تبیان، دستیار زندگی
مردی که در بازار مکاره تابلویی از اندی وارهول را به قیمت 3 پوند خرید آن را به قیمت 1.25 میلیون پوند برای فروش عرضه کرده است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اندی وارهول و طراحی 1.25 میلیون پوندی


مردی که در بازار مکاره تابلویی از اندی وارهول را به قیمت 3 پوند خرید آن را به قیمت 1.25 میلیون پوند برای فروش عرضه کرده است.

اندی وارهول و طراحی 1.25 میلیون پوندی

اندی فیلد 49 ساله در بازار مکاره‌ای در لاس وگاس چند طراحی ناشناس را خرید و حالا متخصصان می‌گویند یکی از این طرحی‌ها متعلق به اندی وارهول، هنرمند بزرگ «پاپ آرت» است که این طراحی را در 10 یا 11 سالگی کشیده است.

این طراحی که در دهه 1930 کشیده شده، حدود 1.3 میلیون پوند تخمین زده شد و حتی متخصصان می‌گویند ممکن است به قیمتی 10 برابر این تخمین به فروش برود.

فیلد این تابلو را با قیمت پایه 1.25 میلیون پوند در فروشگاه «ای-بی» برای فروش عرضه کرده است.

در این طراحی وارهول چهره روی والی، خواننده و بازیگر را کشیده است و این نشان می‌دهد او از کودکی به طراحی و نقاشی علاقه داشته است. این درحالی است که هیئت اعتبارسنجی رسمی آثار وارهول این طراحی را تائید نکرده‌اند و به گفته فیلد آنها می‌خواهند طراحی او را کم‌ارزش جلوه دهند.

به گفته فیلد: «متخصصان حراجی سوتبی و بونهامس این طراحی را بررسی کرده‌اند و بدون ذره‌ای شک، صحت و اعتبار آن را تائید کرده‌اند.»

با وجود این اختلاف نظر، طراحی وارهول برای حراج در «ای-بی» عرضه شده و به گفته فیلد چندین نفر به خرید آن علاقه نشان داده‌اند.

اندی وارهول یکی از متفاوت‌ترین هنرمندان «پاپ آرت» بوده و آثار به جای مانده از او به قیمت‌های بسیار بالایی در حراجی‌ها به فروش می‌روند.

اَندی وارهول(متولد 1987)  هنرمند، نویسنده، و فیلم‌ساز پیشرو آمریکایی، از بنیان‌گذاران هنر پاپ دههء 1950 در ایالات متحده بود. او شناخته شده‌ترین چهره هنر پاپ و دارای اندیشه‌های بسیار آوانگارد بود.

هنر پاپ، هنری کمابیش طاغی و ضد ارزش‌های هنری آکادمیک بود که در میانهء قرن بیستم پا گرفت. آثار اندی وارهول یا اندرو وارهولا با وجود آنکه در زمان حیاتش مخالفان بسیاری در میان منتقدان داشت محبوبیت عام زیادی کسب کرد و او را به یکی از جنجالی‌ترین شخصیت‌های هنری مبدل کرد. هم‌اکنون بزرگ‌ترین موزهء دنیا که به یک هنرمند اختصاص دارد در پیتزبورگ پنسیلوانیا موزهء اندی وارهول است.

اندی وارهول در پنسیلوانیا به دنیا آمد. او فرزند سوم یک خانوادهء کارگر مهاجر بود.

در این طراحی وارهول چهره روی والی، خواننده و بازیگر را کشیده است و این نشان می‌دهد او از کودکی به طراحی و نقاشی علاقه داشته است. این درحالی است که هیئت اعتبارسنجی رسمی آثار وارهول این طراحی را تائید نکرده‌اند و به گفته فیلد آنها می‌خواهند طراحی او را کم‌ارزش جلوه دهند

وارهول در سالهای 1960 استودیوی معروف خود را با نام «کارخانه» (The Factory) تأسیس کرد. او با این کار ویژگی یکتایی و ناب بودن اثر هنری را از بین برده و شروع به تولید آثار هنری در مقیاس انبوه کرد. در همین دوره وارهول شروع به نقاشی از تولیدات معروف آمریکایی مانند سوپ کمپبل و بطری کوکاکولا نمود. یکی از شناخته شده‌ترین کارهای او، قوطی‌های سوپ کمپبل است که در سال 1962 میلادی ترسیم شده است.

او در کتاب «فلسفه اندی وارهول» نوشته‌است: «چیز شگفت انگیز درباره آمریکا این است که سنتی را آغاز کرده که در آن ثروتمندترین مشتریان دقیقا همان چیزی را می‌خرند که فقیرترینشان. شما می‌توانید کوکاکولا را در تلویزیون ببینید و می‌دانید که رئیس جمهور کوکاکولا می‌خورد، الیزابت تایلور کوکاکولا می‌خورد، و فکر کنید، شما هم می‌توانید کوکاکولا بخورید. کوکا همان کوکاست و با هیچ مقداری از پول نمی‌توانید کوکایی بهتر از آنچه داشته باشید که یک ولگرد در گوشه‌ای می‌خورد. همه کوکاها یکسان هستند و همه آنها خوب. این را الیزابت تایلور می‌داند، رییس جمهور می‌داند، ولگرد می‌داند و شما هم می‌دانید.»

از ویژه‌ترین شیوه‌های وارهول تکرار است، او با استفاده از چاپ سیلک برای تکرار مکانیکی موضوعاتش و حذف احساسات شخصی هنرمند از اثر، زندگی و تصویرهای زندگی انسان مدرن را به نمایش می‌گذارد.

او در 22 فوریه 1987 در نیویورک درگذشت و آنجا به خاک سپرده شد.

فرآوری: سمیه رمضان ماهی

بخش هنری تبیان


منابع:

تلگراف / ترجمه: حسین عیدی‌زاده

خبرآنلاین