تبیان، دستیار زندگی
رئیس و هیأت رئیسه به همراه دبیركل و قائم مقام دبیركل اتاق ایران در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با دكتر حسن روحانی رئیس جمهور منتخب، دیدار و گفت‌وگو کردند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

فضای روحانی بخش خصوصی!


رئیس و هیأت رئیسه به همراه دبیركل و قائم مقام دبیركل اتاق ایران در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با دكتر حسن روحانی رئیس جمهور منتخب، دیدار و گفت‌وگو کردند.
روحانی

در این دیدار که بسیار صمیمی بود و فضایی روحانی بر جلسه اعضای پارلمان بخش خصوصی با رئیس‌جمهور منتخب حاکم شده بود، اعضای اتاق بازرگانی به روحانی قول دادند که تمام تلاششان را برای موفقیت اقتصاد کشور به کار گیرند.در این دیدار بعد از معرفی اعضای هیأت رئیسه اتاق توسط «محمد نهاوندیان»، علاءمیرمحمد صادقی ضمن معرفی و تشریح سابقه فعالیت، عملکرد و خدمات اتاق ایران در بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت که در طول این سال‌ها اتاق سعی کرده است در خدمت انقلاب و مردم ایران باشد و در هر مقطعی به آن اعتماد شده و اداره اقتصاد به دست او سپرده شده، بهترین عمل‌کرد اقتصادی را داشته استوی افزود: «در حال حاضر اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیش از50 هزار عضو که به‌طور متوسط هرکدام بالغ بر 100 پرسنل دارند در حوزه فعالیت‌های اقتصادی توان‌مندی بزرگی محسوب می‌شوند که علاقه‌مندند دولت تدبیر و امید را در راه شکوفایی و اقتدار ملی همراهی کنند.»

در کمبود‌ها روی همکاری اتاق‌ها حساب کنید

«غلامحسین شافعی»، عضو هیأت رئیسه و معاون امور استان‌های اتاق ایران هم ضمن معرفی توان‌مندی‌ها و ظرفیت‌های اتاق‌های استان‌ها اعلام کرد: اتاق‌های استان‌ها می‌توانند کمک‌های خوبی را در جمع‌آوری مسایل بنگاه‌ها در هر استان بنمایند و به‌صورت میدانی به استخراج مشکلات و پی‌گیری حل آن‌ها اقدام کنند.

وی تأکید کرد: چنان‌چه استان‌داران همراهی و همکاری نمایند می‌توانند از اتاق‌های استان‌ها رهنمودهای خوبی را دریافت کنند و در خلاء‌ها و کمبودها روی همکاری اتاق‌ها حساب کنند. مجموعه اتاق‌های کل کشور آمادگی کامل دارند که دولت یازدهم را در عبور از تحریم‌ها و بحران‌ها یاری کنند.

اعضای اتاق، سفیران صلح و تحریم‌شکن ایرانند

«عبدالرحمن سلیمانی‌مقدم» عضو دیگر هیأت رئیسه اتاق ایران با بیان مشکلات و مسایل کشاورزی در بخش خصوصی گفت: «باید در مورد تولیدات محصولات کشاورزی، محصولات عمومی مانند غلات و دانه‌های روغنی را با استفاده از زمین‌ها و امکانات کشورهای همسایه تولید کنیم و زمین‌ها و منابع آبی خود را در داخل روی تولید محصولاتی که اختصاصی ایران و دارای ارزش و کاربرد بهتری هستند بیشتر متمرکز نماییم.»وی در خصوص روابط بین‌الملل و ارتباطات هم گفت: «فعالان بخش خصوصی و اعضای اتاق‌ها می‌توانند نقش سفیر صلح و دوستی با سایر کشورها را به عهده بگیرند و از طریق تعامل با بخش خصوصی سایر کشورها، از آن‌ها فشار به دولت‌های خود جهت رفع تحریم جلب همکاری کنند.»وی از چند مورد تجربه موفق اتاق در سال‌های اخیر در این مورد نام برد و بر آمادگی اتاق در همکاری با امور بین‌الملل و وزارت امور خارجه تأکید کرد.

فعالان بخش خصوصی و اعضای اتاق‌ها می‌توانند نقش سفیر صلح و دوستی با سایر کشورها را به عهده بگیرند و از طریق تعامل با بخش خصوصی سایر کشورها، از آن‌ها فشار به دولت‌های خود جهت رفع تحریم جلب همکاری کنند

بخش  خصوصی آماده همکاری با دولت است

«حسین نقره‌کار شیرازی»، دبیرکل اتاق ایران در سخنان کوتاهی، توجه رئیس جمهور منتخب را به این نکته ظریف جلب کرد که اعضای اتاق ایران اکثرا از افرادی هستند که هم سابقه کار دولتی دارند و الان هم در بخش خصوصی فعالیت می‌کنند و مجموعه گران‌قدری از تجربه و توان‌مندی‌های علمی و عملی هستند که می‌توانند دولت یازدهم را در تحقق تدبیر و اعتدال یاری کنند.

دبیرکل اتاق ایران که مسۆولیت امور اجرایی، تشکیلات و مدیریت منابع انسانی اتاق را نیز به عهده دارد آمادگی همکاری اتاق با دولت تدبیر و امید را در زمینه بهره‌برداری از این توان‌مندی‌ها و تجارب اعلام داشت.

