تبیان، دستیار زندگی
دومین عکس بزرگ جهان از شهر توکیو و به روش پانوراما گرفته شده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

دومین عکس بزرگ جهان


دومین عکس بزرگ جهان از شهر توکیو و به روش پانوراما گرفته شده است.

دومین عکس بزرگ جهان

گروه عکاسی 360 شهر تاکنون از گوشه و کنار شهر‌های بزرگ جهان عکاسی کرده و این عکس‌ها را در قالب تصویر پانورامای 360 درجه منتشر کرده‌است.

براساس گزارش گیزمگ،‌ بزرگترین تصویری که این گروه عکاسی به ثبت‌رسانده‌اند تصویر پانورامایی 320 گیگاپیکسلی است که از لندن گرفته شده‌است. پس از اینکه پانورامای 360 درجه لندن رکورد بزرگترین عکس جهان را شکست،‌این گروه توجه خود را به سوی توکیو متمرکز کردند و اکنون تصویری 180 گیگاپیکسلی از این شهر را منتشر کرده‌اند.

با بزرگنمایی برروی برخی از نقاط می‌توان به راحتی چهره برخی از افراد را با وضوح بالا مشاهده کرد، نوشته‌های تابلوها را به راحتی خواند و ساختمان‌های مختلف را یافت. این تصویر از طبقه بیستم برج توکیو به ثبت رسیده و جفری مارتین،‌عکاس این عکس برای ثبت آن دو روز را برروی سقف این برج سپری کرده‌است.

وی طی این دو روز درحدود 10 هزار عکس از شهر توکیو به ثبت رساند که از ترکیب آنها این پانوراما ایجاد شده‌است. تصاویر با دوربین کانن 7D و لنز 400 کانن به ثبت رسیده‌اند. دوربین برروی پایه‌ای روباتیک وصل بوده که برنامه‌ریزی شده نقاط مختلف شهر را پوشش می‌داده‌است.

پردازش این حجم از عکس توسط رایانه‌ای با 192 گیگابایت RAM و پردازشگر 12 هسته‌ای به 12 هفته زمان نیاز خواهد داشت،‌علاوه بر آن مدت زمانی نیز باید به تبدیل کردن پانوراما به تصویری تعاملی و آنلان اختصاص داد.

این تصویر همچنین بزرگترین عکسی است که تاکنون از شهر توکیو گرفته شده‌است و ابعاد حقیقی آن 600 هزار در 300 هزار پیکسل است، یعنی اگر بخواهید چنین عکسی را که با وضوحی کاملا معمولا چاپ شده، به دیوار بزنید وسعتی برابر 100 متر در 50 متر را پوشش خواهد داد.

دومین عکس بزرگ جهان و بزرگترین عکس توکیو را می‌توانید از اینجا ببینید.

تعداد عکسی که برای ثبت یک عکس سراسرنما لازم است، بستگی به فاصله کانونی دارد. هرچه فاصله کانونی بیش‌تر باشد، (یعنی بزرگنمایی بیش‌تر و زاویه دید کمتر) در هر عکس قسمت کمتری از صحنه جای می‌گیرد و باید عکس‌های بیش‌تری گرفت

عکاسی پانوراما (سراسرنما)

به هر گونه دورنمای وسیع سراسری از یک فضا، سَراسَرنَما  یا پانوراما گفته می‌شود.

کلمه پانوراما از معادل انگلیسی آن یعنی Panorama گرفته شده‌است. کلمه Panorama خود از ترکیب Pan (به معنی all = همه) و rama (به معنی sides = اطراف) ساخته شده‌است؛ پس می‌توان آنرا «چیزی که همه اطراف را در بر می‌گیرد» معنی کرد. به همین دلیل عکس‌های پانوراما را در فارسی عکس‌های سراسرنما نیز می‌نامند. به هر گونه بازنمایی یک منظره با زاویه‌ای باز چه در نقاشی، عکاسی یا فیلم‌برداری نیز سراسرنمایی گفته می‌شود.

عکس‌های سراسرنما عکس‌هایی هستند که فضای وسیعتری نسبت به عکس‌های معمولی را پوشش می‌دهند. و نحوهء ساخت آن‌ها چنین است که با کنار هم قرار دادن تعدادی عکس معمولی به‌وجود می‌آیند.

تعداد عکسی که برای ثبت یک عکس سراسرنما لازم است، بستگی به فاصله کانونی دارد. هرچه فاصله کانونی بیش‌تر باشد، (یعنی بزرگنمایی بیش‌تر و زاویه دید کمتر) در هر عکس قسمت کمتری از صحنه جای می‌گیرد و باید عکس‌های بیش‌تری گرفت.

فرآوری: سمیه رمضان ماهی

بخش هنری تبیان


منابع:

همشهری انلاین

robocam

گیزمگ