پیچ بحران در جاده زندگی
شاید آرامشی که همیشه در محیط خانه حکمفرما بوده، به تنش و مشاجره تبدیل شود یا شادی و خوشحالی اعضای خانواده جایش را به غصه و اندوه بدهد، اما اگر در این مواقع ندانیم چه کار باید کرد و چطور باید شرایط را کنترل کرد، ممکن است مشکلات بیشتر و جدی تری برایمان پیش بیاید. به همین دلیل هم باید عاقلانه و منطقی با این مسائل که گاه شکل بحران به خود می گیرد، روبه رو شویم و آنها را طوری مدیریت کنیم که نه آثار منفی شان بر زندگی ما باقی بماند و نه خوشی ها را از ما بگیرد. البته اگر کسی چنین توانایی و قدرتی داشته باشد، مسلما بخوبی هم می تواند بحران های مختلف زندگی را پشت سربگذارد و دوباره به زندگی عادی برگردد.
طلاق و جدایی والدین، خیانت همسران به یکدیگر، نگهداری از پدر و مادر سالخورده، طی کردن دوران نوجوانی بچه ها و رسیدن زمان بلوغ آنها و حتی ازدواج یکی از بچه های خانواده هم می تواند شرایطی خاص به وجود آورد؛ شرایطی که اگر بدرستی مدیریت نشود، حتی ممکن است به شکل بحرانی جدی خانواده را درگیر کند.
ما تنها میمانیم یا آنها؟
خیلی وقت ها، اعضای خانواده مجبور می شوند جدا از دیگران و کیلومترها دورتر از یکدیگر زندگی کنند. گاهی بچه ها ازدواج می کنند و با همسران شان به شهر یا کشور دیگری می روند.
گاهی هم خود فرد ناچار است برای ادامه تحصیل، ماموریت کاری یا هر دلیل دیگری مهاجرت کند و از خانواده اش دور شود. در چنین شرایطی معمولا فشار روانی زیادی به فرد وارد خواهد شد و او را حسابی به هم می ریزد.
احساس غم و افسردگی از اولین احساساتی است که فرد با آن روبه رو می شود و نمی تواند در برابرش مقاومت کند. او دلتنگ خانواده اش می شود و حتی اگر بعضی از اعضای خانواده هم همراهش باشند، باز برای کشور و دیگر اعضای خانواده اش دلتنگی می کند.
هزینه های سنگین کشوری که قرار است در آن زندگی کند هم می تواند عاملی باشد برای افزایش فشارهای روانی و استرس هایی که به فرد وارد می شود.
پس از این که مدتی بگذرد، عوامل استرس زای دیگری مانند دردسرهای پیدا کردن کار و خانه مناسب و ارتباط برقرار کردن با دیگر افراد جامعه هم می تواند برای آنها مشکل ساز شود. در چنین شرایطی اما توصیه می شود قبل از مهاجرت و ترک شهر یا کشور بخوبی درباره تمام جوانب این کار فکر کنید و همه چیز را به طور واقعی بسنجید تا پس از رفتن به مقصد، پشیمان نشوید.
همچنین خوب است قبل از شروع کارها، درباره شهر و کشور جدید، فرهنگ مردم و وضع کار و زندگی اطلاعات مناسبی کسب کنید و درباره خوبی ها و بدی های آن واقع بین باشید.
یادتان باشد، خوش بینی بی دلیل و بیش از حد منطقی می تواند دردسرهای بسیاری را برای تان فراهم کنید. پس با کسب اطلاعات دقیق و صحیح و با قبول واقعیت ها برای کارهای تان برنامه ریزی کنید.
به طور کلی، تغییر زندگی مجردی و پا گذاشتن به دوران تاهل و زندگی مشترک همراه با فردی دیگر، استرس ها و نگرانی های خاصی را به همراه دارد که نباید نادیده گرفته شود. در حقیقت، پاک کردن صورت مساله راه حل خوبی نیست و باید به فکر برطرف کردن این مشکلات باشید
دختر و پسر دم بخت
با این که ازدواج و تشکیل خانواده از اتفاقات خوب و شیرین زندگی است، اما می تواند موجب نگرانی و استرس خانواده ها هم بشود.
درست است که معمولا از اتفاقات ناگوار و ناخوشایند زندگی انتظار نگرانی و اضطراب را داریم، اما ازدواج هم با همه خوبی هایش می تواند افراد را نگران کند.
