تبیان، دستیار زندگی
هیچ‌کس دوست ندارد در محیطی خصمانه کار کند. وقتی آدم‌ها از محل کارشان لذت ببرند و احساس کنند که به خاطر تلاش‌هایشان به آن‌ها اعتماد شده و از آن‌ها قدردانی می‌شود، در کارشان تلاش بیشتری کرده و بازده بهتری نیز خواهند داشت.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

فواید لبخند زدن در محل‌ کار

لبخند


هیچ‌کس دوست ندارد در محیطی خصمانه کار کند. وقتی آدم‌ها از محل کارشان لذت ببرند و احساس کنند که به خاطر تلاش‌هایشان به آن‌ها اعتماد شده و از آن‌ها قدردانی می‌شود، در کارشان تلاش بیشتری کرده و بازده بهتری نیز خواهند داشت.


اینکه محل کارتان را مثل یک میدان جنگ تصور کنید، خیلی آسان است! محلی که فقط افراد قوی در آن دوام می‌آورند. اما اگر همه چیز برعکس باشد چه؟ اگر به جای اینکه افراد با رفتارهای سخت و بی‌رحم، افراد مهربان و موفق‌ترین‌ها در میان ما باشند، چه؟

شخصیت خندان بودن خرج دارد!

همه ما در زندگی، کلمات پنج حرفی زیادی شنیده‌ایم، اما مطمئناًَ هیچ‌کدام به قدرت لبخند نبوده‌اند. خیلی‌ها نمی‌دانند که رونق در کار و تجارتشان ممکن است ناشی از رفتارها و اعمال مثبت آن‌ها باشد.

واقعیت این است که هیچ‌کس دوست ندارد در محیطی خصمانه کار کند. وقتی آدم‌ها از محل کارشان لذت ببرند و احساس کنند که به خاطر تلاش‌هایشان به آن‌ها اعتماد شده و از آن‌ها قدردانی می‌شود، در کارشان تلاش بیشتری کرده و بازده بهتری نیز خواهند داشت. مطمئناًَ این نتیجه بهتری در بر داشته و روابط با دیگران، از همکاران گرفته تا مشتریان، بهتر خواهد بود.

مغز ما طوری برنامه‌ریزی شده است که به مهربانی و اعتماد، واکنش می‌دهد و این مسئله توضیح‌دهنده روابط ما در محل کار است. وقتی کسی با ما با مهربانی و احترام برخورد می‌کند، مغز ما اکسی‌توسین و دوپامین بیشتری تولید می‌کند که باعث می‌شود آرامش فکر داشته و با بقیه، همکاری بهتری داشته باشیم.

وقتی احساس تهدید کنیم یا با ما غیرمحترمانه رفتار شود، هیچ تمایلی برای کار گروهی نخواهیم داشت و بازده کارمان نیز ضعیف خواهد بود.

اما وقتی احساس تهدید کنیم یا با ما غیرمحترمانه رفتار شود، خلاف آن اتفاق می‌افتد و هیچ تمایلی برای کار گروهی نخواهیم داشت و بازده کارمان نیز ضعیف خواهد بود. تأثیرات منفی مثل میکروب هستند، وقتی حرف زشت و زننده‌ای می‌شنوید، برگشتن به روند کاری سابقتان، سخت خواهد شد. برای فراموش کردن یک توهین، به پنج تحسین نیاز است. همچنین نمی‌توانید تظاهر به مهربانی کنید، چون همه ما آدم‌ها خیلی راحت مهربانی تظاهری را از مهربانی واقعی تشخیص می‌دهیم.

لبخند زدن در محیط کار، نقش بسیار مهمی در ایجاد ارتباط مۆثر بین کارمندان و مشتریان دارد. کسی که همواره در برابر مشتری لبخند می‌زند، می‌تواند حس اعتماد و رضایت را در وی القا کند. مطمئناً چهره اخم‌آلود، منفی‌گرایی و احساس ناامنی را برای مخاطبین به دنبال خواهد داشت.

5 راه برای مهربانی کردن

همه آدم‌ها می‌توانند از تأثیرات خوب مهربانی در محل کار خود بهره ببرند. در زیر به 5 راه برای ایجاد محیطی بهتر در محل کار اشاره می‌کنیم:

لبخند

1. اعتبارتان را تقسیم کنید:

اگر برایتان مهم نباشد که پاداش به چه کسی می‌رسد، کارهای فوق‌العاده‌تری می‌توانید انجام دهید. وقتی اعتبار و دستاوردهایتان را تقسیم می‌کنید، همکاران و مشتریانتان هم احساس خواهند کرد که در موفقیت شما، شریک هستند.

2. با هیچ‌کس با تحقیر حرف نزنید:

یکی از سریع‌ترین راه‌ها برای تخریب وجهه شغلی، این است که با کسی با تحقیر صحبت شود، مخصوصاً با یک زیردست مثل دستیار یا پیام‌رسان. در محل کار، هر فرد یک ایده است و هر ایده، با پول و سود همراه است. هر بار که با کسی بد و توهین‌آمیز حرف می‌زنید، یک در سوددهی را به روی خود می‌بندید.

3. روی مثبت‌ها تمرکز کنید:

حتی در بدترین موقعیت‌ها هم پیدا کردن یک نکته مثبت برای فکر کردن و تمرکز بر آن خیلی مهم است. ما دیگران را تشویق می‌کنیم که صادق باشند و احساسشان را به زبان بیاورند. اما ممکن است خیلی اوقات با آن‌ها موافق نباشیم. در این موقعیت‌ها می‌توانیم به طریقی که مثبت و تشویق‌آمیز باشد، به آن‌ها «نه» بگوییم. مثلاًَ اگر یکی از باهوش‌ترین کارمندهایتان همیشه دیر، کار خود را تحویل می‌دهد، می‌توانید با تحسین ایده‌ها و کارهایش، حرفتان را شروع کنید. بعد مشکل تأخیر در تحویل کارهایش را مطرح کنید و با این روش در کنار اخطار دادن به او، نشانش می‌دهید که کارهایش را قبول دارید و تحسین می‌کنید.

4. مۆدب باشید:

مارک تواین گفته است که می‌تواند دو ماه با یک تحسین خوب زندگی کند. تحسین کردن دیگران یا تشکر کردن، هیچ هزینه‌ای برایتان ندارد. شما می‌توانید با یک اظهارنظر مثبت و تحسین به‌جا، دستاوردهای شرکت را چند برابر کنید.

5. لبخند بزنید.


باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: amirr89

برگرفته از گروه: اخلاق