شارژری که ضد ویروس هم هست

تعداد بدافزارهای موبایلی در حال افزایش است بنابراین خطرات زیادی گوشیهای هوشمند را تهدید میکند. در همین حال اوایل تابستان سال جاری میلادی محققان گزارش دادند که ممکن است اتصال شارژر باعث ویروسی شدن گوشیهای هوشمند شود.
همچنین اواسط تابستان جاری، آزمایشگاه مکآفی گزارش داد که در حال بررسی روی بدافزارهای موبایلی است و توانست ویروسهای از جنس تروجان را برای این دستگاهها بیابد.
اندروید، پرکاربرترین سیستم عامل دنیای موبایل، مشکلاتی در زمینه بدافزارها دارد. این را همه می دانند. ولی گزارش جدید نشان می دهد که این مشکلات قرار است بد و بدتر شوند.
در حقیقت 99.9% از بدافزارهای موبایل کشف شده در سه ماه اول 2013، برای صدمه زدن به ابزارهای اندرویدی ساخته شده اند، این را گزارش جدید Kaspersky Lab می گوید.

بخش بزرگی از این بدافزارها، ویروس های تروجانی هستند که در موارد زیادی به کار گرفته شده اند، از جمله تروجان های اس ام اسی که با 63% بیشترین سهم را دارند.
خارج از دنیای موبایل هم اعداد جالبی وجود دارد. استفاده از لینک های خرابکارانه، در بردارنده 91% از تهدیدها بوده که باعث می شود با فاصله زیاد، این راه محبوب ترین متد برای ضربه زدن به قربانیان باشد.
چنین حملاتی که از جمله آنها می توان به حملات فیشینگ از طریق ایمیل اشاره کرد در چند وقت اخیر باعث هک شدن تعداد بسیار زیادی حساب توییتر شده اند. بر این اساس شرکت امنیتی Belkin اقدام به ارایه شارژری کرده که از این امر جلوگیری میکند. بر این اساس شارژر مذکور قادر است گوشیهای هوشمند را در حال شارژ برای یافتن بدافزارها اسکن کند.
به این ترتیب شارژر Skorpion قابلیت اسکن گوشیهای هوشمند را در حین شارژ دارد و میتواند تشخیص دهد که این بدافزارها میتوانند به سرقت فایلها بپردازند و اطلاعات بانکی، کارتهای اعتباری و رمز عبور را سرقت کنند.
این شارژر به گونهای کار میکند که پس از اتصال به گوشی به مدت دو دقیقه گوشی را اسکن اولیه میکند.
اگر بدافزاری یافت نشود، چراغ دستگاه روشن میشود، در مرحله بعد شش دقیقه طول میکشد که سیستمعامل را مورد بررسی قرار دهد.
اگر بدافزاری تشخیص داده شود، چراغ قرمز شارژر روشن میشود و دستگاه به شکل خودکار شروع به دوباره خاموش و روشن کردن گوشی میکند.
اتصالات وای-فای و شبکه مورد اسکن قرار نمیگیرد، اما اتصالات بیسیم و برنامههایی که دانلود شده همگی مورد اسکن

مدیر عامل شرکت در توضیح دستگاه جدید گفته که عملیات اسکن بدون ایجاد بار اضافی روی حافظه و پردازنده دستگاه انجام می گیرد تا به خوبی نقاط ضعف هویدا شود.
او که دستگاه شرکتش را وسیله ای کارا در برابر رشد افسار گسیخته اپلیکیشن های آلوده می داند، معتقد است وارسی از بیرون کمک می کند جزئی ترین اشکالات هم نمایان شوند و هیچ بدافزاری از قلم نیفتد.
اسکورپیون در سال جاری با قیمت 65 دلار به بازار می آید. البته برای استفاده از قابلیت ها و هشدارهای آن ماهانه 3 تا 4 دلار دیگر هم باید پرداخت.
فعلاً حرفی از این که شارژر/ضد بدافزار جدید از کدام تلفن ها پشتیبانی می کند زده نشده ولی مدیر عامل شرکت به طور کلی اشاره کرده که دو سیستم عامل اندروید و ویندوز فون تحت پوشش آن خواهند بود.
نظر شما درباره این دستگاه چیست؟ قطعاً پیش از این هم دستگاه های چند کاره شبیه به اسکورپیون را دیده اید، فکر می کنید واقعاً کار می کنند یا با چراغ های LED خود فقط تظاهر به کار کردن می کنند؟
فرآوری: فاطمه مجدآبادی
بخش دانش و زندگی تبیان
برگرفته از آی تی ایران، نگهیان