تبیان، دستیار زندگی
چه بسا ابتدای زندگی زناشویی هم كمك‌های ‌مالی آن‌ها و هم راهنمایی‌های‌شان و هم دلگرمی آن‌ها كمك فراوانی به زوج‌ها كند و مسیری را برای آن‌ها مهیا كند تا آجرهای زندگی آن‌ها تا به آخر درست و صاف روی هم چیده ‌شود
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

عاشقانه‌ای با طعم دخالت


چه بسا ابتدای زندگی زناشویی هم كمك‌های ‌مالی آن‌ها و هم راهنمایی‌های‌شان و هم دلگرمی آن‌ها كمك فراوانی به زوج‌ها كند و مسیری را برای آن‌ها مهیا كند تا آجرهای زندگی آن‌ها تا به آخر درست و صاف روی هم چیده ‌شود و بالا رود اما والدین همان‌قدر كه می‌توانند تاثیرگذاری مثبت داشته‌باشند، می‌توانند....

ارتباط با دیگران

معمولا چه قبل از ازدواج، چه بعد از ازدواج حضور والدین و همیاری و كمك‌شان می‌تواند مفید و موثر باشد و ما این امر را كتمان نمی‌كنیم و چه بسا ابتدای زندگی زناشویی هم كمك‌های ‌مالی آن‌ها و هم راهنمایی‌های‌شان و هم دلگرمی آن‌ها كمك فراوانی به زوج‌ها كند و مسیری را برای آن‌ها مهیا كند تا آجرهای زندگی آن‌ها تا به آخر درست و صاف روی هم چیده ‌شود و بالا رود اما والدین همان‌قدر كه می‌توانند تاثیرگذاری مثبت داشته‌باشند، می‌توانند تاثیرگذاری منفی هم داشته باشند. همچنین بعد از ازدواج نیز گاهی دخالت‌های والدین می‌تواند آسیب زننده باشد، بسیار پیش می‌آید كه اختلاف‌های زوج‌ها توسط خودشان یا به دلیل مسائل خودشان به‌وجود نیامده است بلكه به‌دلیل حرف‌های دیگران، سوءتفاهم‌های پیش‌آمده یا دخالت‌ها، اختلاف به‌وجود می‌آید.این روزها زیاد دیده‌می‌شود كه خانواده‌ها به‌دلیل رعایت نكردن بعضی از مسائل، روی زندگی زوج تاثیر منفی می‌گذارند.

مدیریت رابطه با هر خانواده

وقتی والدین یكی از زوجین در زندگی آن ها دخالت می كنند خیلی خوب است كه هركدام با خانواده خود صحبت كنند یعنی اگر والدین آقا دخالت می كنند آقا خودش این مسئله را مدیریت كند به عبارتی مدیریت والدین شما با خودتان است.  البته بهتر است اصلا همسر شما وارد این ماجرا نشود، هرچقدر كدورت های داماد یا عروس با والدین همسر كمتر باشد بهتر است؛ به عبارتی اگر شما بخواهید رابطه با خانواده همسرتان را مدیریت كنید در نهایت شما، شخص بد ماجرا خواهید بود و ممكن است شما و والدین همسرتان روبه روی هم قرار بگیرید.

همچنین اگر مسئله ای وجود دارد خوب است والدین با فرزند خودشان صحبت كنند و پای عروس و دامادشان را به ماجرا باز نكنند چون در غیر این صورت ممكن است به جای حل مشكل، لجبازی به وجود بیاید و كدورت ها مشكلات بیشتری به وجود بیاورد.

با احترام به خانواده‌ها پیام دهید

اگر خانواده شما اهل دخالت در زندگی شما و همسرتان هستند باید به عنوان فرزندشان این پیام را با احترام به آن ها بدهید كه در حال دخالت در زندگی شما هستند و عملا همین دخالت ها در رابطه شما مشكل به وجود می آورد.

خویشاوندان همسرتان از جمله مادرش را اگر چه در تعاملات خود آداب اجتماعی مورد نظرتان را رعایت نمی كنند، همان گونه كه هستند، بپذیرند و در حد وسع خود و با رعایت نكات اخلاقی ودینی (فقط برای عشق و علاقه به همسر خود) به آنها احترام كامل بگذارید و از خطاها و آزار آنها چشم پوشی كنید

از كنار دخالت‌ها عبور كنید

گاهی پدر و مادرها حرف های خودشان را می زنند و هرچقدر هم به آن ها گوشزد می كنیم،  آن ها توجهی نكرده و كار خودشان را ادامه می دهند، در اینجا باید ضمن احترامی كه به پدر و مادرتان می گذارید كار خودتان را بكنید و به هیچ وجه در مورد این حرف ها و دخالت ها نه فكر كنید و نه حرف بزنید.

مسئله اصلی زوج ها از جایی آغاز می شود كه به دلیل دخالت والدین با هم شروع به جر و بحث می كنند و مثلا این كه چرا بابای تو این را گفت؟ یا چرا مادر های تان چنین رفتاری كردند؟ و...