زمانی که دختر و پسر به یکدیگر دل می بندند و آماده ازدواج می شوند، همه چیز برایشان شیرین و لذت بخش خواهد بود، اما زمانی که این شور و هیجان از بین می رود، استرس و نگرانی جای آن همه لذت و خوشی را خواهد گرفت؛ البته اگر بموقع هم به فکر برطرف کردن این اضطراب نباشند، عوارض آن حتی پس از ازدواج هم دست از سرشان برنمی دارد و می تواند زندگی مشترک آنها را از همان روزهای اول با مشکل مواجه سازد.
بعضی وقت ها، دختر و پسر جوان از همان روزهای نخستین به طلاق و جدایی فکر می کنند و با ترس از این اتفاق، نگرانی شان را افزایش می دهند. گاهی مسائل مالی و هزینه هایی که در زندگی مشترک پیش می آید، زمینه ساز تنش و اضطراب است و ده ها اتفاق پیش بینی نشده دیگر که می تواند آنها را نگران و عصبی سازد.
به طور کلی، تغییر زندگی مجردی و پا گذاشتن به دوران تاهل و زندگی مشترک همراه با فردی دیگر، استرس ها و نگرانی های خاصی را به همراه دارد که نباید نادیده گرفته شود. در حقیقت، پاک کردن صورت مساله راه حل خوبی نیست و باید به فکر برطرف کردن این مشکلات باشید.
بحران بلوغ
یکی از دوره های بحرانی زندگی برای هر یک از افراد، دوره بلوغ است. دوره ای که بارها درباره آن صحبت شده و روان شناسان و متخصصان به حساسیت آن اشاره کرده اند.
البته فرقی هم ندارد فرزندتان دختر باشد یا پسر، چون در هر حال زمانی که آنها به سنین بلوغ می رسند و با مشکلات خاص این دوره روبه رو می شوند، نگرانی های پدر و مادر هم بیش از پیش به چشم می آید.
دوستانی که بچه ها در این دوران انتخاب می کنند و شاید خیلی مطابق سلیقه پدر و مادر نباشد، گرایش به مد و خودنمایی که باعث می شود آنها بیش از پیش به وضع ظاهری شان توجه داشته باشند و وقت زیادی را صرف این کار کنند، بی انگیزگی و درس نخواندن هایی که می تواند حسابی فکر والدین را مشغول کند، ارتباطات و دوستی هایی که در خانواده ها و فرهنگ ما خیلی قابل پذیرش نیست، ولی گاهی نوجوانان می خواهند آن را تجربه کنند و با افرادی از جنس مخالف آشنا شوند و...
همگی از مواردی است که موجب نگرانی پدر و مادر و بحث با نوجوانان شان می شود. بنابراین طبیعی است که پس از این بحث ها و مشاجرات، بلوغ هم شکل بحران به خود بگیرد و وضع آرام خانواده را تغییر دهد.
در چنین مواقعی اگر پدر و مادر ندانند شیوه برخورد صحیح با نوجوان چیست و چطور باید روال زندگی را به قبل برگرداند، ممکن است اتفاقات ناخوشایندی برای شان پیش بیاید. اتفاقاتی که شاید تصورش هم برای آنها سخت باشد، اما ممکن است پیش بیاید؛ فرار از خانه یا خودکشی و ده ها اتفاق ناگوار دیگر که می تواند در این سنین خانواده ها را درگیر کند.
با این حال، اگر پدر و مادر بتوانند طوری رفتار کنند که دوره بلوغ اصلا به بحران تبدیل نشود و از آن براحتی بگذرند، هیچ یک از این مشکل ها هم ایجاد نخواهد شد. آنها باید به فرزندان شان اعتماد کنند و در هر شرایطی آنها را بپذیرند.
این نگرانیها منطقی است
فکر نکنید فقط شما هستید که نگران ازدواج تان می شوید و می خواهید درباره درست یا غلط بودن انتخاب تان اطمینان حاصل کنید.
این نگرانی طبیعی است و نمی تواند نشانه بیماری خاصی باشد، بلکه هر یک از افرادی که به صورت منطقی درباره ازدواج و انتخاب همسر مورد نظرشان فکر می کند، همین وضع را تجربه خواهد کرد.
البته این مطلب به این معنی نیست که کاری به کار این استرس ها نداشته باشید و بگذارید هر طور می خواهد، پیشرفت کند. بلکه خوب است با مراجعه به مشاوران خانواده، بهترین راه حل را پیدا کنید تا هم نگرانی تان کمتر شود و هم از درست بودن انتخاب تان مطمئن شوید.
مطمئن باشید در این شرایط اگر اضطراب تان غیرطبیعی باشد، مشاوره می تواند برای حل آن به شما کمک کند.
بخش خانواده ایرانی تبیان
منبع : جام جم آنلاین
مطالب مرتبط:
شهردارهایی که هر جمعه عوض میشوند