مناسب برای مقابله با Malwareها و Spyware هاست. در نهایت اگر دچار Rootkit شدهاید، از نرمافزار Sophos Anti-Rootkit استفاده کنید.
عملیات جداسازی
یکی از دردسرهای همیشگی در کار با حافظههای Flash، استفاده از گزینه Safe Remove برای جداکردن ایمن حافظه از رایانه است. در صورتی که سیستم در حال انتقال فایل باشد یا فایلی از روی حافظه فلش باز باشد و شما بی خبر از آن حافظه فلش را جدا کنید، ممکن است باعث آسیبدیدن فایل یا دیگر اطلاعات حافظه فلش شوید.
خوشبختانه در این بخش نیز ابزارهایی در نظر گرفته شده است تا این کار به نحوی بهتر انجام شود. نرمافزار USB Disk Ejector با حجم کمتر از یک مگابایت و ساختاری بسیار ساده این کار را برایتان انجام میدهد. کافی است آن را روی حافظه فلش کپی کرده و پس از اجرای آن و انتخاب درایو مورد نظر، مقدمات لازم برای جدا کردن ایمن حافظه فلش از رایانه را فراهم کنید.
دنیای زندهها
شما میتوانید سیستمعامل ساده و کاربردی Ubuntu را که بر پایه لینوکس طراحی شده روی حافظه فلش نصب و سیستم را از روی آن بوت کنید. برای انجام این کار به فایل ISO سیستم عامل Ubuntu و نرمافزار Universal USB Installer نیاز دارید. در ضمن حافظه فلش شما باید حداقل دو گیگابایت فضای خالی داشته باشد.
پرتابل اپز
پلتفرم PortableApps که ساده و کاربردی است، دسترسی شما به مجموعهای بسیار متنوع از نرمافزارهای قابل نصب روی حافظه فلش را فراهم کرده و کاری میکند شما همواره انواع نرمافزارهای مورد نیاز را به همراهتان داشته باشید. این مجموعه نیز کاملا رایگان بوده و میتوانید هر نوع نرمافزاری را که خواستید به آن اضافه کنید. رابط کاربری آن بسیار ساده بوده و کمی شبیه منوی Start ویندوز طراحی شده است. این مجموعه نرمافزاری شامل مرورگر وب، نرمافزارهای Office، پخشکننده فیلم و موسیقی، نرمافزارهای چت و گفتوگوی اینترنتی و موارد متعدد دیگر میشود.
فایل ISO چیست؟
همانطور که احتمالا به ذهنتان خطور کرده، نام فایل ایزو از موسسه استاندارد ایزو گرفته شده و کاربرد زیادی در دنیای رایانه دارد. یک فایل ISO، نمونهای دقیق است که از دیسکهای مختلف گرفته شده و به صورت یک فایل روی سیستم ذخیره میشود و میتوان آن را براحتی جابهجا یا روی دیسکهای نوری مختلف ضبط کرد. تا پیش از عرضه ویندوز 8 برای باز کردن فایلهای ایزو باید سراغ نرمافزارهایی همچون Daemon Tools میرفتید که با ایجاد یک درایو نوری مجازی روی سیستم، این عمل را انجام میداد.
در سیستمعامل ویندوز 8 دیگر به چنین نرمافزارهایی نیاز نبوده و با دو بار کلیک روی فایلهای ISO (که با پسوند iso. نمایش داده میشود)، به طور خودکار یک درایو نوری ساخته شده و محتوای فایل را به شما نشان میدهد.
بخش دانش و زندگی تبیان
منبع: کلیک