اجازه گرفتن از ولی میت جهت خواندن نماز میت
جواب: میت مسلمان را باید با سه پارچه كه آنها را لنگ و پیراهن و سرتاسری میگویند كفن نمایند. لنگ باید از ناف تا زانو، اطراف بدن را بپوشاند و بنابر احتیاط واجب پیراهن باید از سر شانه تا نصف ساق پا، تمام بدن را بپوشاند و درازی سرتاسری باید به قدری باشد كه بستن دو سر آن ممكن باشد، و پهنای آن باید به اندازهای باشد كه یك طرف آن روی طرف دیگر بیاید. (ر.ك توضیح المسائل امام خمینی (ره)، م571(
جواب: چنانچه كفن ضایع نمیشود؛ باید مقدار نجس را بشویند یا ببُرند ولی اگر در قبر گذاشته باشند بهتر است كه ببُرند بلكه اگر بیرون آوردن میت اهانت به او باشد بریدن واجب میشود، و اگر شستن یا بریدن آن ممكن نیست، در صورتی كه عوض كردن آن ممكن باشد، باید عوض نمایند. (ر.ك توضیح المسائل امام خمینی (ره)، م582(
جواب: مانعی ندارد. (ر.ك تحریر الوسیله، ج1، ص75(
جواب: نماز میت پنج تكبیر دارد و اگر نمازگزار پنج تكبیر به این ترتیب بگوید كافی است:
بعد از نیت و گفتن تكبیر اول بگوید: اشهد ان لا اله الا الله و ان محمداً رسول الله
و بعد از تكبیر دوم بگوید: اللهم صل علی محمد و آل محمد.
و بعد از تكبیر سوم بگوید: اللهم اغفر للمۆمنین و المۆمنات.
و بعد از تكبیر چهارم بگوید: اللهم اغفر لهذا المیت و اگر زن است بگوید: اللهم اغفر لهذه المیت.
و بعد تكبیر پنجم را بگوید. البته بعد از هر یك از تكبیرها میتوانند دعاهای بیشتری هم بخوانند. (ر.ک توضیح المسائل دوازده مرجع، م608(
جواب: بلی ـ باید تكبیرها و دعاهای آن را هم بخواند.
(ر.ک توضیح المسائل مراجع، م11).
جواب: نماز خواندن بر میت مسلمان، اگر چه بچه باشد واجب است، ولی باید پدر و مادر آن بچه یا یكی از آنان مسلمان باشند و شش سال بچه تمام شده باشد. (ر.ك توضیح المسائل امام خمینی (ره)، م594).
جواب: به نظر مشهور فقهاء كسی كه میخواهد نماز میت بخواند، لازم نیست با وضو یا غسل یا تیمم باشد و بدن و لباسش پاك باشد، و اگر لباس او هم غصبی باشد اشكالی ندارد ولی آقای بهجت اشكال میكنند. (ر.ک توضیح المسائل دوازده مرجع، م596).
جواب: كسی كه به میت نماز میخواند، باید رو به قبله باشد و نیز واجب است میت را مقابل او به پشت بخوابانند، به طوری كه سر او به طرف راست نمازگزار و پای او به طرف چپ نمازگزار باشد. (ر.ک توضیح المسائل دوازده مرجع، م597).
جواب: تا وقتی جسد او از هم نپاشیده واجب است با شرطهایی كه برای نماز میت گفته شد بر قبرش نماز بخوانند. (ر.ک توضیح المسائل دوازده مرجع، م607).
جواب: اگر میسور نیست، اذن ولی ساقط است و در صورت غفلت بنابر احتیاط نماز را اعاده كنند. (ر.ک استفتائات جدید امام خمینی (ره) ج1، ص86، س217).
بخش احکام اسلامی تبیان
منبع: سایت اندیشه قم ـ بخش استفتائات