تبیان، دستیار زندگی
بعد از فیس‌بوک، گوگل و توئیتر، یاهو نیز اولین گزارش شفافیت درباره‌ی درخواست دولت‌ها برای دسترسی به اطلاعات کاربران را منتشر کرد. بیشترین درخواست از یاهو برای دسترسی به اطلاعات را آمریکا و بعد آلمان داشته‌اند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اطلاعاتی که یاهو هم لو داد!


بعد از فیس‌بوک، گوگل و توئیتر، یاهو نیز اولین گزارش شفافیت درباره‌ی درخواست دولت‌ها برای دسترسی به اطلاعات کاربران را منتشر کرد. بیشترین درخواست از یاهو برای دسترسی به اطلاعات را آمریکا و بعد آلمان داشته‌اند.

شرکت "یاهو" نیز بعد از "فیس‌بوک" و "گوگل" و "توئیتر" اولین گزارش شفافیت خود مبنی بر درخواست دولت‌ها برای دسترسی به اطلاعات کاربران را منتشر کرد.

یاهو

این گزارش که درخواست دولت‌ها در 6 ماه اول سال 2013 را شامل می‌شود، در بحبوحه‌ی جنجال‌ها بر سر افشای اسناد آژانس امنیت ملی آمریکا و لو رفتن این موضوع که دولت آمریکا بسیاری از ارتباطات آنلاین کاربران را کنترل می‌کند، منتشر شد.

گزارش شفافیت یاهو اسامی 17 کشور را فهرست کرده است که در موارد متعددی خواستار اطلاعات کاربران سرویس‌های یاهو شده‌اند. یاهو می‌گوید مجموع این درخواست‌ها در 6 ماهه‌ی اول سال 2013 به بیش از 29 هزار و چهارصد درخواست می‌رسد.

همچون گزارش شفافیت فیس‌بوک و گوگل و توئیتر، بیشترین درخواست دسترسی به اطلاعات کاربران از یاهو را دولت آمریکا داشته است. دولت آمریکا 12444 درخواست دسترسی به داده‌های کاربران از یاهو داشته است.

بعد از آمریکا، دولت آلمان بیشترین درخواست را از یاهو داشته است. یاهو می‌گوید آلمان در شش ماه اول سال جاری میلادی 4295 درخواست دسترسی به اطلاعات کاربران برای این کمپانی فرستاده است. ایتالیا، تایوان، فرانسه و بریتانیا در رتبه‌های بعدی این لیست جا گرفته‌اند.

یاهو اعلام کرد که به 55 درصد درخواست‌های دولت آمریکا پاسخ مثبت داده و اطلاعات و داده‌های کاربران را در اختیار مقامات امنیتی قرار داده است. یاهو می‌گوید در 37 درصد موارد تنها بخشی از داده‌ها و محتوای ارتباطات کاربران را در اختیار آمریکا قرار داده است و در 2 درصد موارد حاضر نشده است هیچ اطلاعاتی را در اختیار نهادهای امنیتی قرار دهد.

بعد از آمریکا، دولت آلمان بیشترین درخواست را از یاهو داشته است. یاهو می‌گوید آلمان در شش ماه اول سال جاری میلادی 4295 درخواست دسترسی به اطلاعات کاربران برای این کمپانی فرستاده است. ایتالیا، تایوان، فرانسه و بریتانیا در رتبه‌های بعدی این لیست جا گرفته‌اند

مقامات آمریکا به یاهو نیز همچون دیگر کمپانی‌ها اجازه ندادند در گزارش شفافیت خود دقیقا مشخص کنند چه تعدادی از درخواست‌ها مربوط به موارد امنیت ملی کشور بوده است.

یاهو در گزارش خود نوشت:« دولت آمریکا به ما اجازه نداد که اعلام کنیم چند درصد نامه‌های درخواست دسترسی به داده‌های کاربران که برای ما فرستاد مربوط به امنیت ملی کشور بوده است.»

یاهو اعلام کرد که از این پس هر 6 ماه یک‌بار گزارش شفافیت منتشر خواهد کرد و تاکید کرد که آن‌ها به تلاش خود برای متقاعد کردن مقامات امنیتی آمریکا برای انتشار و اعلام دقیق درخواست‌های مربوط به امنیت ملی ادامه خواهند داد.

شرکت‌های اینترنتی بزرگ بعد از افشاگری‌های ادوارد اسنودن در معرض اتهام‌های بسیاری قرار گرفتند که اطلاعات کاربران را به آسانی در اختیار نهادهای امنیتی قرار می‌دهند. آن‌ها می‌گویند درباره‌ی این موضوع "اغراق" شده است و مدعی‌اند که تنها با حکم دادگاه اطلاعات کاربر را در اختیار نهادهای امنیتی قرار داده‌اند.

بخش ارتباطات تبیان


منبع: سیتنا