انار؛ میوهی این روزها
انار یکی از میوههای خوش آب و رنگ فصل پاییز و زمستان است که در مقایسه با سایر میوههای این فصل، آنتیاکسیدان بیشتری برای افزایش ایمنی، مقاومت و حفاظت از بدن در مقابل بیماریها، میکروبها و ویروسها دارد.
انار منبع مهم آنتیاکسیدانها، پتاسیم و ویتامین C است. در واقع آب انار یکی از غنیترین منابع پلیفنولهاست که گروهی از آنتیاکسیدانهای قوی هستند. نقش آنتیاکسیدانها، کند کردن یا جلوگیری از صدمه سلولی است که توسط علل مختلف استرسزا حادث میشوند، مانند مصرف سیگار و دخانیات، آلودگی هوا، استرسهای روحی و سموم مختلفی که به صورت روزمره، خواسته و ناخواسته با آنها مواجه هستیم.
انار میوهای خونساز، مقوی قلب، مفرح، دفعکننده چربی، رفع کننده سموم اغلب عفونتهای داخلی و دافع حرارت است.
برگ انار در ضعف معده، کمی اشتها، تهوع، ضعف عمومی، تصفیه خون و در رفع میگرن بسیار مفید است.
این میوه مانع تصلب شرایین و بیماری قلبی، کاهش کلسترول بد (LDL)، باعث کاهش فشارخون بالا و چربی بوده، خون را تصفیه و تقویتکننده قلب و کلیه و اشتهاآور است و بهتر است قبل از غذا مصرف شود. انار در دفع اوره و کلسترول، دفع سموم و تعادل مایعات بدن به خصوص خون نقش مهمی دارد.
انار برای اشخاصی که دچار یبوست هستند، مضر و میوهای سرد است بنابراین اشخاصی که سردمزاج هستند پس از خوردن آن، مقداری آب جوش با نبات باید بخورند. انار برای کسانی که دچار نفخ معده هستند، ضرر دارد. زیادهروی در مصرف انار ترش ایجاد زخم معده میکند.
آبمیوهای به سرخی یاقوت
آب انار جزو آبمیوههایی است که خواص آنتیاکسیدانی قوی داشته و در پیشگیری از بیماریهای قلبی، سکته و حمله قلبی نقش مۆثری دارد.
یک لیوان آب انار حدود 40 درصد ویتامین C مورد نیاز روزانه شما را تأمین میکند و علاوه بر این، منبع خوبی از ویتامینهای A، E و اسیدفولیک است. مقدار آنتیاکسیدان موجود در آب انار حتی 3 برابر چای سبز است.
این آبمیوه سالم رقیقکننده خون است و جریان خون را به قلب تقویت میکند. از ایجاد پلاک در عروق خونی جلوگیری میکند و کلسترول خوب خون را افزایش و کلسترول بد و فشارخون را کاهش میدهد. از طرف دیگر آنتیاکسیدانهای موجود در انار ضد سرطان بوده و احتمال بروز سرطانهای سینه و پوست را کاهش میدهد.
آزمایشها نشان میدهند سرعت رشد سلولهای سرطان پروستات در موشها با مصرف آب انار کاهش مییابد و نیز از بروز سرطان ریه جلوگیری میکند.
همچنین مصرف آب انار در دوران بارداری از بروز آسیبهای بعدی مغزی در جنین پیشگیری میکند. این ماده به عنوان یک قابض عمل کرده و از بروز برخی عفونتها جلوگیری یا آنها را درمان میکند.
تحقیقات نشان داده است که اگر روزی سه چهارم لیوان آب انار بنوشید و این کار
را مدت 3 ماه انجام دهید، مقدار اکسیژن بیشتری به قلب میرود و باعث سلامتی قلب میشود
از سوی دیگر آب انار مانند یک بازدارنده عمل میکند که آنزیمهای مسئول تخریب و نابودی غضروفها را از کار میاندازد و به این ترتیب از التهاب مفاصل جلوگیری میکند.
آب انار از ایجاد آلزایمر پیشگیری و نیز روند بیماری را کندتر میکند و مصرف این نوشیدنی از ایجاد پلاکهای دندانی جلوگیری میکند. از خواص دیگر آب انار میتوان به ضد ویروسی، ضد قارچی و ضد باکتریایی بودن آن اشاره کرد.
نکته: تحقیقات نشان داده است که اگر روزی سه چهارم لیوان آب انار بنوشید و این کار را مدت 3 ماه انجام دهید، مقدار اکسیژن بیشتری به قلب میرود و باعث سلامتی قلب میشود.
فرآوری: مریم مرادیان نیری
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
منابع:
باشگاه خبرنگاران
جام جم، ندا اظهری