تبیان، دستیار زندگی
در اروپا شهرهای زیادی هستند که مانند پراگ و ونیز هوش از سر بازدید کنندگان ببرند اما هیچ کدام مانند درسدن آلمان از دل خاکستر بیرون نیامده اند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

زیباترین شهر جنگ زده آلمان
شهر درسدن


در اروپا شهرهای زیادی هستند که مانند پراگ و ونیز هوش از سر بازدید کنندگان ببرند اما هیچ کدام مانند درسدن آلمان از دل خاکستر بیرون نیامده اند.

معمولا برای گردشگرانی که اروپا را برای بازدید بر می گزینند آلمان اولویت اول محسوب نمی شود اما مناظر و برخی از شهرهای آلمان این اولویتها را دگرگون می کند.

در میان شهرهای آلمان برلین و کلن و هامبورگ از همه پربازدید کننده تر است اما به قول معروف درسدن چیز دیگریست.

درسدن -Dresden -، مرکز ایالت ساکسونی در حاشیه رود البِ در نزدیکی مرز جمهوری چک قرار گرفته است. این شهر از ابتدا همواره دارای جذابیت های فرهنگی و هنری باشکوهی بوده است. درسدن در اثر جنگ جهانی کاملاً نابود شد اما کوشش و تلاش بسیار در جهت بازسازی دوباره آن به احیای شهری با جوهره فرهنگی غنی انجامید.

شهر درسدن

اهمیت فرهنگی درسدن را از روی این واقعیت می توان سنجید که دره البِ از سوی کمیته میراث جهانی یونسکو برای مدت پنج سال به رسمیت شناخته شد. حتی این شهر در سال 2006 میلادی در زمره مکان های میراث جهانی در معرض خطر قرار گرفت. چهره غمناک و تیره شهر که از وجود بناهای تخریب شده و سوخته حاصل از جنگ ناشی می شود، یکی از دلایل عمده جلب توجه گردشگران به شمار می رود چراکه در هیچ نقطه دیگری از اروپا نمی توان آثار و شواهد برجای مانده از جنگ جهانی دوم را بدین شکل از نزدیک مشاهده و لمس کرد.

دیدار از درسدن با وجود ابزارها و روش های متنوع و گوناگون برای این منظور، دیگر کار چندان دشواری برای گردشگران نیست. از فرودگاه معروف درسدن (کلوتزِش) پروازهای متعددی تقریباً به تمامی شهرهای مهم آلمان برقرار است. همچنین وجود دو ایستگاه بزرگ قطار از جمله ایستگاه راه آهن مرکزی درسدن نیز در ارائه خدمات به مسافران این شهر نقش مهمی دارد

وجهه گردشگری اصلی شهر درسدن در روح تاریخی این شهر نهفته است. این شهر زمانی خانه بسیاری از پرنس ها و شاهان ساکسونی نظیر آگوستوس دوم، بوده است. اگرچه، مراکز تاریخی این شهر از جمله گنجینه های هنری و بناهای حائز اهمیت به لحاظ تاریخی در جریان جنگ جهانی از بین رفتند اما شکوه تاریخی درسدن در اثر بازسازی های انجام شده که هنوز هم در برخی قسمت های شهر جریان دارد، مجدداً در حال بازگشت است.

شهر درسدن

دیدار از درسدن با وجود ابزارها و روش های متنوع و گوناگون برای این منظور، دیگر کار چندان دشواری برای گردشگران نیست. از فرودگاه معروف درسدن (کلوتزِش) پروازهای متعددی تقریباً به تمامی شهرهای مهم آلمان برقرار است. همچنین وجود دو ایستگاه بزرگ قطار از جمله ایستگاه راه آهن مرکزی درسدن نیز در ارائه خدمات به مسافران این شهر نقش مهمی دارد.

شهر درسدن

درون شهر نیز وجود وسایل متنوع حمل و نقل نظیر اتوبوس، مترو، اتوموبیل یا حتی دوچرخه و سیستم تاکسیرانی، گشت و گذار در درسدن را تسهیل می کند. هر ساله در حدود 4/7 میلیون نفر گردشگر از درسدن دیدن می کنند. مکانهای معروف و دیدنی، گردشگری، تفریحی، تاریخی، طبیعی درسدن برای گردشگران و بازدید کنندگان بسیار جذاب می باشد.

تاریخچه درسدن

پیشینه درسدن در این واقعیت نهفته است که این شهر در ابتدا محل سکونت قبایل متعلق به تمدن سفالینه های خطی، بوده است. نام این شهر از واژه کهن صربی به معنای مردم ساکن در جنگل حاشیه رودخانه، گرفته شده است. این شهر پس از قرار گرفتن به عنوان مرکز ایالت ساکسونی، گسترش یافت.

شهر درسدن

تاریخ درسدن نشان می دهد که این شهر در قرن دوازدهم میلادی مورد توجه و سکونت مردم آن زمان قرار گرفت. چهره درسدن در دوران جدید همانند شبحی از گذشته بوده است. این شهر در جریان جنگ جهانی دوم کاملاً از بین رفت که پس از جنگ مجدداً بازسازی شد. در همین دوران بود که درسدن یه عنوان یکی از مراکز صنعتی آلمان مطرح شد. بعدها درسدن هرچه بیشتر متحد شد و به عنوان یکی از مراکز فرهنگی عمده در سابقه تاریخی آلمان، باقی ماند.

بمباران درسدن

از 13 فوریه تا 15 فوریه 1945 (2ماه قبل از پایان جنگ) در حالی که پیروزی متفقین قطعی می‌نمود، برای کمک به پیشرفت سریع‌تر نیروهای شوروی که از شرق به سوی آلمان درحال پیشروی بودند، بمب‌افکن‌های سنگین نیروی هوایی سلطنتی بریتانیا و نیروی هوایی ایالات متحده بیش از 3900 تُن بمب متعارف و آتشزا بر روی شهر درسدن فرو ریختند.

شهر درسدن

شدت آتش‌سوزی به حدی بود که آسفالت خیابانها نیز ذوب شد. آمار دقیقی از تعداد کشته شدگان در دسترس نیست، اما طبق تحقیقات اخیر، رقم کشته شدگان، بین 24ظ¬000 تا 40ظ¬000 نفر غیر نظامی تخمین زده می‌شود.

بخش گردشگری تبیان


برگرفته از خبرآنلاین