چه کسانی برای کاشت ابرو مناسبند؟
بهترین فرد برای کاشت ابرو کسی است که یا اصلا ابرو نداشته باشد و یا اینکه قسمتی از ابرویش را کاملا از دست داده باشد و می خواهد در همان محل ابروی قبلی اش، کاشت ابرو انجام شود.
ابرو نقش بسیار مهمی در زیبایی صورت و اعتماد به نفس فرد داشته و از طرف دیگر وظیفه آن در ارتباط برقرار کردن با دیگران و بیان احساسات انکارناپذیر است.
ولی وظیفه اصلی ابرو این است که از چشم ها در مقابل جریان رو به پایین عرق و آب از طرف پیشانی و نیز تابش نور آفتاب، محافظت کند.
از دست دادن ابروها باعث استرس شدید شخص شده و معمولا فرد موردنظر در ظرف مدت کوتاهی برای درمان های دارویی و یا کاشت مو به پزشک مراجعه می کند.
فاز رشد فعال موهای ابرو کوتاه بوده و لذا این موها زیاد بلند نشده و رشد زیادی ندارند. کوتاه بودن این فاز همچنین باعث می شود که در صورت هرگونه آسیب به موهای ابرو، مدت ها طول بکشد تا صدمات وارده جبران شده و موها مجددا رشد کنند، یعنی قابلیت ترمیم موهای ابرو بصورت طبیعی ضعیف تر و کندتر از موهای سر می باشد.
اگر موهای ابرو دستکاری نشوند، دچار ریزش نخواهند شد، اما از آنجا که خانمها مدام ریشه موهای ابرو را با موچین تحریک میکنند، در درازمدت ریشه مو آسیب میبیند و دیگر در آن قسمتها مو رشد نخواهدکرد.
رنگ کردن ابرو یا زایمان و شیردهی باعث ریزش ابروها نخواهد شد، البته برخی بیماریها باعث ریزش موهای ابروها میشوند که از جمله این بیماریها میتوان به کمکاری شدید تیرویید اشاره کرد.
افزایش هورمونهای مردانه در خانمها هم میتواند دلیل کمپشتی ابرو باشد که توصیه میکنیم خانمها این کمپشتی را با استفاده از لوازم آرایشی مخصوص ابرو بپوشانند و بیجهت دستکاریهای مختلف نکنند.
غالبا خانم هایی که تمام یا قسمتی از ابروی خود را از دست داده اند، ابتدا به تاتو (خالکوبی) روی می آورند.
تصمیم عجولانه برای تاتو کردن ابروهای کمپشت، بهخصوص اگر مدلهای خاص که مناسب چهره نیست و به زودی فرد را دلزده میکند، انتخاب کنید، شما را دچار دردسر خواهد کرد، زیرا رنگ تاتو قابل پاک کردن نیست و با چند جلسه لیزر و هزینه، باز هم پوست ناحیه ابرو به حالت قبل برنخواهد گشت.
در مورد این افراد ممکن است در آینده دو وضعیت پیش بیاید :
الف) فرد از تاتوی انجام شده (از نظر رنگ، طرح و مشخصات دیگر) راضی است و قصد کاشت ابرو روی تاتو را دارد.
ب) شخص از تاتوی انجام شده راضی نبوده (به هر دلیل) و تمایل دارد که ابتدا آن را پاک کند و سپس در همان محل و یا محل دیگر کاشت ابرو انجام دهد.
در مورد (الف) توجه به این نکته مهم است که موهای کاشته شده در محل کاشته شده، به هر حال مانند یک ابروی طبیعی تراکم ندارند و فاصله بین آنها بیشتر از موهای طبیعی ابرو است.
لذا ابروی کاشته شده تا حدی خالی به نظر می آید و برای پرکردن ظاهری این خالی بودن، استفاده از تاتو منطقی به نظرمی رسد. به عبارت دیگر اگر فردی که می خواهد برای جبران نقص ابرویش کاشت ابرو انجام دهد، قبل از کاشت ابرو محل مورد نظر را تاتو نماید، نتایج حاصله نسبت به زمانی که کاشت ابرو بدون تاتو صورت پذیرد، بسیار بهتر خواهد بود . بنابراین در مورد (الف) مشکل خاصی وجو دندارد.