اگر این گفت وگوها نباشد و شما و همسرتان هم این توافق را داشته باشید كه قرار نیست هیچ حرفی رابطه شما را خراب كند، به راحتی از كنار دخالت ها عبور می كنید و اصلا به آن ها فكر هم نمی كنید چون به هر صورت این حرف ها همیشه وجود خواهد داشت و لزومی ندارد رابطه شما را خراب كند.

وقتی همسرتان كار را سخت می‌كند

اگر همسر شما مشكلی با دخالت های والدینش نداشته باشد و به عبارتی خودش اجازه دخالت را به پدر و مادرش می دهد كار خیلی مشكل می شود مسلما در چنین وضعیتی شما بسیار اذیت شده، آسیب می بینید و این می تواند رابطه را هم خراب كند مثلا اگر مادر همسرتان گله ای از شما داشته باشد و همسرتان هم این موضوع را به شما منتقل كند و پاسخ بخواهد، بحث آغاز می شود.

در این لحظه از همسرتان بخواهید ببیند چه چیز برایش مهم تر است؟ به او نگویید والدینش را دوست نداشته باشد یا به آن ها احترام نگذارد بلكه می خواهید اولویت اولش حفظ و مثبت نگه داشتن رابطه زناشویی باشد وگرنه چرا ازدواج كرده است؟! به او یادآوری كنید قرار نیست شما به واسطه همسرتان نه با او بلكه با خانواده او زندگی كنید.

خانواده همسر

همچنین برخی از مهمترین نكاتی كه باید در این راستا در نظر داشته باشید این است كه :

**  همسر خود را در قبال رفتار والدینش مقصّر ندانید. توضیح اینكه تغییر رفتار انسان ها به سادگی امكان پذیر نیست؛ زیرا در شكل گیری شخصیت هر كس عوامل گوناگونی دخیل بوده است كه باید برای تغییر رفتار هر انسان آن عوامل را تغییر داد و یا كنترل كرد. همانطور كه خود نیز به تجربه دریافتید این امر، كار ساده ای نیست؛ لذا برخلاف برخی از همسران جوان كه شریك زندگی خود را مسئول رفتارهای خویشاوندانش قلمداد می نمایند، منطقی نبوده و روی این مسأله بیندیشید كه همسر شما چقدر توانایی و اختیار دارد كه رفتار خویشاوندان خود از جمله مادرش را تغییر دهد؟ و آیا عاقلانه است كه برای رفتار نامناسب خویشاوند همسر، رابطه عاطفی خود را با همسر از طریق گله و ... سست كرد؟

**  خویشاوندان همسرتان از جمله مادرش را اگر چه در تعاملات خود آداب اجتماعی مورد نظرتان را رعایت نمی كنند، همان گونه كه هستند، بپذیرند و در حد وسع خود و با رعایت نكات اخلاقی ودینی (فقط برای عشق و علاقه به همسر خود) به آنها احترام كامل بگذارید و از خطاها و آزار آنها چشم پوشی كنید.

**  خود و همسرتان سعی كنید در مقابل مسائلی كه در زندگی برایتان به وجود می آید جبهه مشتركی داشته باشید تا در مواقع لزوم كه بر اثر دخالت والدین یا اطرافیان، مسائلی در زندگی شما به وجود آمد، از یكدیگر حمایت كرده، توانایی روحی خود و همسرتان را برای تحمّل مشكلات زندگی بالا برده و با دلگرمی بیشتری به زندگی ادامه دهید.

**  یكی از كارآمدترین راهكارها در مواقع دخالت آن است كه همسران با همدیگر به گفتگو بنشینند و مسائل زندگی خود را بررسی نمایند كه در كجای زندگی خود، روزنه ای باز بوده یا اینكه در كجای روابط زن و شوهری خود مشكلی دارند كه دیگران می خواهند وارد زندگی خصوصی آنها شده و دخالت نمایند. به عبارت دیگر، زن و شوهر باید آن قدر با هم صمیمی باشند و آن قدر به همدیگر اعتماد داشته باشند كه حاضر نشوند سفره دلشان را نزد هر كسی باز كنند. بیشتر دخالت های اطرافیان به دلیل ضعف ارتباط زن و شوهر و یا بخاطر این است كه زوجین حرف خودشان را نسنجیده پیش دیگران (والدین یا ...) بازگو كرده و در واقع خودشان بدان ها چراغ سبز نشان داده اند كه دیگران به خود اجازه داده اند وارد زندگی آنها شده و دخالت كنند.

فرآوری: مریم عطاریان

بخش خانواده ایرانی تبیان


منابع: پایگاه اطلاع رسانی تنظیم خانواده، پایگاه اینترنتی انهار  همراه با تغییرات و اضافاتن

مطالب مرتبط:

سیاست‌های خارجی همسرداری

کاهش دخالت والدین بدون دلخوری

ارتباط با فامیل، لذت یا عذاب!؟

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.