تبیان، دستیار زندگی
اگر همسرتان اهل داد وبیداد است و شما از این وضعیت خسته شده اید ، ما برای تان پیشنهاد بهتری از داد زدن های مشابه یا بلندتر دارید.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مدیریت داد و بیدادهای همسر


اگر همسرتان اهل داد و بیداد است و شما از این وضعیت خسته شده اید ، ما برای تان پیشنهاد بهتری از داد زدن های مشابه یا بلندتر دارید.

فریاد کشیدن

همسرم در حضور جمع داد و بیداد راه می اندازد و سرم فریاد می کشد چه رفتاری باید داشته باشم که این کارش را تکرار نکند؟

رفتار همسر شما به هر نیتی که باشد، اشتباه است. حتی اگر شما رفتار اشتباهی هم مرتکب شوید باز هم چنین برخوردی درست نیست. پس فرقی نمی‌کند که علت وقوع این رفتار در او، به دلیل کدام رفتار و گفتار شماست. به هر حال اینکه پیش از داد زدن همسرتان شما چه رفتار یا گفتاری دارید، راه حل‌های متفاوتی را برای رفع این مشکل مطرح می‌سازد.

با توجه به دو حالت ممکن:

 1- بروز اشتباه اولیه از جانب شما و واکنش همسرتان

2- بی‌تقصیر بودن شما و بی‌دلیل بودن دادهای همسرتان.

دو دسته راهکار برای شما ارائه می‌شود:

حالت اول: بروز اشتباه از جانب شما و عکس العمل همسرتان

- سعی کنید همسرتان را تحریک نکنید. حساسیت‌ها و خط قرمزهای همسرتان را بشناسید و تلاش کنید تا حد ممکن به سمت این حساسیت‌ها نروید. حساسیت نسبت به مسائل مالی، حساسیت نسبت به مادر خود و...

- تلاش کنید دنیا را از چشم همسرتان ببینید. او در جمع‌های خانوادگی تحت چه فشارهایی قرار می‌گیرد؟ آیا از نظر مالی، تحصیلی یا وضع ظاهری، خود را همسطح دیگران می‌داند؟ آیا از شخص خاصی کدورت و کینه به دل ندارد؟ در صورتی که بتوانید به این گونه سوالات درباره همسرتان پاسخ دهید می‌توانید ضمن درک وی، رفتار‌هایش را پیش بینی و کم کم مدیریت کنید.

- پیش از ورود به مهمانی با هم هماهنگ شوید. در بسیاری از مواقع زوجین در حال ورود به یک مهمانی هستند در صورتی که یکی گمان می‌کند وارد قفس شیر‌ها می‌شود و دیگری گمان می‌کند وارد باغ و بستان شده است. در صورتی که همسرتان در جمع‌های خاصی آسیب پذیر است، بیشتر مراعات وی را بکنید. در شوخی‌ها و شادمانی‌ها گوشه چشمی هم به وی داشته باشید.

- بررسی کنید آیا نظم خاصی در موقعیت‌هایی که همسرتان داد زده است وجود دارد؟ آیا شما عادت گفتاری یا رفتاری خاصی ندارید که در این موقعیت‌ها تکرار شده است؟ در صورت وجود چنین نظمی، از این موقعیت‌ها دوری یا رفتار خود در موقعیت‌ها را بازبینی کنید.

به طور کلی پرخاشگری یکی از مشکلات رایج همسران است .همه‌ی انسان‌ها

در زندگی هیجاناتی مثل شادی،خشم و... را تجربه می‌کنند. همان‌طور که می‌دانیم هیجانات لازمه‌ی زندگی‌اند و بنابراین نمی‌توان از آن‌ها دوری کرد. تنها کاری که می‌توان انجام داد این است که یا از وقوع آن‌ها کاست، یا اینکه آموخت چگونه

آن‌ها را مدیریت کرد

حالت دوم: بی‌تقصیر بودن شما و بی‌دلیل بودن دادهای همسرتان

* از آنجا که داد زدن، گونه‌ای از پرخاشگری کلامی است و در بیشتر انواع پرخاشگری، فرد پرخاشگر احساس تهدید کرده است، سعی کنید به همسرتان امنیت بدهید تا با شما صحبت کند و احساس تهدید و ناامنی خود را به شما منتقل کند. ممکن است وی در ابتدا مقاومت کند یا چیزی بروز ندهد اما به مرور موفق خواهید شد.

* توجه به همسرتان را در جمع‌ها کم نکنید. به او نگاه محبت آمیز داشته باشید حتی می‌توانید با گرفتن دست‌هایش در دست‌هایتان آرامش را به او برگردانید و گاهی پیشنهاد نوشیدن چای، شربت و... نیز می‌تواند همسرتان را نرم‌تر و انعطاف پذیر‌تر کند.

* گفت‌و‌گوی منظم و روزانه داشته باشید. همسرتان را تشویق کنید تا بیشتر با هم حرف بزنید.

امیدوارم با شناخت دلیل پرخاشگری و دادزدن‌های همسرتان و به کار بستن این توصیه‌ها بتوانید رفتار او را مدیریت کنید.

