تبیان، دستیار زندگی
آیا شما هم سعی می‌كنید وزن خود را كاهش دهید اما به نتیجه مطلوب و مورد نظرتان نمی‌رسید؟ اگر این طور است، تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا از برخی دلایل پایین نیامدن وزن، مطلع شوید.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

8 دلیل پایین نیامدن وزن!


آیا شما هم سعی می‌كنید وزن خود را كاهش دهید اما به نتیجه مطلوب و مورد نظرتان نمی‌رسید؟ اگر این طور است، تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا از برخی دلایل پایین نیامدن وزن، مطلع شوید.


چاقی شکم

نوشیدن نوشابه‌های گازدار

حتی مصرف نوشابه‌های گازدار معمولی را هم باید به خاطر تأثیری که بر قند خون می‌گذارد، در رژیم غذایی‌تان محدود کنید. پس اگر قصد پایین آوردن وزنتان را دارید، بهتر است برای نوشیدنی، تا حد امکان، از آب استفاده کنید.

ورزش یا فعالیت فیزیکی کم

همه ما می‌دانیم که برای لاغر ماندن باید ورزش کنیم، اما خیلی از مردم، هنوز هم به اندازه کافی، ورزش و فعالیت جسمانی در برنامه زندگی خود ندارند تا کالری‌های مصرفی اضافه را بسوزاند یا بر متابولیسم کند خود غلبه کنند. باید در اکثر ساعات بیداری خود، فعالیت فیزیکی داشته باشید، یا حداقل سه جلسه در هفته، 20 تا 30 دقیقه ورزش کنید.

اگر اضافه وزنتان خیلی زیاد است و برای ورزش کردن مشکل دارید؛ بهتر است از فعالیت‌های سبک‌تر و تفریحی‌تر استفاده کنید.

خیلی از افراد از رفتن به باشگاه و انجام همان برنامه تمرینی مشابه همیشگی خسته می‌شوند. وقتی برنامه تمرینی برایتان خسته کننده شود، حتماً باید آن را تند تند عوض کنید، چون انجام تمرینات تکراری و خسته‌کننده می‌تواند چربی‌سوزی شما را خراب کند.

بدن ما خیلی زود به ورزش عادت می‌کند و تکرار چیزی که بدنتان خیلی راحت بتواند آن را کامل کند، هیچ‌گونه تغییر فیزیکی ایجاد نمی‌کند. بله، هنوز هم کالری خواهید سوزاند اما اگر بدنتان به وضعیت کنونی مصرف کالری روزانه‌تان عادت کند، دیگر وزنتان پایین نمی‌آید.

یک راه بسیار عالی برای بالا بردن نتیجه، این است که با امتحان کردن انواع مختلف ورزش‌ها و فعالیت‌ها، بدنتان را وارد چالش کنید؛ شنا، اسکیت، یا حتی صخره‌نوردی. وقتی ورزش کردن برایتان شکل تفریح پیدا کند و لذت‌بخش باشد، به مدت طولانی‌تری آن را انجام می‌دهید و کالری بسیار بیشتری خواهید سوزاند.

وقتی برای کم کردن وزنتان رژیم می‌گیرید، یك فلسفه قدیمی، هنوز هم که هنوز است کاربرد دارد: «کم بخورید تا وزنتان پایین بیاید.» اما همان‌طور كه می‌دانید، هیچ یک از وعده‌های غذایی را نباید نادیده بگیرید.

پایین آمدن متابولیسم

رژیم‌های غذایی کم‌کالری، در هفته‌های اول خیلی خوب عمل می‌کند اما بعد از مدتی، دیگر تأثیری در کاهش وزن نخواهند داشت. دلیل آن این است که متابولیسم شما پایین آمده و درنتیجه، به این مقدار محدود مصرف کالری عادت می‌کند.

اگر با پایین آوردن بیشتر کالری‌های مصرفی به این مسئله واکنش دهید، احتمالاً این بار فقط عضلاتتان را از بین می‌برید و دوباره روند کاهش وزنتان به رکود می‌رسد. این چرخه تا جایی ادامه می‌یابد که تصمیمتان برای پایین آوردن کالری مصرفی، منحل می‌شود و دوباره به وضعیت تغذیه سابقتان برمی‌گردید.

اما رمز این کار این است که مقدار کالری مصرفی را کم کم پایین بیاورید و در عین حال از مواد غذایی خوب و مقدار کافی پروتئین برای جلوگیری از، از دست رفتن عضلات، استفاده کنید. انجام تمرینات بدن‌سازی به شما کمک می‌کند متابولیسمتان را بالا ببرید و چربی سوزیتان را تسریع کنید.

