تبیان، دستیار زندگی
کاندیدای ریاست جمهوری می گوید باید به سمت اقتصاد بدون نفت حرکت کنیم.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

جلیلی: 11.4 درصد از 70هزار میلیارد در دست 23 نفر


کاندیدای ریاست جمهوری می گوید باید به سمت اقتصاد بدون نفت حرکت کنیم.


به گزارش تبیان به نقل از خبر آنلاین؛ سعید جلیلی در اولین گفت و گوی تبلیغاتی اش که از شبکه دوم سیما پخش شد معوقات بانکی را با رقم هدفمندسازی یارانه ها مقایسه کرد و گفت:الان 70 هزار میلیارد تومان معوقات بانکی در کشور داریم که 11.4 درصد از آن در اختیار 23 نفر است.

جلیلی

وی تصریح کرد: این رقم به میزان یک ماه یارانه تمام مردم کشور است.

وی تصریح کرد: توان آن را داریم که به جای 11میلیارد دلار واردات کالای اساسی، آنها را در داخل تولید کنیم.

جلیلی در ادامه اظهارت خود با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی راهبردی صحیح به توطئه های دشمنان نظام و فشارهای تحمیل شده به نظام است، گفت: یکی از عرصه هایی که در این سال ها به ما فشار آوردند و باید در بحث اقتصاد مقاومتی به آن توجه کنیم عرصه نفت است، اگر اقتصاد بدون نفت را رقم بزنیم یکی از مولفه‌های اصلی اقتصاد مقاومتی را محقق کرده ایم.

وی تصریح کرد: ما سال گذشته با همه فشارهای که وارد شد 51 میلیارد تومان واردات داشتیم در حالیکه صادرات غیرنفتی ما با احتساب پتروشیمی و میعانات 41 میلیارد تومان بود یعنی فقط 11میلیارد تومان اختلاف داشتیم که می شود این میزان را با گام قوی تر کمتر کرد.

مهم ترین بخش های سخنان سعید جلیلی در ادامه می آید:

یکی از مزیت های امروز کشور نیروی تحصیلکرده، جوان و متخصص است که اگر پای کار بیایند صادرات نه تنها در مواد خام بلکه صادرات هم به تولیدات دانش بینان تبدیل می‌شود و ظریفیت بزرگی برای ما اینجا می کند.

جلیلی در ادامه اظهارت خود با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی راهبردی صحیح به توطئه های دشمنان نظام و فشارهای تحمیل شده به نظام است، گفت: یکی از عرصه هایی که در این سال ها به ما فشار آوردند و باید در بحث اقتصاد مقاومتی به آن توجه کنیم عرصه نفت است، اگر اقتصاد بدون نفت را رقم بزنیم یکی از مولفه‌های اصلی اقتصاد مقاومتی را محقق کرده ایم

*در بحث حمل و نقل کشور ما موقعیت ژئوپولتیکی و ترانزیتی بسیار ارزشمندی داریم و اگر این ظرفیتی ترانزیتی را فعال کنیم و از آن استفاده حداکثری کنیم فرصت بالایی در اشتغال و درآمدهای ارزی ایجاد می کند.

* در پاسخ به سوالی مبنی براینکه [عدالت و پیشرفت چه جایگاهی در برنامه‌های شما دارد]: در بحث عدالت چند نکته باید در نظر داشت، عدالت و پیشرفت دو مقوله با هم مرتبط هستند، امام علی علیه السلام می فرمایند که در عدالت است که پیشرفت شکل می گیرد و این مبنای مهمی است.

* ما ظرفیت‌های خوبی داریم که اگر بتوانیم فرصت‌های لازم را فراهم کنیم که همه این ظرفیت‌ها استفاده شود و فرصت‌های برابر برای همه فراهم سازیم که مردم احساس نکنند تبعیضی وجود دارد حتما به دنبال خود پیشرفت را دارد.

جلیلی

*عدالت در اقتصاد در سه حوزه باید شکل گیرد؛ اول در مرحله قبل تولید و در توزیع منابع ارزی، پولی و طبیعی است.یعنی اگر منابع به خوبی تخصیص یابد و بر مبنای عدالت بین مردم تقسیم شوند عدالت شکل گرفته است.

دوم عدالت در مرحله تولید است، اینکه سهم هر بخش چیست؟ کسی که در بخش مسکن وارد شد سهم ساخت یا زمین و ...برایش تعریف شود آن وقت در مرحله سوم که همان مصرف است عدالت بهتر شکل می گیرد.

*زمانی بود که دولت خودش انحصارات را در دست داشت و مانع می‌شد که فرصت‌های اقتصادی توزیع شود و بخش خصوصی و مردم مشارک نداشتند اما در حال حاضر بهتر شده است اما امروز متاسفانه در بخش خصوصی هم انحصارطلبی وجود دارد که دور از عدالت است.

* راهکار تحقق عدالت و پیشرفت آن است که اولا اعتقاد داشته باشیم عدالت با پیشرفت همراه است و در دیگر سو ساختارها و سازوکار مبتنی بر عدالت را پایه گذاری کنیم. برای مثال در بحث مفاسد اقتصادی و فساد 3 هزار میلیاردی که رخ داد باید سازوکار اقتصادی آن را حل کند نه اینکه با سازوکارهای امنیتی و قضایی وارد شود. دولت قبل مجلس و قوه قضاییه مدعی باشد.

وی افزود: بر اساس نقاط مشترک سیاست‌ خارجی کشورها می‌تواند زمینه تفاهم و نقاط افتراق نیز می‌تواند موجب تهدید باشد و تقابل ایجاد کند لذا از مهمترین ظرفیت‌های ما گفتمان اسلام ناب است که برای کشورمان تولید اقتدار و عزت داشته است

* در حال حاضر ما 70 هزار میلیارد تومان معوقات بانکی داریم که سررسیدش گذشته است. ما وقتی می گوییم که هدفمندی منجر به تورم و نقدینگی شده است این مقدار معوقات تاثیرگذاری بیشتری دارد. در بررسی که ما در دبیرخانه شورای عالی امنیت داشتیم نشان می داد که نزدیک به 11 و 4 هزار میلیارد تومان از این معوقات در دست 24 نفر است که عمدتا هم در بحث تولیدی کار نمی کنند.

* سازوکارهای اقتصادی را باید پیاده سازی کرد. بحث سامانه و مراکز اطلاعات اقتصادی بحث مهمی است که باید برای این سازوکار تعبیه شود. مثلا پورتال تجاری یا سامانه اقتصادی که تمام مسائل اقتصادی کشور در یک جا جمع شود و تقاطع اطلاعاتی اینها مانع مفاسد اقتصادی می شود و اگر زودتر کار می شد مفاسدی از جنس 3 زار میلیارد مجال و ظهور و بروز پیدا نمی کند.

برای دیدن اخبار انتخاباتی اینجا کلیک کنید

بخش سیاست تبیان