خصوصی سازی

با خصوصی‌سازی تحریم‌ها را کنار بزنیم

«پدرام سلطانی» چهارمین عضو هیأت رئیسه اتاق ایران بود که در گزارش به رئیس جمهور منتخب تحریم‌های اخیر را سخت‌ترین تحریم‌ها کشور ما توسط غربی‌ها دانسته، تأکید کرد که دولت یازدهم با تدبیر و نشان دادن اقتدار خود می‌تواند روی کاهش این تحریم‌ها اثر بگذارد.وی با اشاره به این که همه تحریم‌ها بر علیه دولت ایران و نهادهای تابعه آن است، دو راه کار مهم را در حوزه حمل‌ونقل پیشنهاد داد، تا از این طریق بخشی از فشارهای تحریمی روی تجارت و کالای مورد نیاز كاهش یابد.

ضرورت تشکیل کمیته ویژه در استان‌ها برای صنایع صدمه دیده از تحریم

«محمود اسلامیان»، عضو دیگر هیأت رئیسه اتاق ایران وضعیت صنایع کشور و مشکلات ناشی از هدف‌مندی یارانه‌ها و تحریم‌ها روی صنایع ایران را برای رئیس جمهور منتخب تشریح کرد و در ادامه افزود: «خوب است در انتخاب استان‌داران بر آشنایی آنان در خصوص مسایل اقتصادی توجه خاص صورت گیرد تا قادر به فضا‌سازی مناسب برای فعالیت‌های اقتصادی باشند.»وی هم‌چنین پیشنهاد داد که در هر استان کمیته ویژه صنایع صدمه دیده از تحریم و بحران‌ها ایجاد شود تا به مشکلات این صنایع به‌طور جدی و با سرعت مناسب رسیدگی و حل‌وفصل گردد.

تولید رقابتی صادراتی راه‌حل کاهش وابستگی به نفت

پس از آن مجیدرضا حریری، رییس کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران به ارائه گزارشی از عملکرد این کمیسیون پرداخت و گفت: براساس آمار گمرک هیچ زمانی نظیر سال 1391 بیش از 15 درصد واردات مصنوعات ساخته شده نداشتیم و عمده واردات ما کالاهای سرمایه‌ای، واسطه‌ای و مواد اولیه بوده است.

وی ادامه داد: اتفاقی که در سال جاری رخ داد این بود که عمده کالاهای وارد شده شامل اقلام غذایی نظیر برنج، کنجاله، دانه گندم و دانه سویا بوده است.رییس کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران با تاکید بر این‌که واردات اقلام غذایی جایگزین کالاهای واسطه‌ای، سرمایه‌ای و مواد اولیه شده است اظهار کرد: ترکیب واردات تغییر کرده و آثار آن نیز در صنعت حس می شود و موجودی انبارها جایگزین مواد گران شده است.به گفته حریری، جغرافیای اقتصاد ما کوچک شده است و بیش از 60 درصد واردات تنها از پنج کشور است واین نشان دهنده این است که موضع گیری‌های سیاسی تمام شئون زندگی در ایران را تاثیر گذاشته شده است.

چنان‌چه استان‌داران همراهی و همکاری نمایند می‌توانند از اتاق‌های استان‌ها رهنمودهای خوبی را دریافت کنند و در خلاء‌ها و کمبودها روی همکاری اتاق‌ها حساب کنند. مجموعه اتاق‌های کل کشور آمادگی کامل دارند که دولت یازدهم را در عبور از تحریم‌ها و بحران‌ها یاری کنند

وی با بیان این‌که با افتخار اعلام شده که صادرات و واردات ما هم تراز شده است بیان کرد:‌ ولی این طور نیست. تعادل در تجارت خارجی ما به هم خورده و سهم ما از تجارت جهانی درحال کم شدن است و همین کم شدن سهم ما است که باعث برابر شدن واردات و صادرات شده است.رییس کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران در پایان با تاکید بر این‌که مدیریت واردات موضوعی واقعی است که تاکنون به این موضوع نگاه جدی نشده بود خاطرنشان کرد: در دوره اخیر اتاق به موضوع واردات جدی نگاه کرد. همچنین در کمیسیون واردات نیز به این موضوع نگاه عمیق‌تر و دقیق‌تری شده است. نسبت واردات براساس آمار گمرک به اضافه تخمین قاچاق کالا 20 درصد از تولید ناخالص داخلی بوده است.

اعلام آمادگی سربازان بخش خصوصی

«دكتر حسن روحانی»، رئیس جمهور منتخب در پایان، ضمن تأیید همه دیدگاه‌های ارائه شده توسط هیأت رئیسه اتاق ایران گفت: من از اول هم گفته‌ام که اجرای قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار برای سامان‌دهی اقتصاد کشور یک ضرورت است و باید دولت یازدهم هرچه سریع‌تر آیین‌نامه‌های ناظر بر این قانون را نهایی‌کرده و قانون را اجرایی نماید. من اعتقاد دارم که دولت باید تنها ایجادکننده فضای مناسب برای بخش خصوصی بوده و کار اقتصاد را به دست آن‌ها دهد. همچنین درمورد مسائل بین المللی دو دیدگاه وجود دارد در دیدگاه اول که بدبینانه است ما هیچ کاری نمی توانیم برای بهبود اوضاع انجام دهیم و دیدگاه دوم این است که اگر تعامل کنیم برخی نتایج حاصل می شود که دولت یازدهم با دیدگاه دوم موافق است.در پایان این دیدار، اعضای هیأت رئیسه اتاق ایران با رئیس جمهور منتخب دست همکاری داده، اعلام کردند: «ما به عنوان سربازان اقتصادی با تجربه، نظام آمادگی خود، برای خط‌شکنی در مشكلات مختلف را اعلام می‌کنیم.» رییس جمهور منتخب نیز خطاب به هیات رییسه با توجه به اظهارات آنان بیان کرد: دولت بنگاه‌دار خوبی نیست و اقتصاد باید به مردم سپرده شود.

فرآوری: محسن جندقی

بخش اقتصاد تبیان


منابع: ایسنا، مهر،فارس، تسنیم