تبیان، دستیار زندگی
شهیده سیده طاهره هاشمی، حوصله و محبت ابزار جذب وی برای دانش‌آموزانی ست که تحت تأثیر گروهک‌های منحرف قرار گرفته بودند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

حوصله و محبت ابزار کارش بود


شهیده سیده طاهره هاشمی، حوصله و محبت ابزار جذب وی برای دانش‌آموزانی ست که تحت تأثیر گروهک‌های منحرف قرار گرفته بودند.

سیده طاهره هاشمی

شهیده سیده طاهره هاشمی

چند سالی است که سازمان بسیج مستضعفین سنت حسنه‌ای را پیش گرفته و آن معرفی شهدای شاخص در کشور است. با وجود اینکه در ایران اسلامی الگوهای خوبی از نظر ویژگی‌های برجسته اخلاقی در میان هزاران شهید وجود دارد، اما تاکنون تعداد محدود و انگشت‌شماری از این شهدا و به صورت سطحی در جامعه معرفی شده‌اند که همین تعداد محدود هم برادران شهید هستند و شاید کمتر کسی بداند که زنان شهیده در جبهه‌های دفاع مقدس و دفاع از ارزش‌های انقلاب کم نبوده و ناشناخته مانده‌اند.

اغلب شهدایی که به عنوان شهید شاخص هر سال از میان اقشار بیست‌گانه بسیج از جمله دانش‌آموزی، دانشجویی، اصناف، پزشکان، اساتید، فرهنگیان و رسانه معرفی می‌شوند، افرادی گمنام هستند که مردم جامعه نسبت به ویژگی‌های برجسته آن‌ها آگاهی چندانی ندارند.

در سال 1389 شهید محسن و زو ایی و شهیده مریم فرهانیان، در سال 90 شهید مهدی رجب‌بیگی و شهیده نسرین افضل، در سال 91 شهید حجت‌الاسلام عبدالله میثمی و شهیده ناهید فاتحی‌کرجو و امسال هم شهید سیده طاهره هاشمی، شهید عبدالحمید دیالمه و شهید سلیمان‌خاطر به عنوان شهدای شاخص ایران اسلامی معرفی شدند.

وی از کودکی با قرآن، نهج‌البلاغه و سایر کتب روایی شیعی انس و الفت پیدا کرد و به دلیل جو فرهنگی و مذهبی خانواده روح تشنه‌اش با عمیق‌ترین مفاهیم دینی و معنوی سیراب شد

معرفی شهدای یاد شده در نمایشگاه‌های فرهنگی در غرفه‌هایی ویژه انجام می‌شود تا اقشار مختلف مردم به ویژه جوانان و نوجوانان در الگو یابی از آن‌ها در این دنیای پرهیاهو سرگشته و حیران نمانند و بدانند برای این مرز و بوم چه جوان‌هایی فدا شده و عطر این سرزمین از خون پاک آن‌هاست که هر جا لاله‌ای می‌روید می‌گویند خون شهیدی آنجا را آبیاری کرده است.

سیده طاهره هاشمی در یکم خرداد سال 1346 در شهرستان آمل و در روستای شهیدآباد (شهربانو محله) و در خانواده‌ای متدین، مذهبی و طرفدار انقلاب به دنیا آمد و زیر نظر تربیت پدر و مادری بزرگوار که هر دو از سادات منطقه هزار جریب ساری بودند، رشد و پرورش یافت.

وی از کودکی با قرآن، نهج‌البلاغه و سایر کتب روایی شیعی انس و الفت پیدا کرد و به دلیل جو فرهنگی و مذهبی خانواده روح تشنه‌اش با عمیق‌ترین مفاهیم دینی و معنوی سیراب شد.

وی دختری مهربان، دلسوز و دانش‌آموزی نمونه و درسخوان بود. هرگز در ادای تکالیف واجب دینی، کوتاهی نمی‌کرد و مستحبات را تا جایی که می‌توانست، به جا می‌آورد. در کارهای هنری و فرهنگی مدرسه بسیار موفق بود و بسیاری از برنامه‌های فرهنگی، اجتماعی و حرکت‌های سیاسی مدرسه را بر عهده داشت. در برخورد با دانش‌آموزانی که تحت تأثیر تبلیغات گروهک‌های منحرف قرار گرفته بودند، بسیار مهربان، باحوصله و دلسوز بود و از فرط مهر و دوستی، آن‌ها را به خود جذب می‌کرد.

و سرانجام در غروب روز ششم بهمن سال 1360 در حالی که 14 بهار بیشتر از عمر کوتاهش نمی‌گذشت، در حالی که به کمک نیروهای مدافع شهر شتافته بود، در درگیری خونین گروهک‌های معاند انقلاب با نیروهای بسیجی و مردمی با اصابت دو گلوله به فیض شهادت رسید.

این سیده بزرگوار با اینکه موقع شهادت 14 سال بیشتر نداشت اما با توجه به نبوغ و ذوق سرشار خود آثاری قلمی و تجسمی به یادگار گذاشته است. در زیر، انشایی را از این بانوی شهیده می‌خوانیم که به پیشنهاد معلم باید خطاب به یک دوست نوشته می‌شد. انشای شهیده سیده طاهره هاشمی در طرحی ابتکاری در قالب نامه‌ای به یک دوست امدادگر و رزمنده فرضی نگاشته شده است. او در این نامه پیامی را نیز خطاب به رئیس جمهور وقت ایالات متحده گوشزد کرده است:

به نام خدا

نامه‌ای می‌نویسم برای تو دوست در جنگم، ای دوست جان بر کفم، ای دوست شریفم.