به طور کلی پرخاشگری یکی از مشکلات رایج همسران است .همه‌ی انسان‌ها در زندگی هیجاناتی مثل شادی،خشم و... را تجربه می‌کنند. همان‌طور که می‌دانیم هیجانات لازمه‌ی زندگی‌اند و بنابراین نمی‌توان از آن‌ها دوری کرد. تنها کاری که می‌توان انجام داد این است که یا از وقوع آن‌ها کاست، یا اینکه آموخت چگونه آن‌ها را مدیریت کرد. عصبانیت یکی از هیجاناتی است که هر کسی در زندگی خود به‌گونه‌ای با آن درگیر است و خشم حالتی است که به منظور غلبه و شکست فرد مقابل رخ می‌دهد.

در این مجال چند نمونه از مواردی را که همسران می‌توانند در کنترل خشم همسر مۆثر واقع شوند ذکر می‌کنیم.

فریاد کشیدن

1. گوش دادن مۆثر همراه با سکوت:همسران باید بدانند که همیشه سکوت به معنای بی‌توجهی به حرف‌های طرف مقابل نیست بلکه در هنگام عصبانیت همسر بهترین راه این است که احساس همسرش را درک کند. به عنوان مثال در یک مهمانی خیلی مهم دعوت دارید، از همسرتان می‌خواهید خودش به این مهمانی برود و شما نیز  به علت مشغله کاری نمی‌توانید سروقت آنجا حضور یابید. در این موقع همسرتان با عصبانیت با شما بحث می‌کند و اگر شما نیز مهارتی برای غلبه با عصبانیت او نیاموخته باشید مشاجره‌ای صورت می‌گیرد. در این این هنگام شما می‌توانید با بیان جمله «می‌فهمم خیلی احساس بدی داشتی که به تنهایی به این مهمانی آمدی و متأسفم که این اتفاق افتاده است» می توانید به همسر خود بفهمانید که احساس او را درک می‌کنید.

2. حرف‌های آزاردهنده همسر را خنثی کنید: همسران باید بدانند که کلمات منفی و آزاردهنده را نادیده گرفته و آن ها را به کلمات خنثی تبدیل کنند. به‌عنوان مثال اگر می‌گوید:

«تو خیلی خودخواه و مغروری» می‌توانید این‌گونه تصور کنید که منظورش از این جمله این است که « به خواسته‌های او اهمیت نمی‌دهم». بنابراین با سم زدایی از حرف‌هایی که در زمان عصبانیت بیان می‌شود می‌توان از میزان آن کاست.

3. با گفته‌های همسر موافقت کنید: همسران باید بدانند که هنگام عصبانیت، باید به حرف‌های همسر خود به دقت گوش دهند و مسلماً می‌توانند در بین آن‌ها نکته‌ای را بیابند که با آن موافق باشند. به‌عنوان مثال مردی خسته از سر کار باز می‌گردد، روز خوبی را پشت سر نگذاشته و می‌بیند که بوی غذای سوخته می‌آید و همسرش نیز زیر لب غرغر می‌کند و از وضع زندگی می‌نالد او عصبانی می‌شود و شروع به داد و فریاد می‌کند. در این موقع همسر او می‌تواند با گفتن این جمله که «حق با تو است، باید غذا آماده باشد» عصبانیت همسرش را کاهش دهد یا اینکه او هم عزم خود را جزم کند و با صدای بلندتر از همسرش به داد و بیداد بپردازد.

4. شوخی کنید: همسران باید بدانند که شوخی یک پادزهر خوب برای خشم است. پس سعی کنید که در موقعیت‌های سخت و دشوار موضوع را از جنبه‌ی شوخی هم ببینید. شما می‌توانید با یک لبخند خشم طرف مقابل را آرام کنید. در صورتی که شما به خشم خود بخندید و یا آن را به جوک تبدیل کنید طرف مقابل نیز این دید را پیدا می‌کند.

5. زمان‌بندی: انسان همیشه در یک حالت روحی و روانی نیست. بعضی صبح‌ها پرانرژی اند و عصرها خسته. بنابراین عصرها و شب‌ها آماده عصبانی شدن هستند. در این گونه موارد همسران باید بدانند که مسئله‌ای را که سبب بحث می‌شود را مطرح نکنند تا به جدل کشیده نشود. بنابراین مسائل باید در زمان مناسب مطرح شده تا نتیجه‌بخش باشند.

بنابراین، ابراز احساسات خوشبینانه و رفتار مهربانانه برای مقابله با پرخاشگری مۆثر است.

فرآوری :نداداودی

بخش خانواده ایرانی تبیان


منابع:خراسان /باشگاه همسران جوان

مطالب مرتبط:

صداقت‌های خطرناک در زندگی زناشویی

راز ارتباط های ماندگار

شاه کلیدی برای نفوذ در قلب همسر

نمک زندگی ،به میزان لازم

دشمنان عشق را اخراج کنید

خانواده همسرتان  را دریابید...

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.