تبیان، دستیار زندگی
آموکسی‌سیلین یک آنتی‌بیوتیک رایج است که برای درمان انواع گوناگونی از عفونت‌های باکتریایی نظیر عفونت گوش میانی، گلودرد، ذات‌الریه (یا پنومونی)، سینوزیت و عفونت‌های دستگاه ادراری تجویز می‌شود. این دارو با تضعیف دیواره سلولی باکتری‌ها، موجب پاره شدن این دیوا
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

از آموکسی‌سیلین چه می‌دانید؟


آموکسی‌سیلین یک آنتی‌بیوتیک رایج است که برای درمان انواع گوناگونی از عفونت‌های باکتریایی نظیر عفونت گوش میانی، گلودرد، ذات‌الریه (یا پنومونی)، سینوزیت و عفونت‌های دستگاه ادراری تجویز می‌شود. این دارو با تضعیف دیواره سلولی باکتری‌ها، موجب پاره شدن این دیواره و مرگ باکتری‌ها می‌شود.


آموکسی‌سیلین

آموکسی‌سیلین و نحوه استفاده از آن

چگونگی مصرف:

آموکسی‌سیلین را می‌توان با شکم پر یا خالی مصرف کرد. سوسپانسیون آموکسی‌سیلین را می‌توان به همان شکل یا همراه با مقدار اندکی شیر، شیرخشک، آب میوه، آب گازدار، یا نوشیدنی‌های خنک دیگر مصرف کرد. در صورتی که آن را با چیزی مخلوط کردید، باید بلافاصله مصرف شود؛ همچنین مقدار کامل تجویز شده را بخورید.

بهتر است که آموکسی‌سیلین در فواصل مساوی در طول شبانه‌روز مصرف شود تا مقدار مشخصی از آن به‌طور ثابت در خون و ادرار وجود داشته باشد. برای مثال، اگر لازم است 4 بار در روز آموکسی‌سیلین بخورید، باید هر 6 ساعت یکبار باشد (مثلاً 12 ظهر، 6 عصر، 12 شب و 6 صبح). اگر این برنامه با برنامه کاری یا خواب شما مغایرت دارد، از پزشکتان بخواهید در تعیین یک برنامه دارویی مناسب‌تر به شما کمک کند.

مهم است که دارو سر وقت و با مقدار کامل مصرف شود، حتی اگر احساس بهبودی دارید. اگر پیش از اتمام کل داروی تجویز شده، آموکسی‌سیلین را قطع کنید، نشانه‌هایتان ممکن است عود کنند. اگر یک نوبت را فراموش کردید، به مجردی که به یاد آوردید، آن را مصرف کنید. البته اگر تقریباً موقع نوبت بعدی رسیده باشد، بهتر است به برنامه دارویی‌تان بازگردید. هرگز مقدار دارو را هم دوبرابر نکنید.

هشدارها و عوارض جانبی:

در صورت بروز هر یک از علایم زیر در حین مصرف آموکسی‌سیلین، با پزشکتان تماس بگیرید: اسهال، سردرد، تهوع و استفراغ، زخم‌های دهانی و زبان، پلاک‌های سفید در دهان یا روی زبان.

یک پاسخ نادر حساسیتی به آموکسی‌سیلین، آنافیلاکسی است که به مراقبت فوری پزشکی نیاز دارد. از آنجایی که آنافیلاکسی، به سرعت پیشرفت می‌کند، در صورت تورم لب‌ها یا اطراف چشم‌ها، بثورات جلدی، کهیر، یا تورم‌هایی بر روی پوست، تب، غش ناگهانی، ضربان قلب سریع، یا خس‌خس سینه یا مشکل تنفسی آموکسی‌سیلین را قطع کرده و با یک مرکز خدمات اورژانس پزشکی، تماس بگیرید.

موارد احتیاط:

* در صورت وجود هر یک از موارد زیر، پیش از مصرف آموکسی‌سیلین، پزشکتان را مطلع سازید:

* حساسیت به هر نوع ماده غذایی، نگهدارنده، رنگ خوراکی یا داروهای دیگر به ویژه آنتی‌بیوتیک‌ها (پنی‌سیلین‌ها یا سفالوسپورین‌ها).

* بارداری یا شیردهی.

* در حال مصرف داروهای دیگر، به ویژه داروهای ضد التهابی غیراستروییدی ( NSAIDs، نظیر ایبوپروفن)، آسپیرین، ضد انعقادها (رقیق‌کننده‌های خون نظیر وارفارین)، داروهای ضدسرطان (متوترکسات)، قرص‌های ضد بارداری حاوی استروژن (آموکسی‌سیلین ممکن است اثرات این قرص‌ها را کاهش دهد)، پروبنسید، یا آنتی‌بیوتیک‌های دیگر (اریترومایسین، تتراسایکلین).

مهم است که دارو سر وقت و با مقدار کامل مصرف شود، حتی اگر احساس بهبودی دارید. اگر پیش از اتمام کل داروی تجویز شده، آموکسی‌سیلین را قطع کنید، نشانه‌هایتان ممکن است عود کنند. اگر یک نوبت را فراموش کردید، به مجردی که به یاد آوردید، آن را مصرف کنید.

* سابقه یا ابتلا به مشکلات خونریزی‌دهنده (نظیر زخم معده، هموفیلی، کمبود پلاکت)، کولیت (التهاب روده بزرگ) مرتبط با آنتی‌بیوتیک، یا بیماری کلیوی.

* هنگام مصرف آموکسی‌سیلین توصیه می‌شود حتی در صورت احساس بهبودی، تمام آموکسی‌سیلین تجویز شده را برای درمان عفونتتان و جلوگیری از عود مجدد، مصرف کنید.

* آموکسی‌سیلین را دور از دسترس کودکان و دور از حرارت، نور مستقیم و حرارت مرطوب نگاه دارید (در این شرایط، آموکسی‌سیلین فاسد می‌شود).

* پس از ریختن آب در شیشه محتوی پودر آموکسی‌سیلین و تهیه سوسپانسیون، دارو را باید در یخچال نگاه داشت؛ پیش از مصرف سوسپانسیون، باید شیشه را به خوبی تکان دهید.

* در مورد شکل‌های مایع آموکسی‌سیلین، از پیمانه موجود در جعبه دارو برای اندازه‌گیری مقدار دارو استفاده کنید.

* اگر در حال مصرف آموکسی‌سیلین هستید و ظرف 3 روز احساس بهبودی نمی‌کنید، با پزشکتان مشورت کنید.

* هنگام مصرف آموکسی‌سیلین، نباید آموکسی‌سیلین را بعد از تاریخ انقضایش مصرف کنید. دارو را ناتمام قطع نکنید، مگر در صورتی که پزشکتان چنین توصیه کند.

منبع: مجله سلامتی


باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: mo_1443

برگرفته از گروه: اطلاعات دارویی و پزشکی