زندگینامه استاد حامد شاكر نژاد (شمع جمع 5) فخر القراء ایران اثر قرآن در زندگیاش را اینگونه بیان میکند: "زبانم از بیان آثار قرآن در زندگیام قاصر است. در هر گوشه زندگی من، اثر قرآن نمایان است. هرچه دارم از قرآن دارم و بدون قرآن من نمیتوانم زندگی کنم."
حامد شاکر نژاد تلاوت و روش جدیدی را که به دست آورده است را از برکات وجودی آقا علی بن موسیالرضا علیه السلام و تلاوتهایی که در حرم امام هشتم داشته ، میداند. و مهمترین عامل موفقیت خود را در وهله اول: توکل به خداوند متعال، دوم: رضایت پدر و مادر، سوم: پشتکار خود، نام میبرد.
حامد از پنج سالگی قرائت قرآن را آغاز كرد و از همان كودكی در نشستهای قرآنی به اجرای برنامه میپرداخت و حاضران را به وجد میآورد. از جمله وی در محضر مقام معظم رهبری برنامههای متعددی اجرا نمود كه این موجب گردید تا در سن 11 سالگی به عنوان نماینده جمهوری اسلامی در مسابقات بین المللی عربستان شركت كند و در بین هفتاد و پنج كشور، در رده سنی بزرگسالان مقام اول را به دست آورد. این در حالی بود كه این مسابقات در سطح بزرگسالان برگزار میشد و او با آن استعداد و پشتكار فوقالعادهاش توانسته بود در میان آنهمه شركت كننده بدرخشد و موجب سربلندی ایران اسلامی شود. اما شاید بهترین جایزهای كه حامد در طول عمر قرآنی خود دریافت كرده همان هدیهای باشد كه پس از موفقیتش در این مسابقات به او اهدا شد. حامد شاكر نژاد توفیق یافت كه علاوه بر هدایای مادیای كه اغلب به برگزیدگان اینگونه مسابقات اهدا میشود هدیه ای معنوی نیز دریافت كند و آن اینكه اجازه یافت به مدت یك ساعت در داخل خانه كعبه به راز و نیاز با خالق خود بپردازد، آری همان جایی كه محل تولد امیرالمۆمنین است. او اولین وکوچکترین قاری ایرانی بود که وارد خانه خدا میشد.
اما از ویژگیهای بارز این نابغه قرآنی پشتكار و صبر و تلاش اوست كه به موفقیتهای ظاهری و اولیه بسنده نكرده و قدم به قدم در عمق بخشیدن به فعالیتهای خود در مسیر قرآن كوشید و پس از كسب مقامهای بینالمللی كه غایتالمراد هر قاری قرآنی است او تازه شروع به مطالعه و تمرینات فراوان كرد. خودش میگوید: برنامه ای منظم برای تمرین داشتم، اگر به جز مصطفی اسماعیل قاری دیگری را تقلید میکردم شاید خیلی زود رسانهای میشدم اما هدفم این نبود و در این راه صبر کردم، نوارها را در آن زمان به سختی تهیه میکردم و پس از تقلید الحان آن ها را تعمیم میدادم به دیگر آیات که روزانه حدود 10 صفحه جزء برنامه کاری من بود؛ میگوید دلیل این که اینقدر روان تلاوت میکنم این است که مصحف شریف را در آن دوران حدود پانزده شانزده بار به صورت تحقیق خواندم.
به طوری كه 500 تلاوت از مصطفی اسماعیل را تقلید کرد و حدود 1500 تلاوت از دیگر قراء را موشکافی و تجزیه و تحلیل نمود. ایشان بعدها از تلاوتهای کامل یوسف، محمد رفعت، محمد عمران، عبدالباسط، علیالبناء و... را الگو برداری کرد و ریتمهای آن را تغییر داد. در حالی که فقط هفده، هجده سال داشت ترکیبی خوان ماهری شده بود اما ترکیبی خواندن هم هدف اونبود، بنابر توصیههای مقام معظم رهبری دنبال چیزی والاتر بود.همین باعث شد که بیشتر تلاش کند و نصیحتهای پدرانه رهبری را به خوبی عمل کند؛ دنبال معنا محوری هم رفت. آقا گفته بود طوری بخوان که الحان، صوت، تجوید و... مطابق با معنا باشد. او هم خوب گوش کرد.
ثمره این زحماتش این شد که حالا استادی شده برای خودش، قاریان و قرآنیان خارج از کشور از او با عنوان سلطان القراء، شمس القراء و... یاد میکنند.
از ویژگیهای خاص تلاوت ایشان این است که اگر حزن در تلاوت شیخ رفعت دیده میشود و اگر تطابق لحن با مفاهیم و معانی آیات قرآن در تلاوت شیخ مصطفی اسماعیل دیده میشود و اگر قدرت و رسایی صوت در تلاوت استاد عبدالباسط به گوش میرسد و اگر تحریرهای بدیع و لطیف در تلاوتهای استاد شحات دیده میشود و اگر فصاحت و لحن الاداء عربی و تحریرهای پیچیده در تلاوت استاد غلوش دیده میشود، تمامی این خصوصیات زیبا و دلنشین که در تلاوتهای اساتید مصری در عصر طلایی قرائت مصر وجود داشته، همه ی این ویژگیها را میتوان یک جا با نغمات و مقامات و ابتکارات جدید در تلاوتهای استاد حاج حامد شاکرنژاد دید.
در بطن این روش تلاوت، حضور انواع دستگاههای موسیقی قرآن را به خوبی میتوان احساس کرد...
سبک تلاوتهای استاد شاکرنژاد زیباییهای بیشتر و پیچیدگیهای فراوانتر دارد. ایشان که سبک تلاوتشان را چند سال پیش آغاز نمودند، مستمع را خیلی تحت تأثیر قرار میدهد و مخاطب، دائماً اصوات و الحان جدیدی میشنود.
نحوه تلاوت یکنواخت نیست و ابداع و نو آوری در این سبک بسیار زیاد است. تقلید این سبک سخت است و کسانی که میخواهند تقلید کنند معمولا از سبک خارج میشوند.
با فن اختلاف قرائات به خوبی آشناست و در تلاوتهای مجلسی خویش قرآن را به روایتهای چندگانه قرائت میکند. صدای پخته، انعطافپذیر، قدرتمند، انواع تحریرهای چرخشی، چکشی و... به همراه استفاده بجا از مقامها، گوشهها، ملودیها و مبدلهای قرآنی، از وی چهرهای ممتاز و برجسته ساخته است؛ چندانکه که اگر کسی وی را نشناسد و فقط صدای او را بشنود گمان میکند یکی از قاریان مصری مشغول تلاوت است.
و اما پاره ای از مقامات داخلی و بینالمللی وی بدین شرح است:
مقامهای داخلی:
نفر اول مسابقات قرآن کریم دانشآموزی مشهد مقدس در سال 1374
نفر اول مسابقات قرآن کریم دانشآموزی استان خراسان در سال 1374
نفر اول مسابقات قرآن کریم دانشآموزی کشور در سال 1374
نفر اول مسابقات قرآن کریم اوقاف و امور خیریه مشهد مقدس در سال 1374
نفر اول مسابقات قرآن کریم اوقاف در استان خراسان در سال 1374
نفر اول مسابقات سراسری قرآن کریم اوقاف و امور خیریه در سال 1374
مقامهای بینالمللی:
نفر اول مسابقات بینالمللی قرآن کریم عربستان سعودی در رشته قرائت و حفظ 5 جزء در سال 1374
مأموریتهای قرآنی داخل کشور:
تلاوت قرآن کریم در حرم مطهر امام رضا علیه السلام و در محضر مقام معظم رهبری
مأموریتهای قرآنی در خارج از کشور:
سفر به کشورهای عربستان سعودی، پاکستان، قطر، امارات متحده عربی، سوریه و لبنان جهت تبلیغ
در زمینه علوم دانشگاهی هم فعلا تا مقطع كارشناسی و در رشته مدیریت بازرگانی تحصیل كرده است گرچه خود میگوید قصد دارد به تحصیل خود ادامه دهد ولی تا امروز به دلیل مشغلهها و سفرهای قرآنی خود فرصت نكرده است.