در مورد (ب) نظر به مسائل و مشکلات بی شماری که بر سرراه پاک کردن تاتو وجود دارد و اکثرا نمی توان تاتو را کاملاً پاک کرد و ته رنگ آن در محل باقی می ماند، لذا بهتر است که اولا در ابتدا در مورد انجام تاتو دقت کافی لحاظ شده تا از بروز مشکلات بعدی جلوگیری شود و ثانیا حال که تاتو انجام شده است، وسواس به خرج نداد و حدالامکان با تاتوی فعلی کنار آمده و اگر مایل به کاشت ابرو هستند در همان محل تاتو، کاشت ابرو انجام دهند.
حتی کاشت ابرو هم به خانمهایی که ابروهایشان کمپشت شده، توصیه نمیشود؛ مگر اینکه با متخصص پوست مشاوره کنند و انتظاری که از کاشت دارند، بیان کنند. گاهی با بررسی زوایای ابرو امکان برآوردن انتظار بیمار وجود دارد، چون موهایی که برای ابرو میکاریم، قطعا حالت طبیعی ندارد.
به همین دلیل تکنیک پزشک برای کاشت مو در زوایای خاص و تنظیم آن طوری که طبیعیتر به نظر برسد، واقعا اهمیت دارد.
پزشک، پیوند مو یا کاشت ابرو و مژه را فقط به کسانی توصیه میکند که مطمئن است رضایتشان جلب میشود، مثلا کسانی که در اثر سوختگی، حادثه یا بیماریهای خاص موی ابروها و مژههایشان را از دست دادهاند.
قبل از کاشت ابرو، ابتدا بایستی کلیه علل احتمالی از دست رفتن ابروها مورد بررسی قرار گرفته و در صورت امکان تحت درمان قرار بگیرند، زیرا در صورت عدم کنترل این دسته از علل ریزش ابرو، حتی با کاشت ابرو هم احتمال ریزش مجدد موهای کاشته شده وجوددارد.
در صورت ابتلای فرد به تریکوتیلومانیا (بیماری روانی شامل کندن بی اختیار موها)، کاشت ابرو فایده ای نداشته و بایستی ابتدا فرد به روانپزشک معرفی شود و پس از درمان آن اقدام به کاشت ابرو نمود.
گاهی فرد دارای ابروی طبیعی بوده، ولی از طرح آن خوشش نمی آید و مثلا می خواهد آن را بالاتر بیاورد و یا قوس ابروی خود را بیشتر کند.
گاهی هم ابروی فرد به صورت طبیعی باریک و نازک است و می خواهد آن را ضخیم ترکند. در هر دوی این حالات با توجه به محدودیت هایی که در حال حاضر در تکنیک و روش انجام کاشت ابرو وجود دارد، کاشت ابرو کارساز نبوده و بهتراست که انجام نشود.
به طور کلی بهترین فرد برای کاشت ابرو کسی است که یا اصلا ابرو نداشته باشد و یا اینکه قسمتی از ابرویش را کاملا از دست داده باشد و می خواهد در همان محل ابروی قبلی اش، کاشت ابرو انجام شود.
در ضمن هیچ ماده گیاهی یا قطره و داروی تقویتیای نمیتواند کمک کند که ریشه مویی که از بین رفته، دوباره ترمیم شود. اگر کسی میگوید از این مواد نتیجه گرفته، حتما به بیماری خاصی مثل درماتیت سبوره مبتلا و دچار شکنندگی ساقه موها بوده و به نظرش رسیده با این محلول خاص بهبود پیدا کرده است، در حالی که این بیماریها، بدون درمان هم با گذشت زمان بهتر میشوند.
فرآوری: نیره ولدخانی
بخش سلامت تبیان
منابع:
هفته نامه سلامت - دکتر محمدعلی نیلفروشزاده ، متخصص پوست و مو
سایت دکتر علی وفایی – متخصص بیماری های مو و کاشت مو
مطالب مرتبط: