حکم گناهان قبل از تکلیف

جواب: دختر بعد از تمام شدن نُه سال قمری و پسر بعد از تمام شدن پانزده سال قمری بالغ می شوند ولی چنان چه پسران قبل از رسیدن به پانزده سال محتلم شوند یا موی زبر در محلّ مخصوص پیدا كنند مكلّف هستند (ر.ك استفتائات امام (ره), ج 1, ص 126)
جواب: اگر بالغ هستند, نماز بر آنها واجب است و كیفیت آن در رساله ذكر شده است. (ر.ك استفتائات امام (ره), ج 1, ص 127)
جواب: اگر عاقل نباشند, تكلیف ندارند. (ر.ك استفتائات امام (ره), ج 1, ص 128)
جواب: حدّ بلوغ شرعی برای پسر تمام شدن پانزده سال قمری است و اگر قبلاً منی از او خارج شده یا موی زبر و خشن بر محلّ مخصوص او بیرون آمده بالغ شده است و مدّتی را كه یقین دارید در زمان بلوغ, نماز و روزه از شما فوت شده باید قضا كنید و اگر در افطار روزه تعمّدی نداشته اید یا از روی جهل بدون تقصیر در یاد گرفتن مسأله, روزه نگرفته اید كفاره ندارد. (ر.ك استفتائات امام (ره), ج 1, ص 128)
جواب: اعمالی كه فرد قبل از رسیدن به سنّ تكلیف انجام می دهد گناه محسوب نمی شود ولی از هر گناهی توبه كنید ان شاء الله پذیرفته می گردد. بلی اگر مال كسی را تلف كرده اید باید جبران نمایید.
جواب: از پایان 9 سالگی قمری دختر بالغ می شود و باید به تكالیف خود از قبیل نماز و روزه و حجاب و ... عمل نماید. بلی چنانچه قادر به گرفتن روزه نباشد می تواند افطار كند و پس از ماه رمضان تدریجاً قضای آن را بگیرد و اگر تا رمضان آینده قادر به گرفتن روزه نشود برای هر روز پرداخت كفاره (یك مد طعام) لازم است و ضعف معمولی و بی حالی مجوز افطار نیست. و به نظر برخی از مراجع هر وقت توانست قضای روزه ها را بگیرد. (ر.ك جامع المسائل آیة الله فاضل لنکرانی ره, ج 1, ص 153, س 568).
بخش احکام اسلامی تبیان
منبع: سایت اندیشه قم
مطالب مرتبط:
