تبیان، دستیار زندگی
آلودگی هوا به یکی از معضلات حل نشدنی بسیاری از شهرهای بزرگ تبدیل شده. در صورتی که این آلودگی ها در طول زمان ادامه داشته باشند و مردم پی در پی از آن تنفس کنند، نه تنها کیفیت زندگی ساکنان شهرها تحت تاثیر قرار می گیرد، بلکه....
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

جاروبرقی برای آلودگی هوا


آلودگی هوا به یکی از معضلات حل نشدنی بسیاری از شهرهای بزرگ تبدیل شده. در صورتی که این آلودگی ها در طول زمان ادامه داشته باشند و مردم پی در پی از آن تنفس کنند، نه تنها کیفیت زندگی ساکنان شهرها تحت تاثیر قرار می گیرد، بلکه لطمات جبران ناپذیری هم به سلامتی افراد وارد می شود.

آلودگی هوا

یک طراح هلندی با نام دان روزگارد (Daan Roosegaarde) راه حل بسیار خلاقانه ای برای این مشکل پیدا کرده. او مکانیزمی طراحی کرده که به کمک آن می توان هوای بخش هایی از شهر را به کلی از آلودگی پاک کرد. او جاروبرقی را طراحی کرده است که می‌تواند آلودگی هوای شهرهای بزرگ را بمکد. وی قصد دارد این فناوری را در یکی از پارک های شهر پکن پیاده کند.

"دان روزگارد" طراح هلندی این جاروبرقی الکترونیکی را طراحی کرده است. در موتور این جارو با استفاده از حلقه‌های مسی یک میدان الکترواستاتیک ایجاد می‌شود که می‌تواند ذرات مه دود (آلودگی) را جذب و به تمیز کردن هوا کمک کند.

به گفته روزگارد، این کار سبب ایجاد سوراخ های هوای پاک به بزرگی 60 متر در میان مه دود می‌شود و حجم آلودگی را کاهش می‌دهد. سیم‌پیچ‌های مسی را می توان بر روی چمن پارک قرار داد.

روزگارد ادعا کرده که این سیستم، با توجه به دفن شدن سیم پیچ ها زیر زمین، خطری برای انسان ها ایجاد نمی کند. این فناوری می تواند به طور گسترده در مناطقی از شهر های آلوده نظیر پارک ها یا محیط های ورزشی روباز مورد استفاده قرار بگیرد

شاید جالب ترین نکته در مورد این نوآوری، ساده بودن آن است. این فناوری در دل شهرهای آلوده دالان هایی از هوای قابل تنفس ایجاد می کند. در این سیستم مجموعه هایی از سیم پیچ های مسی در زیر زمین دفن می شوند. میدان الکترومغناطیسی ایجاد شده توسط آن ها آلاینده های هوا را دور کرده و دالانی پاک ایجاد می کند. گفته شده که این دالان ها تا ارتفاع 50 یا 60 متر امتداد پیدا می کنند.

آلودگی هوا

طراح این فناوری با همکاری دانشگاه دِلفت (Delft) موفق شده نمونه اولیه ای از این سیستم را در یک محیط بسته پیاده سازی کند. او ادعا کرده که این سیستم، با توجه به دفن شدن سیم پیچ ها زیر زمین، خطری برای انسان ها ایجاد نمی کند. این فناوری می تواند به طور گسترده در مناطقی از شهر های آلوده نظیر پارک ها یا محیط های ورزشی روباز مورد استفاده قرار بگیرد.

دان روزگارد با همکاری دانشمندان دانشگاه دلفت در هلند یک نمونه اولیه از این سیستم الکترونیکی را تهیه کرده است.

به نظر می رسد این فناوری بتواند آلودگی شهرهای ما را تا حدی کاهش داده و حداقل مناطقی قابل تنفس در دل شهرها ایجاد کند. نظر شما در مورد این ایده چیست؟

فرآوری: راضیه کتابچی

بخش دانش و زندگی تبیان


منبع: همشهری، نارنجی