نصف جهانیها در مقبره علامه مجلسی
اعضای انجمن نصف جهان، در یك گردهمایی دیگر، از آرامگاه علامه مجلسی و میدان احیا شدهی امام علی (ع) اصفهان، بازدید به عمل آوردند.
علامه محمد باقر مجلسی، عالم بزرگ جهان تشیع، به سال 1037 هجری دیده به جهان گشود. پدرش مولا محمد تقی مجلسی، از شاگردان شیخ بهایی و در علوم اسلامی از سرآمدان روزگار خود به شمار میآمد. او در چنین خاندانی رشد و نمو کرد. وی درس و بحث را در چهار سالگی نزد پدر آغاز کرد. نبوغ سرشار او به حدی بود که در چهارده سالگی، از ملاصدرا اجازه روایت گرفت و در طول عمر پر برکت خویش، شاگردان بسیاری نیز تربیت کرد.
علامه، دست به کار سترگی زد که کمتر کسی در آن زمان یارای انجام چنین کاری را داشت. وی با جمع آوری روایات مختلف معصومین، دست به تدوین دایرةالمعارفی در این باره زد که در نوع خود بی نظیر است.این دایرةالمعارف «بحارالانوار» نام گرفت. علامه، علاوه بر این مجموعه، کتابهای بسیار دیگری نیز نگاشت که از میان آنها میتوان به شرح اربعین، رساله الاعتقادات، رساله فی الشکوک، حق الیقین، عین الحیوه، حلیه المتقین، حیوه القلوب، مشکوه الانوار، رساله دردیات، رساله در رجعت، رساله در آداب نماز و... اشاره کرد. ایشان پس از عمری تلاش و کوشش در راه اعتلا و نشر معارف حقه اسلام، در بیست و هفتم رمضان 1111 ه.ق چشم از جهان فروبست
پیکر پاکش را در کنار مسجد جامع اصفهان و جنب مدفن پدر فرزانهاش، مولی محمد تقی مجلسی به خاک سپردند و آرامگاه ایشان، محل استجابت دعا برای بسیاری از مۆمنان و حاجتمندان شده است.
سیام مهر ماه، به همراه اعضای انجمن، ابتدا به رسم ارادت، به زیارت آرامگاه این بزرگواران رفتیم و سپس به سمت میدان تازه احیا شدهی امام علی (ع) حرکت کردیم. در بین راه، از میان حیاط مسجد تاریخی جامع نیز عبور کردیم که فضای معنوی و زیبایی داشت.
مجموعه میدان امام علی (ع) با عناصر تشکیل دهنده خود، شامل میدان اصلی، بازارهای پیرامون، مسجد جامع در شمال غرب و مسجد و منار علی در جنوب و مجموعه هارون ولایت، مجموعهای منسجم از عملکردهای فرهنگی، مذهبی و اقتصادی را دارا میباشد.
میدان امام علی در سال 1380 شمسی از تخریب میدان مخروبه به نام سبزه میدان یا میدان کهنه و اضافه نمودن زمینهای زیادی به آن شروع به ساخت و احیا گردید. این پروژه با هدف رونق بخشی بافت تاریخی مرکز شهر اصفهان، 31 مرداد سال 1392 با حضور مقامات کشوری به شکل رسمی افتتاح شد. این میدان پس از ساخت و سازهای صورت گرفته، مانند میدان نقش جهان، بسیار چشم نواز شده است، البته هنوز فعالیتهای مربوط به احیای این میدان و بناهای تاریخی اطرافش ادامه دارد.
گذر از میان این بناهای تاریخی که البته در گذشته، چندان شناخته شده نبود، روز خاطرهانگیزی را برای اعضای انجمن نصف جهان رقم زد. در پایان، هدیه برنده مسابقه چهره شناسی شهدا که در انجمن برگزار شده بود را اهدا کردیم و پس از عکسبرداری از فضای میدان و اعضای محترم انجمن، برنامه گردهمایی ما به پایان رسید.
گزارشات دوستان شرکت کننده در این برنامه را در اینجا میتوانید بخوانید.
گزارش و عکس: مدیر انجمن نصف جهان
(س. آهکی)
برای بزرگنمایی تصاویر، بر روی آنها کلیک کنید.
باشگاه كاربران تبیان - انجمنهای تخصصی
مطالب مرتبط:
بازدید از عصارخانه شاهی اصفهان
كاربران انجمن در باغ گل اصفهان
بازدید اعضای انجمن نصف جهان از حمام علیقلی آقا
انجمن نصف جهان در امامزاده محمد (ع)
بازدید از خانه انقلاب اسلامی و ولایت