چاقی

ندیده گرفتن وعده‌های غذایی

ساده به نظر می‌رسد، کمتر می‌خورید و حتماً وزن کم می‌کنید. به همین دلیل خیلی از افراد در بعضی از وعده‌ها غذا نمی‌خورند و بدن را به حالت گرسنگی مفرط می‌کشانند و برای حفظ آمینواسیدهای لازم برای بدن، عضلات تجزیه می‌شوند و نتیجه آن چیزی نیست جر پایین آمدن متابولیسم. همچنین اگر اجازه بدهید قند خونتان خیلی پایین بیاید، دردهای شدید گرسنگی را متحمل می‌شوید و احتمال این وجود دارد که به پرخوری مفرط کشانده شوید. پس سعی کنید غذاهای سالم و مقوی اما کم‌حجم و سبک در 5 الی 6 وعده در روز بخورید. روزتان را با یک صبحانه خوب و سالم شروع کنید که حاوی پروتئین باکیفیت باشد. باید یاد بگیرید که چطور با این روش غذا خوردن، قند خونتان را تنظیم کنید.

مصرف زیاد قند و نمک

قند و نمک اضافی، معمولاً در بسیاری از غذاهای فرآوری شده هستند. مصرف مقدار زیادی قند در یک وعده غذایی باعث بالا رفتن قند خون می‌شود؛ بدن باید به این وضعیت واکنش داده و آن را دوباره پایین بیاورد. نتیجه آن این است که قسمت اعظم آن قند اضافی، به شکل چربی در بدن ذخیره می‌شود.

اینجاست که خیلی از افراد که عادت به خوردن نوشابه دارند که فاقد چربی است، متعجب می‌شوند و نمی‌دانند که چطور ممکن است این ماده باعث ذخیره شدن چربی در بدنشان شود. پس سعی کنید تا حد امکان، مصرف قند را پایین بیاورید.

نمک هم باعث سردرگمی می‌شود چون کالری ندارد، اما می‌تواند منجر به افزایش وزن شود. نمک باعث می‌شود كه بدن، آب در خود ذخیره کند، در نتیجه با مصرف مقدار زیادی نمک ممکن است برخی افراد احساس کنند که چاق‌تر می‌شوند. پس سعی کنید رژیم غذایی را دنبال کنید که بیشتر در آن از مواد غذایی طبیعی و غیر آماده استفاده شده باشد.

ننوشید آب به میزان کافی

در یک روز متوسط، بدن اکثر افراد دچار بی‌آبی می‌شود، چون خیلی بیشتر از آنچه آب در طول روز می‌نوشند بدنشان آب از دست می‌دهد. آن‌ها اکثراً این را متوجه نمی‌شوند چون مرکز تشنگی در بدن، خیلی دقیق نیست.

گاهی اوقات، کمبود آب در بدن می‌تواند دردهای گرسنگی را به همراه داشته باشد، چون خیلی از ما مقدار آب مورد نیاز روزانه‌مان را از مواد غذایی تأمین می‌کنیم. اگر به اندازه کافی آب نمی‌نوشید و معمولاً احساس گرسنگی می‌کنید، هوس شما به غذا ممکن است به خاطر تشنگی باشد نه گرسنگی.

آب همچنین به بالا بردن سطح انرژی بدن نیز کمک می‌کند، در نتیجه، می‌توانید خیلی بهتر ورزش کنید تا کالری بسوزانید و وزنتان را پایین بیاورید. پس سعی کنید در روز حداقل 8 لیوان آب بنوشید.

کم کردن همان یک کیلو وزن در هفته که معمولاً توصیه می‌شود، ممکن است خیلی کند به نظر برسد، اما حداقل آن این است که بدون هیچ‌گونه سختی و مشکلی می‌توانید به آن دست پیدا کنید.

سهم‌های غذایی نادرست

وقتی برای کم کردن وزنتان رژیم می‌گیرید، یك فلسفه قدیمی، هنوز هم که هنوز است کاربرد دارد: «کم بخورید تا وزنتان پایین بیاید.» همان‌طور كه می‌دانید، هیچ یک از وعده‌های غذایی را نباید نادیده بگیرید، اما راه حل این است که کم بخورید و مداوم بخورید. خوردن غذای سبک در وعده‌های غذایی بیشتر، کاهش وزنتان را تسریع می‌کند.

اهداف غیر واقعی

اگر به هدف‌هایتان دست پیدا نکنید، ممکن است آخر کار، احساس کنید كه هم فردی شکست خورده هستید و هم انگیزه خود را از دست داده و ناامید و مأیوس شوید. سعی کنید هدف‌هایی کوچک و سهل‌الوصول برای خود پیدا کنید تا انگیزه‌ای باشد برای موفقیتتان.

کم کردن همان یک کیلو وزن در هفته که معمولاً توصیه می‌شود، ممکن است خیلی کند به نظر برسد، اما حداقل آن این است که بدون هیچ‌گونه سختی و مشکلی می‌توانید به آن دست پیدا کنید. آن وقت است که حس پیروزی به شما دست می‌دهد و یک قدم به هدف کلی و بزرگتان که رسیدن به وزن ایده‌آل است، نزدیک می‌شوید.

باشگاه خبرنگاران


باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: naba20

برگرفته از گروه: تغذیه و تناسب اندام