پارکینسون: مواد غذایی معجزهگر
همهی ما باید تلاش خود را برای پیشگیری از ابتلا به چنین بیماریهای به کار بگیریم. باید بدانید که مواد غذایی مختلفی مانند آویشن، میوههای قرمز، ماست و غیره میتوانند از ابتلا به بیماری پارکینسون پیشگیری کنند و یا برای افرادی که دچار این بیماری هستند بسیار مفیدند. در این مقاله چند نمونه از این مواد غذایی را معرفی میکنیم. با ما همراه باشید.
میوههای قرمز: 40 درصد خطر ابتلا به پارکینسون را کاهش میدهد
دانشمندان ثابت کردهاند افرادی که به طور مرتب میوههای قرمز مصرف میکنند به میزان 40 درصد کمتر در معرض بیماریهای مغزی مانند پارکینسون قرار میگیرند. فلاوونوئیدهای آنتیاکسیدانی موجود در میوههای قرمز رنگ با رادیکالهای آزاد آسیبرسان به مغز مقابله میکنند. توصیه میکنیم به طور مرتب میوههای قرمز رنگ مصرف کنید. توتفرنگی، مورد صحرایی، تمشک، شاهتوت، قره قاط، زغالاخته و غیره فوقالعاده است. ترکیب این میوهها تأثیر بیشتری دارد و شما را از گزند این بیماری دور میکند. توصیه میکنیم افرادی هم که به این بیماری دچار شدهاند میوههای قرمز رنگ بیشتری میل کنند.
زیره، گلپر و آویشن
باکتری هلیکوباکترپیلوری سمومی را تولید میکند که میتوانند باعث بروز آسیبهای مغزی شوند که به ابتلا و رشد بیماری پارکینسون میانجامد. برای مقابله با این باکتری ادویهی بیشتری مصرف کنید. نتایج بررسیهای آزمایشگاهی نشان میدهد که زیره، گلپر و آویشن میتواند باعث نابودی رشد هلیکوباکترپیلوری شود.
ماست مفید برای افراد مبتلا به پارکینسون
خوردن ماست میتواند برای افراد مبتلا به پارکینسون مفید باشد. میپرسید چرا؟ به خاطر اینکه ماست حاوی میکروارگانیسمهایی است که میتواند با هلیکوباکترپیلوری مقابله کند. این باکتری باعث بروز عفونتهای معده میشود که بیماران پارکینسونی نسبت به آنها بسیار حساساند. متخصصان توصیه میکنند افرادی که دچار این بیماری هستند ماست بیشتری مصرف کنند.
بیماران پارکینسونی جگر بخورند
جگر سرشار از ویتامین B2 میباشد و برای بیماران پارکینسونی بسیار مفید است. نتایج یک پژوهش برزیلی که روی 30 نفر انجام شده نشان میدهد افرادی که دچار پارکینسون هستند کمبود ویتامین B2 بودهاند. به عقیدهی محققان مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین B2 میتواند باعث بهبود این بیماری میشود به خاطر اینکه این ویتامین به سوخت و ساز بیشتر ویتامین B6 کمک زیادی میکند. ویتامین B6 هم برای سنتز ناقلهای عصبی لازم و ضروری است.
کاهش مصرف گوشت قرمز تأثیر پیشگیرانهای در ابتلا به بیماریهای عصبی
مانند پارکینسون دارد. اما با این حال باید حواستان باشد که دچار کمبود مواد معدنی، ویتامینها به خصوص زینک و ویتامین B12 نشوید
رزماری درمان طبیعی پارکینسون
بیماری پارکینسون باعث حادتر شدن مشکلات معده میشود. برای اینکه از این بیماری دور باشید رزماری را دریابید. رزماری گیاهی سرشار از آنتیاکسیدان است که میتواند غشای مخاطی معده را التیام دهد.
بیماران پارکینسونی قهوهی زیاد ننوشند
قهوه باعث تولید اسید معده میشود و مصرف زیاد آن باعث آسیب مخاط رودهها میشود. متأسفانه بیماران پارکینسونی به هلیکوباکترپیلوری حساس تر هستند. این باکتری به سیستم گوارشی و برخی از بخشهای مغز آسیب وارد میکند. برای همین توصیه میکنیم که در مصرف قهوه زیادهروی نکنید.
چای سبز برای حفاظت نرونها
اگر میخواهید که همیشه مغزتان سالم بماند چای سبز را دریابید. توصیه میکنیم برای پیشگیری از ابتلا به بیماری پارکینسون از مصرف این چای غافل نشوید. حتی افرادی که قبلاً به این بیماری دچار شدهاند نیز حتماً چای سبز بنوشند. این بیماران با نابودی سلولهای مغزی و عدم کنترل عضلانی خود را نشان میدهد. این عدم کنترل عضلانی به دلیل فقدان دوپامین بروز میکند. پولیفنول های موجود در چای سبز اثر آنتیاکسیدانی دارد که از هورمون دوپامین در برابر حملات و آسیبهای خارجی محافظت میکند. افرادی که از بیماری پارکینسون رنج میبرند بهتر است که از دم کردهی چای سبز و گیاه گزنه استفاده کنند. در این صورت بیماران پارکینسونی میتوانند از خواص ضد التهابی این دو گیاه به طور همزمان بهرهمند شوند. محققان توصیه میکنند که همهی افراد به خصوص بیماران پارکینسونی به طور مرتب چای سبز بنوشند.
از مصرف فیبرها غافل نشوید
رژیمهای غذایی سرشار از میوهها و سبزیجات فرآیند نابودی نرونها یا همان سلولهای عصبی را مهار میکنند. از آنجایی که میوه و سبزیجات سرشار از فیبرها هستند میتوانند با یبوست نیز مقابله کنند. متأسفانه 60 تا 80 درصد مبتلایان به پارکینسون از مشکل یبوست رنج میبرند. توجه داشته باشید که مصرف میوه و سبزیجات فراوان برای پیشگیری از این بیماری هم موثر است. نتایج یک پژوهش آمریکایی که به مدت 24 سال روی 7000 نفر انجام شد نشان میدهد افرادی که روزانه کمتر از یک بار مدفوع کردهاند چهار برابر بیشتر از افراد دیگر در معرض بیماری پارکینسون قرارگرفتهاند.
در نهایت باید بگوییم که کاهش مصرف گوشت قرمز تأثیر پیشگیرانهای در ابتلا به بیماریهای عصبی مانند پارکینسون دارد. اما با این حال باید حواستان باشد که دچار کمبود مواد معدنی، ویتامینها به خصوص زینک و ویتامین B12 نشوید.
فاطمه مهدی پور
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
مطالب مرتبط:
میوههای قرمز رنگ برای مقابله با بیماری پارکینسون