تبیان، دستیار زندگی
پیج رنک (PageRank) سیستمی است که با الگوریتم‌های پیچیده، میزان نفوذ و قدرت یک صفحه وب را بر اساس معیارهایی که عمدتاً بر میزان لینک‌های ورودی تکیه دارد، محاسبه می‌کند و امتیازی برای آن صفحه در نظر می‌گیرد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

پیج رنک (PageRank) چیست؟


پیج رنک (PageRank) سیستمی است که با الگوریتم‌های پیچیده، میزان نفوذ و قدرت یک صفحه وب را بر اساس معیارهایی که عمدتاً بر میزان لینک‌های ورودی تکیه دارد، محاسبه می‌کند و امتیازی برای آن صفحه در نظر می‌گیرد.


پیج رنک (pagerank)

این واقعیت که با گسترش پیچیدگی‌های وب، موفقیت یک سایت یا وبلاگ نیز در آن به همان مقدار پیچیده شده است، امری است که نمی‌توان آن را انکار کرد، مجموعه عواملی که آن را این روزها (seo (Search Engine Optimization می‌نامند، خواسته یا ناخواسته در جلب مخاطبان و در نتیجه موفقیت بیشتر، سهم عمده‌ای دارند، یکی از مهم‌ترین این فاکتورها، پیج رنک (PageRank) نام دارد که عموماً آن را به پیج رنک گوگل می‌شناسند، در صورتی که لااقل بر روی کاغذ، این دو، از هم متمایزند، هرچند در عمل، فرق چندانی ندارند؛ یادداشت پیش‌رو، نگاهی خواهد داشت به این موضوع و اهمیت آن در پیشرفت و موفقیت یک سایت یا وبلاگ.

پیج رنک چیست؟

در بیانی ساده، پیج رنک (PageRank) سیستمی است که با الگوریتم‌های پیچیده، میزان نفوذ و قدرت یک صفحه وب را بر اساس معیارهایی که عمدتاً بر میزان لینک‌های ورودی تکیه دارد، محاسبه می‌کند و امتیازی برای آن صفحه در نظر می‌گیرد (این امتیاز در موتور جستجوی گوگل بین 0 تا 10 است)، هر چند این سیستم ابتدا توسط گوگل پایه‌گذاری و به کار گرفته شد، اما امروزه بیشتر موتورهای جستجوی معروف، کم و بیش از آن پشتیبانی می‌کنند.

نحوه محاسبه پیج رنک چگونه است؟

محاسبه پیج رنک بر اساس ارزش لینک‌های ورودی از سایت یا وبلاگ مبدأ انجام می‌شود. به فرض اگر صد صفحه با پیج رنک صفر (0) شما را لینک کنند، شاید ارزش آن معادل دریافت یک لینک از یک صفحه با پیج رنک 2 باشد، لذا میزان صفحاتی که لینک می‌دهند، چندان مهم نیست (هر چند هرچه قدر این مقدار بیشتر باشد، در نهایت بهتر است)، بلکه پیج رنک فعلی آن‌ها است که باعث افزایش رتبه شما می‌شود. به یاد داشته باشیم، صفحاتی که به تعداد زیادی لینک خروجی می‌دهند، به همان نسبت ارزش لینک‌هایشان کاهش می‌یابد. به فرض اگر سایتی پیج رنک 6 داشته باشد، اما به تعداد زیادی صفحه دیگر لینک خروجی دهد، ارزش آن برابر با سایت مشابه نیست که مثلاً تنها به چند لینک بسنده کرده است (ارزش لینک‌های سایت اخیر، خیلی بیشتر است).

چگونه از پیج رنک سایت یا وبلاگ خود مطلع شویم؟

بهترین توصیه‌ای که می‌شود در این خصوص کرد، استفاده از نوار ابزار (toolbar) گوگل است که به صورت پلاگین‌هایی بر روی مرورگرهای مختلف قابل نصب است، مثلاً مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم، امکانات خوبی در این خصوص در اختیارتان می‌گذارند؛ استفاده از ابزارهای وبلاگی نیز در صورتی که در بارگذاری صفحه، خللی ایجاد نکنند و لینک‌های غیر استاندارد (پنهانی و تبلیغاتی) در خود نداشته باشند، می‌تواند انتخاب دوم باشد.

پیج رنک (pagerank)

پیج رنک چقدر اهمیت دارد؟

اینکه پیج رنک چقدر اهمیت دارد، در مجموع بحث پیچیده‌ای است، مدت‌ها پیش که این تکنولوژی توسط گوگل به کار گرفته شد، اهمیت آن خیلی بیشتر از زمان حاضر بود، به طوری که این عامل باعث به راه افتادن بازار سیاه بین صاحبان رنک بالا و مشتاقان کسب رنک بالاتر بود، اما به مرور و در نبرد بین گوگل و این انحصارگرایان وب، الگوریتم‌های محاسبه اهمیت پیج رنک رو به سوی هوشمندتر شدن پیش رفت و امروزه صرف دریافت یک لینک از یک سایت معتبر، به خودی خود عامل تعیین کننده نیست، بلکه یکی از فاکتورهای موفقیت محسوب می‌شود؛ از طرفی صفحاتی که به طور غیر عادی افزایش لینک دریافتی دارند (که معمولاً ناشی از خریداری شدن لینک‌ها یا استفاده از سیستم‌های لینک دهنده است) ممکن است از طرف گوگل شناسایی و از لیست جستجو حذف گردنند، لذا به نظر می‌رسد تلاش در جهت ایجاد محتوایی مناسب و در پیش گرفتن روش‌های جوانمردانه به جای حقه‌های بی‌ارزش، گزینه مناسب‌تری است.

چگونه می‌توانیم پیج رنک خود را افزایش دهیم؟

هر چند پاسخ این سوال را به طور پراکنده در مطالب بالا گفته‌ایم، اما برای یادآوری باید بگوییم که افزایش پیج رنک در درجه اول، به کسب اعتبار برای سایت یا وبلاگتان بستگی دارد، که این موضوع، خود برمی‌گردد به خدمات و محتوایی که در اختیار بازدیدکنندگان قرار می‌گیرد. علاوه بر این، رعایت استانداردهای وب از جمله در کد نویسی، استفاده از کلمات کلیدی مناسب و متاتگ‌ها نیز فاکتوری تعیین کننده است، در مجموع می‌توان در دو جمله خلاصه گفت: سخت کوشی در تهیه محتوای خوب و تلاش در جهت افزایش دانش وب.


باشگاه کاربران تبیان - برگرفته از تبلاگ: آموزش نرم افزارهای تحت وب

مطالب مرتبط:

ویژه نامه وبلاگ + مسابقه

مصاحبه با كاربر فعال تبلاگ نویس

همه مسابقات وبلاگ نویسی در یکجا

چند نكته كاربردی وبلاگ نویسی