تبیان، دستیار زندگی
دبیر کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: خریدهایی که حجاج در عربستان انجام میدهند موجب میشود که متأسفانه خسارات بسیار سنگینی به اقتصاد کشور لطمه وارد شود. ابراهیم نکو اظهار داشت:در بحث حجاج یک سری ایرادات و نواقصی وجود دارد که به نظر میرسد باید کارشناس
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

خسارت سنگین حاجی ها به اقتصاد!


دبیر کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: خریدهایی که حجاج در عربستان انجام می‌دهند موجب می‌شود که متأسفانه خسارات بسیار سنگینی به اقتصاد کشور لطمه وارد شود. ابراهیم نکو اظهار داشت:‌در بحث حجاج یک سری ایرادات و نواقصی وجود دارد که به نظر می‌رسد باید کارشناسان مرتبط یک نشست علمی در این زمینه داشته باشند و کارگروه ویژه‌ای در این زمینه ایجاد شود تا متخصصان امر بتوانند این مشکلات را ساماندهی کنند.

خرید حجاج

وی اضافه کرد: الان حجاج زیادی از ایران که به حج مشرف می‌شوند در یک زمینه می‌توانیم با یک برنامه‌ریزی خوب اقتصاد کشور را کمک کنیم. به عنوان مثال خریدهایی که حجاج در عربستان انجام می‌دهند موجب می‌شود که متأسفانه خسارات بسیار سنگینی به اقتصاد کشور لطمه وارد شود. لذا می‌توان با تشکیل کارگروه‌هایی در این زمینه و برگزاری نمایشگاه‌های مناسب در این زمینه در داخل کشور و در موسم حج این نیاز را برطرف کنیم.

نکو تصریح کرد:‌در این صورت می‌توان اجناسی با کیفیت مناسب را در اختیار حجاج خانه خدا قرار داد لذا به نظر می‌رسد باید حجاج تشویق شوند که خریدها را داخل کشور و پس از مزاجعه به کشور حج انجام دهند. ضمن اینکه این موضوع به کسب‌وکار و رونق اقتصادی کشور نیز کمک شایانی می‌کند.

دبیر کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در بحث مربوط به پول‌هایی که از حجاج گرفته می‌شود و مدت زیادی، حدود 20 سال یا کم و بیش در بانک‌ها سپرده می‌شود، سازمان حج و زیارت می‌تواند این پول‌ها را در حساب ویژه‌ای سرمایه‌گذاری و در زمینه‌های خاص مثل زمینه‌های فرهنگی و اقتصادی که بتواند آموزه‌های دینی ما را در بعد داخلی تقویت کند تا بتواند با تهاجم فرهنگی مقابله کندهزینه کند.

در بحث مربوط به پول‌هایی که از حجاج گرفته می‌شود و مدت زیادی، حدود 20 سال یا کم و بیش در بانک‌ها سپرده می‌شود، سازمان حج و زیارت می‌تواند این پول‌ها را در حساب ویژه‌ای سرمایه‌گذاری و در زمینه‌های خاص مثل زمینه‌های فرهنگی و اقتصادی که بتواند آموزه‌های دینی ما را در بعد داخلی تقویت کند تا بتواند با تهاجم فرهنگی مقابله کندهزینه کند

نکو خاطرنشان کرد: ضمن اینکه سازمان حج و زیارت با این سرمایه‌گذاری می‌تواند بخش‌هایی از جامعه را تقویت کند که بیشتر در بعد دینی و مذهبی و حتی اقتصادی هستند، لذا پیشنهاد من این است که برای سال‌های بعد، مبالغ موجود در بانک‌ها را به نوعی در یک بخش متمرکز شود و با یک هیئت مدیره خاص به گونه‌ای هدایت شوند که به نفع کشور در ابعاد و حوزه‌های مختلف باشند.

سود هنگفت سعودی ها از حج

سود خالص عربستان سعودی از مراسم حج سال گذشته 16 میلیارد و 500 میلیون دلار بود.

حجاج-خرید

در مجموع 12 میلیون مسلمان از سراسر جهان برای برگزاری حج تمتع و عمره در سال گذشته قمری به عربستان سفر کردند. به گزارش خبرگزاری فرانسه ، زایران حج تمتع امسال 3 میلیون و 100 هزار نفر بودند . از این تعداد 1 میلیون و 700 هزار زائر خارجی بودند که 62 میلیارد ریال سعودی (16 میلیارد و 500 میلیون دلار) سود عاید این کشور کردند.

این رقم در مقایسه با درآمد سال 1390، 10 درصد افزایش داشته بود و پیش بینی می شود امسال هم این رقم افزایش یابد.

بر اساس آمارهای بانک جهانی، عربستان سعودی سالیانه کم و بش  30 میلیارد دلار از موسم حج درآمد (ناخالص) کسب می‌کند.

عربستان که هم اکنون به طور متوسط روزانه 9.5 میلیون بشکه نفت خام تولید و از این میزان حدود 6.2 میلیون بشکه آن را صادر می‌کند، سالیانه پذیرانی 22 میلیون زائر از کشورهای مختلف اسلامی است که از این تعداد، بیش از 2 میلیون زائر مربوط به حج تمتع است.

فرآوری: محسن جندقی

بخش اجتماعی تبیان


منابع : تسنیم و شبکه خبر