او نخستین شخصیت قرآنی است كه در بنیاد ملی نخبگان به عنوان یك فرد نخبه شناخته شد و از این رو از خدمت سربازی هم معاف گردید. هركس كه اندك آشنایی با او دارد از اخلاق خوب و برخود متواضعانه او میگوید چراكه او سعی كرده است همانطور كه اوقات زیادی را برای تلاوت و پرداختن به زیباییهای ظاهری قرآن صرف میكند به همان اندازه و چه بسا بیشتر عمل به آموزههای قرآن را در زندگی تمرین و ممارست كند و در این زمینه نیز الگویی برای عاشقان قرآن باشد.
او با وجود اینكه در این سطح عالی از تلاوت قرار دارد متواضعانه در دورافتادهترین مناطق كشور حضور مییابد و برای مردم علاقمند قرآن تلاوت میكند و تا زمانی كه مردم اشتیاق به شنیدن داشته باشند دست از تلاوت نمیكشد. این منش قرآنی اوست كه او را دوستداشتنیتر و مردمیتر كرده است.
به نظر ایشان تلاوت قرآن، عمل به قرآن است و در زمینه رسیدن به "فرهنگ قرآن" میگوید : " مهم این است که همه
کودکان این سرزمین از کودکی و طفولیت تلاوت قرآن را بشنوند و در محیط خانواده با این طنین آسمانی مأنوس شوند تا قرآن با پوست و گوشت و استخوانشان ارتباط برقرار نماید. این موجب زمینهسازی درونی برای فهم و عمل به قرآن میشود. و چه خوب است که همه ما، ضمن اینکه آیات متعدد قرآن را تلاوت میکنیم، یادداشتهایی هم از معانی آنها داشته باشیم و سعی کنیم آنها را در معرض دید و نظر خود و دیگران قرار دهیم و به آنها، عمل کنیم. اما مهمتر از اینها نقش بزرگان و الگوهای جامعه ما در این عرصه است. اگر مردم در زندگی آنها نکاتی را مشاهده کنند که خلاف فرهنگ قرآن باشد، اگر حامد شاکرنژاد صحبت از قرآن کند اما دیگران عملی غیر قرآنی در زندگی او ببینند قطعاً جامعه به سمت و سویی حرکت خواهد کرد که فقط حرف زده شده و عمل در آن نباشد. عمل الگوهای جامعه هم خیلی موثر است."
حامد شاکر نژاد تلاوت و روش جدیدی را که به دست آورده است را از برکات وجودی آقا علی بن موسیالرضا علیه السلام و تلاوتهایی که در حرم امام هشتم داشته ، میداند. و مهمترین عامل موفقیت خود را در وهله اول: توکل به خداوند متعال، دوم: رضایت پدر و مادر، سوم: پشتکار خود، نام میبرد.
فخر القراء ایران اثر قرآن در زندگیاش را اینگونه بیان میکند:
"زبانم از بیان آثار قرآن در زندگیام قاصر است. در هر گوشه زندگی من، اثر قرآن نمایان است. هرچه دارم از قرآن دارم و بدون قرآن من نمیتوانم زندگی کنم."
تهیه شده در شبكه تخصصی قرآن تبیان منابع مورد بهره گیری: فرهنگ دانشگاه مجازی المصطفی قاری قرآن ایكا مۆسسه جهانی سبطین