تبیان، دستیار زندگی
بسیاری از اختراعات بشر ناشی از نیازهایی بوده است که بشر در طول تاریخ حس کرده و یا آرزو کرده است که ای کاش وسیله‌ای بود که زندگی را آسان‌تر کند و این شروع یک ایده و نهایتا عملی کردن آن ایده می‌شد
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اخبار فناوری در هفته ای که گذشت


بسیاری از اختراعات بشر ناشی از نیازهایی بوده است که بشر در طول تاریخ حس کرده و یا آرزو کرده است که ای کاش وسیله‌ای بود که زندگی را آسان‌تر کند و این شروع یک ایده و نهایتا عملی کردن آن ایده می‌شد

اخبار فناوری در هفته ای که گذشت

ساخت باتری‌های لیتیومی با ظرفیت ٣ برابر در دانشگاه کره‌جنوبی

باتری های لیتیومی این روزها در تمام گجت ها مورد استفاده قرار می گیرند. اما با وجود رشد سریع فناوری، طی چند سال گذشته شاهد پیشرفت مهمی در فناوری ذخیره سازی انرژی برای کاربران نبوده ایم.

حالا یک گروه تحقیقاتی از کره جنوبی می گویند که توانسته اند ظرفیت ذخیره سازی انرژی در باتری های لیتیومی را سه برابر کنند.

محققان دانشگاه ملی سئول راهی یافته اند که با کمک ساختارهای اکسید آهن در اندازه نانو، ظرفیت این باتری ها را سه برابر کنند. در کنار آن گفته می شود که فناوری جدید آنها عمر مفید این باتری را هم طولانی تر کرده و باطری نمونه ساخته شده، بعد از سیکل های زیاد پر و خالی شدن تنها 0.5 درصد از ظرفیت اش را از دست داده است.

شما فکر می کنید چه زمانی شاهد تبدیل چنین پروژه های تحقیقاتی به محصول واقعی خواهیم بود و از شارژ روزانه گجت هایمان راحت می شویم؟

**********

گوجه فرنگی بنفش میل کنید!

پژوهش جدید محققان مرکز جان اینس در نورویچ نشان داده که می‌توان با افزودن یک ترکیب جدید، گوجه فرنگی‌های طعم‌دارتر که دو برابر زمان کنونی تازه می‌مانند، به دست آورد.

به گفته دانشمندان، افزودن ترکیبی از آنتی‌اکسیدان ها و آنتوسیانین به گوجه‌فرنگی‌های مهندسی شده بنفش می‌تواند تا بیش از دو برابر عمر آنرا افزایش داده و از 21 روز به 48 روز برساند. رنگدانه طبیعی این گوجه‌فرنگی فرآیند بیش از حد رسیده شدن آنرا که منجر به پوسیدگی و نرم شدن آن شده، کندتر می کند که طعم بهتری را ارائه می‌کند.

اخبار فناوری در هفته ای که گذشت

پژوهش‌های قبلی بر روی گوجه‌فرنگی های مهندسی شده نشان داده که نمونه‌های غنی از آنتوسیانین باعث افزایش طول عمر موش های مستعد سرطان می شوند.

به گفته محققان، یکی از راه های ارتقای زمان نگهداری، چیدن زود موقع گوجه‌فرنگی در زمانی که هنوز سبز هستند و تحریک آنها برای رسیدن با اتیلن به شکل مصنوعی است اما این کار باعث کاهش طعم آن می‌شود. یک شیوه دیگر پرورش نمونه‌های مختلف بوده که هیچگاه به طور کامل نمی‌رسند اما آنها نیز هیچ گاه طعم کامل ندارند.

در این پژوهش که نتایج آن در مجله Current Biology منتشر شده، دانشمندان دریافتند که آنتوسیانین ها فرآیند رسیدن بیش از حد گوجه‌فرنگی را کندتر کرده و منجر به نمونه‌های با زمان نگهداری بیشتر و طعم کامل می‌شوند.

پژوهش جدید محققان مرکز جان اینس در نورویچ نشان داده که می‌توان با افزودن یک ترکیب جدید، گوجه فرنگی‌های طعم‌دارتر که دو برابر زمان کنونی تازه می‌مانند، به دست آورد

آنها همچنین دریافتند که گوجه فرنگی های بنفش کمتر مستعد ابتلا به یکی از مهمترین بیماریهای پس از برداشت هستند که کپک خاکستری ناشی از قارچ Botrytis cinerea است.

به گفته محققان، گوجه‌فرنگی های رایج اکنون می‌توانند برای ظرفیت آنتی‌اکسیدانی خود مورد بررسی قرار گرفته و نمونه‌هایی که از بالاترین ترکیبات آنتی‌اکسیدانی برخوردارند به عنوان خطوط والد برای تولیدمثل مورد استفاده قرار بگیرند. این یافته‌ها همچنین می‌تواند بر روی میوه‌های نرم دیگر مانند توت‌فرنگی و تمشک به کار گرفته شوند. در حال حاضر شرکت Biodeb از انواع دیگر گوجه‌فرنگیها که ترکیبات متنوع بالایی دارند برای تولید طیفی از محصولات مراقبت از پوست بهره برده است.

**********

ارسال نخستین چاپگر سه بعدی به فضا در سال آینده

مقامات ناسا قصد دارند یک چاپگر سه بعدی را سال آینده به ایستگاه بین المللی فضایی ارسال کنند و برای نخستین بار قطعات مورد نیاز این ایستگاه را در خارج از زمین بسازند.

اخبار فناوری در هفته ای که گذشت

شرکت «ساخت فضا» با همکاری مرکز پرواز فضایی مارشال ناسا بر روی این چاپگر سه بعدی همکاری می کند و هدف از آن ارائه ظرفیت ساخت قطعات در خارج از زمین و فراهم آوری زمینه برای اکتشافات بیشتر در منظومه شمسی است.

مدیر شرکت «ساخت فضا» گفت: تجربه چاپ سه بعدی با ناسا، یک گام به سوی آینده است. توانایی برای ساخت قطعات و ابزار مورد نیاز می تواند اعتماد و ایمنی را در ماموریت های آینده را افزایش داده و در عین حال هزینه سفارشات را نیز کاهش می دهد.

نخستین چاپگرها کار خود را با ساخت قطعات آزمایشی شروع می کنند و سپس به طور تخصصی تر وارد ساخت قطعاتی مانند ابزار و تجهیزات علمی خواهند شد.

این چاپگر سه بعدی قرار است اگوست 2014  با محموله اسپس ایکس به فضا پرتاب شود.

این دستگاه، اجسام و قطعات را با استفاده از پلیمر و دیگر مواد، لایه به لایه و با استفاده از شیوه ای موسوم به ساخت افزودنی اکستروژن خواهد ساخت. نقشه ساخت این اشیا از روی زمین بر روی رایانه ها قرار داده می شود.

به گفته پژوهشگران این چاپگر سه بعدی زندگی را در فضا ساده تر و ارزان تر می کند.

فرآوری: محسن مرادی

بخش دانش و زندگی تبیان


منابع: مهرنیوز، نارنجی، ایسنا