تبیان، دستیار زندگی
موزه صلح تهران یکی از موزه‌های عضو شبکه بین‌المللی موزه‌های صلح است. هدف اصلی این موزه‌ها ترویج فرهنگ صلح از طریق نشان دادن پیامدهای ناگوار جنگ و خشونت و آثار زیانبار آن بر انسانها و محیط زیست می‌باشد. ...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : زهرا انصاری
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

موزه صلح تهران، مکانی برای ترویج فرهنگ صلح

موزه صلح تهران، مکانی برای ترویج فرهنگ صلح

موزه صلح تهران یکی از موزه‌های عضو شبکه بین‌المللی موزه‌های صلح است.

هدف اصلی این موزه‌هاترویج فرهنگ صلح از طریق نشان دادن پیامدهای ناگوار جنگ و خشونت و آثار زیانبار آن بر انسان ها و محیط زیست می‌باشد.

موزه‌های صلح بیشتر از آنکه مکانی برای تماشای اشیاء تاریخی باشند، محلی برای گفتگو، برنامه‌های آموزشی و پژوهشی و فرهنگ سازی می‌باشند.

موزه صلح در ساختمان اهدایی شهرداری تهران واقع در در پارک شهر، در مرکز شهر تهران قرار دارد و بنیان گذاران آن اعضای انجمن حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی بودند.

صلح چیزی فراتر از نبودن جنگ بین دولت هاست

اعضای این موزه اغلب داوطلبانی هستند که به صورت افتخاری با موزه همکاری می کنند و تعدادی از آنان خود قربانیان سلاح های شیمیایی هستند که به عنوان راهنمایان موزه به فعالیت مشغول هستند.

این موزه دارای یک سالن اصلی برای نشان دادن پیامد های جنگ ها در دنیا و نیز عواقب کاربرد سلاح های شیمیایی و اتمی می باشد. در این بخش اسناد و اشیای منحصر به فردی از جنگ شیمیایی علیه مردم ایران به نمایش درآمده است.  در بخش دیگر موزه، صلح در فرهنگ دینی و ملی ایرانیان و راه های مشارکت هر فرد در جهت ترویج صلح و دوستی مورد تاکید قرار گرفته است.

در این موزه تلاش گردیده تا بازدید کنندگان با جنبش جهانی صلح به ویژه شخصیت ها و سازمان های مربوطه آشنا شوند. بخشی از موزه به برنامه های آموزشی اختصاص دارد که برگزاری کارگاه های آموزشی و کنفرانس هایی با موضوع فرهنگ، صلح، آشتی و حقوق بشر دوستانه بین المللی، خلع سلاح و لزوم ریشه کن شدن سلاح های کشتار جمعی از جهان و پیامد های جنگ می پردازد.

موزه صلح تهران، مکانی برای ترویج فرهنگ صلح

علاوه بر این، موزه صلح دارای استودیوی مستندی می باشد که در آن می توان سرگذشت قربانیان جنگ را به عنوان اسناد تاریخی ثبت و ضبط نمود. کتابخانه صلح در موزه دارای منابع گوناگونی از آثار مرتبط از حقوق بین الملل تا برقراری صلح و تاریخ شفاهی قربانیان جنگ است. نمایشگاه های هنری دائمی و موقت با موضوع صلح که در این موزه برپا می گردد آثار هنرمندان ایرانی و خارجی را به نمایش می گذارند. همچنین دبیرخانه شهرداران ایرانی عضو «سازمان بین المللی شهرداران صلح » در موزه صلح تهران واقع شده است.

صلح واقعی از درون قلب ما سرچشمه می گیرد (صلح درونی) و به روابط صلح آمیز بین افراد خانواده، افراد جامعه و در نهایت ملت ها منجر می شود.پس باید صلح طلبی و نفی خشونت را از درون خود و در زندگی روزمره شروع کنیم و در هر لحظه سفیری برای صلح باشیم .

ساختمان موزه صلح تهران در سال 1389 به طور موقت برای بازسازی بسته شد و ساختمان جدید در تیرماه 1390 با حضور میهمانانی از کشورهای مختلف جهان از جمله رئیس موزه صلح هیروشیما و معاون شهردار تهران برای بازدید عمومی افتتاح شد.

موزه صلح تهران، مکانی برای ترویج فرهنگ صلح

موزه صلح تهران دارای چند ویژگی است:

• عضو شبکه بین الملی موزه های صلح می باشد که دبیرخانه آن در شهر لاهه هلند است.

• اعضای فعال آن به خصوص راهنمایان موزه از قربانیان جنگ و سلاح های شیمیایی هستند که به عنوان نماد های زنده و پیام آوران صلح می باشند.

• با سایر تشکل های مردمی و موزه های صلح در سراسر دنیا در ارتباط می باشد.

• می کوشد تا فرهنگ صلح را نه در معنای سیاسی آن بلکه در معنای اجتماعی و فرهنگی آن ترویج نماید.

آدرس موزه :

تهران ، خیابان خیام ، خیابان شهید فیاض بخش ، ضلع شمالی پارک شهر ،  داخل پارک ، موزه صلـح تهران

موزه صلح تهران، مکانی برای ترویج فرهنگ صلح

ساعات بازدید:

روزهای شنبه تا چهار شنبه ساعت 9 صبح تا 12:30 ظهر و ساعت 14:30 تا 17 بعد از ظهر موزه در ایام تعطیل رسمی بسته می باشد.

راهنمایان موزه از جانبازان هستند . برای بازدید کودکان زیر 10 سال باید حتما از روز قبل هماهنگ شود تا افراد مناسب این گروه حضور داشته باشند .

شماره تماس : 66756946 - 66371076

 آدرس سایت :   www.tehranpeacemuseum.org

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان، تهیه: زهرا انصاری

تنظیم: نسرین صادقی