تبیان، دستیار زندگی
از نشانه‌های کارشکنی و زیرآب زنی در محل کار، این است که هرگز به آن ارتقا شغلی که لیاقت آن را دارید، نرسید.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

همکار زیرآب زن را ادب کنید!


از نشانه‌های کارشکنی و زیرآب زنی در محل کار، این است که هرگز به آن ارتقا شغلی که لیاقت آن را دارید، نرسید.


شطرنج سیاست

محل کار، مجموعه‌ای از آدم‌های خوب، بد و زشت است. آدم‌های خوب که تکلیفشان مشخص است. همکارانی هستند که همیشه و همه جا می‌توانید به آن‌ها اعتماد کنید. آدم‌های بد، افرادی هستند که باعث آزار و ناراحتی دیگران می‌شوند، اما خودشان هم نمی‌دانند چه اشتباهی می‌کنند. اما آدم‌های زشت آن‌هایی هستند که از روی عمد، کارشکنی می‌کنند و می‌خواهند شر به پا کنند.

از نشانه‌های کارشکنی و زیرآب زنی در محل کار، این است که هرگز به آن ارتقا شغلی که لیاقت آن را دارید، نرسید؛ یا مدیر همیشه با شما رفتار سرد و بی تفاوتی داشته باشد، یا همکاران دیگر به طور ناگهانی از شما دوری کنند یا شما را در گروه خود راه ندهند، یا ناگهان متوجه رفتار مهربان فردی باشید که همیشه از شما دوری می‌کرده و رفتار تهاجمی داشته است.

چرا همکار شما سنگ جلوی پایتان می‌اندازد؟

یکی از دلایل آن، این است که بیشتر ادارات و شرکت‌ها، پاداش را فردی و به طور مجزا به کارمندان خود هدیه می‌کنند. همیشه فردی که بهترین نتیجه را کسب کرده باشد، مستحق پاداش است و افرادی که به او در این مسیر کمک کرده‌اند، هیچ پاداش و کمکی دریافت نمی‌کنند. این باعث ایجاد حالت رقابتی میان کارمندان می‌شود.

همین حالت باعث می‌شود تا به محض پیشرفت شما، همکاران از ترس اینکه مورد عنایت مدیر قرار بگیرید و از روی حسادت، جلوی پایتان سنگ اندازی کنند. آن‌ها از توان و استعداد شما می‌ترسند و سعی می‌کنند به هر طریقی شده، شما را بد و کارهایتان را غلط نشان دهند.

اگر احساس می‌کنید همکارتان بدخواه شما است و کارشکنی می‌کند، کارهای زیر را انجام دهید:

هرگز بنا را بر بدبینی نگذارید

همه باید همیشه هوشیار و گوش به زنگ باشیم، اما این اعتقاد به این مفهوم نیست از همان روز اول به اطرافیان خود بدبین باشیم. اگر همکارتان شما را تحویل نمی‌گیرد دو حالت دارد: یا بدخواه شما است یا واقعاً سرش شلوغ است، حوصله ندارد یا آن روز خسته است.

شک، در دل همه انسان‌ها وجود دارد. اما اگر قرار باشد همیشه به همه بدبین باشیم، نمی‌توانیم با آرامش زندگی کنیم و محل کار هم به جهنم تبدیل می‌شود. اگر تصور می‌کنید کسی در حقتان کارشکنی می‌کند و سعی در بد جلوه دادن شما دارد، اول از این امر مطمئن شوید و سپس اقدامات لازم را انجام دهید.

اگر شک کردید کسی در حال زیرآب زنی شما است، شما با فرهنگ‌تر و با منطق‌تر از او باشید. در عوض کار او، زیرآب او را نزنید.

اعتماد به همکاران

سعی کنید با همکاری که به او اعتماد دارید، صحبت کنید. بدون اینکه به کسی تهمت بزنید، در مورد احساس خود و مسایلی که می‌بینید و می‌شنوید به آن‌ها بگویید و نظرشان را بپرسید. شاید شما کاملاً در اشتباه باشید و آن‌ها به شما کمک کنند. البته باید همکار قابل اعتمادتان هم انسان بی‌غرض و درستی باشد.

گزارش کار روزانه بنویسید

هر کاری که انجام می‌دهید را بنویسید و در اختیار مدیر قرار دهید. به این ترتیب، همه چیز کاملاً مشخص و واضح است و هیچ کس نمی‌تواند به شما برچسب کم‌کاری بزند.

گوش به زنگ باشید

اگر رویدادهای مهمی در اطراف شما رخ داد، مثلاً قرار بود ارتقا شغلی بگیرید، اما نگرفته‌اید و وظایف و کارهای همکارتان عوض شده است، باید کمی شک کنید. کارشکنی و خراب کردن دیگران، اصولاً با برنامه‌ریزی کامل و دقیق انجام می‌شود. بدگویی و غیبت، یکی از سلاح‌های فرد کارشکن است. متأسفانه، غیبت به گونه‌ای است که موضوع غیبت، خودش آخرین فردی است که حرف‌های دروغین به گوشش می‌رسند و به همین دلیل، هیچ اقدامی برای آن نمی‌توان انجام داد. اما بهترین پیشگیری برای غیبت، این است که همیشه و همه جا گوش به زنگ و هوشیار باشید.

چرا زیراب خودت را می زنی؟

روبه رو شدن با همکار کارشکن

هنگامی که مطمئن شدید شما هدف نامردی‌های همکارتان قرار گرفته‌اید، حواستان به خود باشد و سعی کنید آرام باشید و لطمه‌ای به شما وارد نشود. یکی از بهترین روش‌های حفاظت از خود، جلب توجه کردن است. همدردی و همفکری، محرک‌های بسیار قوی هستند و روش مستقیم برای راحت شدن از شر آن‌ها، دوست شدن با فردی است که در حق شما نامردی می‌کند.

زیرآب کسی که زیرآب شما را زده، نزنید

اگر شک کردید کسی در حال زیرآب زنی شما است، شما با فرهنگ‌تر و با منطق‌تر از او باشید. در عوض کار او، زیرآب او را نزنید. همیشه سعی کنید به او کمک کنید و پیشنهادهای سازنده برای شغلش داشته باشید. این باعث می‌شود تا محل کار، شادتر و کم‌تنش‌تر باشد. مهم نیست او چه کار می‌کند. شما بزرگ باشید و منش داشته باشید.

گفتن به مدیر یا سرپرست

اگر همه تلاش‌های شما بی‌ثمر بود و نتوانستید از عهده کارشکنی‌ها و زیرآب‌زنی‌های همکار خود خلاص شوید، همه چیز را با مدیر یا سرپرست بخش در میان بگذارید.

برای خود حق انتخاب قائل شوید

اگر متوجه شدید كه اوضاع بسیار بد است، بهتر است از آن محیط مسموم، رها شوید. انسان‌های باهوش، همیشه در حال به‌روز كردن رزومه کاری و ارتقای موقعیت شغلی خود هستند.


باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: amirr89

برگرفته از گروه: اخلاق

مطالب مرتبط:

امان از تأثیر منفی همکار در کار!

چه کنیم تا بیشتر حقوق بگیریم؟!

برای شما که مدیر هستید!

اصول گفتگوی صحیح با رئیس

اصول کاریابی را در تبیان بخوانید!

هفت عادت برتر مدیران کسب و کار

راهکارهایی برای شادابی در محل کار

رفتار با کارکنان بحران زده!