تبیان، دستیار زندگی
بعد از یک دوره بیماری مسلماً غذاهای زودهضمی مانند برنج سفید، سوپ یا پاستاها را بیشتر ترجیح می‌دهید اما نباید فراموش کنید که بدنتان به غذاهایی مانند کباب، ماهی، تخم‌مرغ یا محصولات لبنی نیز نیاز دارد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مواد غذایی خوب برای دوره‌ی نقاهت


بعد از یک دوره بیماری مسلماً غذاهای زودهضمی مانند برنج سفید، سوپ یا پاستاها را بیشتر ترجیح می‌دهید اما نباید فراموش کنید که بدنتان به غذاهایی مانند کباب، ماهی، تخم‌مرغ یا محصولات لبنی نیز
نیاز دارد.

نقاهت

همه پزشکان با هم، هم‌عقیده‌اند که بعد از هر بیماری یا عمل جراحی چه سخت یا جزئی برای اینکه بیمار خیلی زود به اصطلاح «سر پا» شود باید خوب تغذیه کند. برای رسیدن به این منظور هم باید اهمیت زیادی به محتویات بشقاب‌هایتان بدهید. اگر دوره‌ی نقاهتتان را می‌گذرانید مطالعه‌ی این مطلب کمکتان می‌کند.

برای عضلات و مقابله با آنمی یا کم خونی

بعد از یک دوره بیماری مسلماً غذاهای زودهضمی مانند برنج سفید، سوپ یا پاستاها را بیشتر ترجیح می‌دهید اما نباید فراموش کنید که بدنتان به غذاهایی مانند کباب، ماهی، تخم‌مرغ یا محصولات لبنی نیز نیاز دارد که برای احیای عضلاتتان مفیدند. واقعیت این است که عضلات بعد از یک دوره‌ی طولانی استراحت تنبل می‌شوند و نیاز به جان دوباره دارند. گوشت قرمز کم چرب مانند دیگر مواد غذایی سرشار از آهن خطر کم خونی بعد از عمل جراحی را کاهش می‌دهد. آهن همچنین برای مقابله با عفونت موثر است.

برای التیام زخم‌ها و مقابله با عفونت

در برنامه‌ی غذایی مخصوصا دوره‌ی نقاهت به تمام میوه‌ها و سبزیجات (به ویژه خام) نیاز دارید. برای اینکه سرحال شوید و حالت بیماری از شما دور شود به ویتامین‌ها و مواد معدنی زیادی احتیاج دارید. مواد غذایی سرشار از ویتامین C برای مقابله با عفونت و همچنین التیام جای زخم یا بخیه در الویت قرار دارند.

از مصرف سیب‌زمینی سرخ‌کرده، غذاهای سسی، خامه و مسلماً فست فودها بپرهیزید چون دستگاه گوارش بعد از یک دوره بیماری نمی‌تواند به راحتی با این

قبیل مواد غذایی کنار بیاید

فیبرهای غذایی اما نه از هر نوعی

میوه‌ها و سبزیجاتی که میل می‌کنید فیبرهای غذایی زیادی به بدنتان می‌رسانند که برای دفع راحت، لازم و ضروری‌اند. با این حال پیشنهاد می‌کنیم از مصرف نان کامل و برنج کامل آن هم به میزان زیاد بپرهیزید چون امکان دارد دستگاه گوارشتان را که به دلیل بی‌تحرکی تنبل شده است به یک باره تحریک کند. توصیه می‌کنیم آب و آب میوه‌های طبیعی بنوشید و درعین‌حال اگر دیدید مصرف برخی از مواد غذایی سرشار از فیبر روده‌هایتان را حساس می‌کند از مصرف آن‌ها خودداری کنید.

از این‌ها بپرهیزید

از مصرف سیب‌زمینی سرخ‌کرده، غذاهای سسی، خامه و مسلماً فست فودها بپرهیزید چون دستگاه گوارش بعد از یک دوره بیماری نمی‌تواند به راحتی با این قبیل مواد غذایی کنار بیاید.

غذایتان تازه باشد و اشتهابرانگیز

غذاهای سالم، تازه، خوش‌عطر و بو و همچنین غذاهایی که به خوبی تزیین شده‌اند اشتهای بیمار را برمی‌انگیزند. سوپ مرغ را دریابید که حسابی سرحالتان می‌آورد. کباب گوشت، جوجه‌کباب، ماهی، میگو و انواع میوه‌ها و سبزیجات به خصوص آناناس و غیره برایتان مفید است.

ترجمه: فاطمه مهدی پور

بخش تغذیه و آشپزی تبیان


مطالب مرتبط:

بهترین خوراکی‌های عیادت

پیشگیری از سوءتغذیه در بیماران بستری

رژیم غذایی در بیماری‌های مختلف

تغذیه‌ی کودک در دوران بیماری و نقاهت (1)

تغذیه‌ی کودک در دوران بیماری و نقاهت (2)

نیاز تغذیه در تروما

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.