نامه‌ای که شاید از آن کوه مشکلات که بر سرت فرود آمده است، بکاهد. هر چند که این نامه برایت سودی ندارد، برای تویی که در سنگر به مداوای مجروحان جنگ اعم از ایرانی و یا غیر ایرانی می‌پردازی.

من این نامه را در حقیقت برای دوستانم می‌بایست می‌نوشتم اما روزگار را چه دیدی باید نوشت برای تو که حتی یک لحظه شاید نتوانی به این نامه نظری بیفکنی، چون مجروحان در جلویت صف کشیده و رگبار مسلسل و توپ و نارنجک بر بالای سرت در پروازند.

ای کاش می‌توانستم با تو به جبهه آیم و مسلسل‌ها را در آغوش گیرم، اما می‌دانم که چه خواهی گفت، بله من سنگر دیگری دارم و سنگرم را همچون تو حفظ خواهم کرد، همچون تو که با وسایل اولیه بسیار کم و غذای اندک در خط مقدم جبهه‌ای. شاید بر من عیب بگیری که چرا به آگاهی دوستان و همشهریانم نمی‌پردازم. می‌دانم اما آگاهی دادن به کدامین مردم؟ به مردم جان بر کف شهرم! نه می‌دانم که نمی‌گویی! زیرا باید به اشخاصی آگاهی داد که چشم‌ها را بسته و گوش‌ها را پنبه نموده و به شعار دادن در سر چهار راه‌ها مشغولند.

خداوند در قرآن فرمود «ان کید الشیطان کان ضعیفا» بلی حیله شیطان ضعیف است زیرا در این زمان هم به یاری خدا و هوشیاری ملت و بیداری ارتش و جان بر کفان سپاه و بسیج مانع رسیدن آمریکا به هدف شومش شد

شعار مرگ بر آمریکایی که معنی آن سازش با آمریکاست! می‌گویند که باید در این جنگ، حق با باطل سازش کند؛ باید میانجی‌گری را پذیرفت و ملتی را که بیست سال زیر ستم بعثیان بود تنها گذاشت.

آن‌ها با شایعه‌سازی می‌خواهند مردم را گول بزنند، اما قرآن دستور داد برای شایعه‌سازان قتل و اسیری و لعنت است. می‌دانم که تو تنها برای ملت ایران نمی‌جنگی بلکه برای ملت عراق هم می‌جنگی و ملت جان بر کف و شهید داده ما و عراق پشتیبان تو هستند. اگر تو شهید بشوی صدها نفر بعد از تو می‌آیند و سنگرت را حفظ خواهند کرد.

ملتی که برای هر قطعه از این میهن خون‌ها فدا کرد، دیگر سازش با نوکران آمریکا و شوروی این دشمنان اسلام را جایز نمی‌داند. می‌دانم که تو تا آخرین قطره خون خواهی جنگید، زیرا تو فرزند خلف کسانی هستی که در جهان همیشه بر ضد ستم می‌شوریدند و تو هم مانند آن‌ها پیروز خواهی شد زیرا اماممان، این بت شکن عصر گفت: «آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند» و در جای دیگر گفت: «ما مرد جنگیم» .

آقای کارتر نباید ما را از جنگ بترساند. البته به یاری خداوند؛ زیرا این خداوند بود که آمریکا را در حمله نظامی به ایران در طبس نابود کرد؛ شن‌های بیابان این مأموران الهی چون ابابیل بر سرش ریخت و تمام آن تجهیزات را نابود کرد و این بار هم کید شیطان بر هم ریخت چون خداوند در قرآن فرمود «ان کید الشیطان کان ضعیفا» بلی حیله شیطان ضعیف است زیرا در این زمان هم به یاری خدا و هوشیاری ملت و بیداری ارتش و جان بر کفان سپاه و بسیج مانع رسیدن آمریکا به هدف شومش شد.

من به تو خواهرم و برادرم که در سنگرید، پیام می‌دهم که خواهم آمد و انتقام خون‌های نا به حق ریخته را خواهم گرفت. نگرانی من و تو ای خواهرم این است که مبادا سازشی صورت گیرد و خون‌های شهیدان به هدر رود و نتوانیم ندای امام را به گوش جهانیان برسانیم که ندای امام همان ندای اسلام است.

اما می‌دانم که هرگز سازشی صورت نخواهد گرفت، زیرا تمام ارگان‌های مملکتی در دست ملت و نمایندگان ملت است و من و تو ای دوستم با هم به جنگ اسرائیل که فلسطین را اشغال کرده است، می‌رویم و از آن جا به سادات‌ها و شاه حسن‌ها و حسین‌ها و ملک خالدها خواهیم گفت که به سراغتان خواهیم آمد و دوباره فلسفه شهادت را زنده خواهیم کرد و صف‌های طولانی برای شهادت تشکیل خواهیم داد و روزه خون خواهیم گرفت.

والسلام

سیده طاهره هاشمی

فرآوری : سامیه امینی

بخش فرهنگ پایداری تبیان


منبع: خبرگزاری ایکنا/ سایت آوینی