منیزیم یک ماده معدنی است که بدن برای عملکرد مناسب به آن نیاز دارد. منیزیم در بیش از ۳۰۰ واکنش بیوشیمیایی مربوط به عملکرد عضلات و عصبها، عملکرد قلب و سلامت استخوان دخالت دارد. همچنین شما برای فعالیت بهینهی ویتامین D در بدن خود به منیزیم نیاز دارید. در این اینفوگرافی به علائم کمبود منیزیم و منابع دریافت آن پرداختهایم.
از آنجایی که منیزیم در واکنشهایی که انرژی سلولی تولید میکنند دخالت دارد، پس عجیب نیست که کمبود منیزیم بتواند باعث احساس خستگیتان شود. اگر بیشتر ساعات روز خستهاید و احساس میکنید انرژی کافی برای انجام کارهای روزمره و مورد علاقهتان را ندارید، میتواند نشاندهندهی کمبود منیزیم در بدنتان باشد.
اگر لبنیات مصرف کنید، دریافت کلسیم کافی برای بدن کار سختی نیست، اما اگر عدم تحمل لاکتوز داشته باشید یا وگان باشید چطور؟ در این شرایط دریافت کلسیم مورد نیاز بدن سخت میشود.
زینک یک ماده معدنی چندکاره است و در باروری نیز نقش دارد. دریافت زینک کافی موجب بهینه شدن سطح هورمونها شده و به تولید تخمکهای سالم برای باروری کمک میکند. همچنین مطالعات نشان میدهند سطح زینک در فاز فولیکولار در زنان نابارور، نسبت به زنان بارور که مشکلی در باردار شدن ندارند پایینتر است.
اگر تحت رژیم گیاهخواری باشید ممکن است مستعد کمبود آهن بشوید؛ زیرا آهن در گوشت قرمز و غذاهای حیوانی بهوفور وجود دارد. اما گیاهان آهن کمی دارند. نوع آهن موجود در غذاهای گیاهی، آهن غیرهِم نامیده میشود و به آهن موجود در منابع غذایی حیوانی آهن هِم گفته میشود. بدن شما آهن هِم را مؤثرتر از آهن غیرهِم جذب میکند.
آیا تا به حال فکر کردهاید چرا منیزیم در تغذیه این قدر مهم است؟ منیزیم در بیش از ۳۰۰ واکنش شیمیایی در بدن نقش دارد، بنابراین دریافت منیزیم کافی باید برایتان مهم باشد؛ اما آیا واقعا به آن اهمیت میدهید؟
تحقیقات نشان میدهد تقریبا ۴۰ درصد مردم منیزیم کافی از تغذیهی خود دریافت نمیکنند و این کمبود پیامدهایی برای سلامتیشان دارد؛ اما آیا تا به حال فکر کردهاید چرا منیزیم در تغذیه این قدر مهم است؟ در این مطلب همراه ما باشید تا متوجه شوید منیزیم چقدر ضروریست و از دانستن حقیقت شگفتزده شوید.
آیا ممکن است زینک بدنتان کم باشد؟ زینک یا همان "روی" یک ماده معدنی است که نقشهای بسیار زیادی در بدن دارد و از این طریق بر خیلی از جنبههای سلامتیتان اثر میگذارد. اگر زینک بدنتان کم باشد، بسیاری از واکنشهای بدنتان به طور مؤثر انجام نشده و تأثیرش را خواهید دید.
مهمترین عملکرد پتاسیم تأثیر آن در خنثی کردن اثرات سدیم است که فشارخون را بالا میبرد. این ماده معدنی همچنین نقش مهمی در احیای عضلات ورزشکاران دارد. به همین دلیل است که اکثر ورزشکاران بعد از اتمام کار خود موز مصرف میکنند. یادتان باشد که کمبود این ماده معدنی میتواند سلامتیتان را تهدید کند.
حتماً میدانید که مواد غذایی متنوعی وجود دارد که سرشار از کلسیم هستند. اما آیا برنامه غذایی شما میزان کافی از این ماده معدنی را به بدنتان میرساند؟ نیاز واقعی بدن به کلسیم چقدر است؟ اگر نیاز به مصرف مکمل دارید چه نوع مکملی را باید انتخاب کنید؟ چه زمانی باید مکمل کلسیم را مصرف کنید. این سؤالات ذهن خیلی از افراد را درگیر کرده است
علائمی همچون اسهال، ضعف و بی اشتهایی، کاهش حس بویایی و چشایی، افسردگی، کاهش سرعت بهبود زخمها و ... نشانه کمبود روی در بدن شما هستند که میتوانید با کمک تعذیه مناسب کمبود آن را درمان کنید.
شاید خیلی وقتها به کمبود پروتئین و آهن فکر کرده باشید؛ اما وقت زیادی را صرف توجه به کمبود منیزیم نکنید در حالی که جالب است بدانید عدم دریافت منیزیم کافی به طرز شگفتآوری میتواند بر سلامت روان و جسم شما از چندین طریق مختلف تأثیر بگذارد.
از آنجایی که بدن انسان ید تولید نمیکند، آن را به عنوان یک ماده معدنی ضروری در نظر میگیرند و بر همین اساس رژیم غذایی نقش اصلی را در تأمین مقادیر کافی از این ماده معدنی ایفا میکند.
بسیاری از مراکز تحقیقاتی علمی و بهداشتی دنیا، از افزودن فلوراید به آب با عنوان "یکی از 10 دستاورد بزرگ سلامت عمومی در قرن بیستم" یاد میکنند. با این وجود، اگرچه فلوراید به طور طبیعی و در مقادیر اندک در آب وجود داشته و میتواند در پوسته زمین نیز پیدا شود، اما افزودن آن به آب آشامیدنی با تصور تقویت دندانها و جلوگیری از ایجاد حفرهها، میتواند یک عمل بسیار جنجالی و خطرناک به شمار آید.
آیا شما هم دچار کمبود پتاسیم شدهاید؟ وقتی به این فکر میکنید که برای سالم بودن به چه مواد مغذی نیاز دارید، احتمالاً پتاسیم جایی میان گزینههای ذهن شما ندارد.
متخصص تغذیه گفت: از علائم هشداردهنده كمبود كلسيم ميتوان به گرفتگي عضلات، مور مور شدن ساعد و ساق، كند شدن تپش قلب و نبض، درد مفاصل، خرابي دندانها، بيخوابي و بيقراري، اختلال در رشد و نرمي استخوانها اشاره کرد.
ید یک مادهی معدنی است که برای سلامت ضروریست؛ اما علائم کمبود ید چیست و آیا میتواند خطرناک باشد؟ ید، محلول در آب است و در برخی مواد غذایی و نمک یُددار موجود است. ید را به صورت مکمل هم میتوان مصرف کرد.