تبیان، دستیار زندگی
عموماً با جستجوهای ساده‌ای که در گوگل انجام می‌دهیم، می‌توانیم به راحتی به نتیجه‌ی مطلوب خود برسیم. اما زمانی که گوگل از پاسخگویی باز می‌ماند چه می‌توان کرد؟
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

راهنمای بهترین روش‌ها برای جستجوی بهینه در اینترنت


عموماً با جستجوهای ساده‌ای که در گوگل انجام می‌دهیم، می‌توانیم به راحتی به نتیجه‌ی مطلوب خود برسیم. اما زمانی که گوگل از پاسخگویی باز می‌ماند چه می‌توان کرد؟ در این مقاله کوشیده‌ایم برخی از ترفندهای مهم در کار با غول جستجوگرهای اینترنتی را برای شما شرح دهیم. تا در کند و کاوهایتان به این نتیجه‌ی برسید که «عاقبت جوینده یابنده بود». از این گذشته این راهنما علاوه بر گوگل، به بینگ و یاهو نیز گوشه چشمی دارد.


راهنمای بهترین روش‌ها برای جستجوی بهینه در اینترنت

گرچه همه‌ی ما کم و بیش از گوگل استفاده می‌کنیم با این حال این جستجوگر نیز به قول معروف گاهی «کم می‌آورد». به همین خاطر بر آن شدیم تا برخی فوت‌های کوزه‌گری و ترفندهای اساسی را با شما گرامیان در میان بگذاریم. لازم به توضیح نیست که هر چند این موارد پیرامون این جستجوگر مطرح شده، اما محدود به گوگل نیست و کم و بیش می‌توانید ترفندهای مشابهی را در کار با سایر جستجوگرهای اینترنتی نیز به کار گیرید.

راستی اگر هم گاهی تمام جستجوهایتان در گوگل به نتیجه نمی‌رسید و به بن بست فلسفی برمی‌خورید، توصیه می‌کنیم ازلت نشینی را رها کرده و از سایر جستجوگرهای اینترنتی نیز کمک بگیرید.

ایجاد پرس و جوهای موثر

راهنمای بهترین روش‌ها برای جستجوی بهینه در اینترنت

همان‌طور که متوجه شده‌اید، گوگل یا سایر موتورهای جستجوگر به زبان‌های انسانی (نظیر فارسی، انگلیسی و غیره) تکلم نمی‌کنند، بلکه قلق خاص خود را دارند. پس ممکن است در پاسخگویی به برخی پرسش‌های انسانی ما نتیجه‌ی خوبی ارائه نکنند. خوشبختانه ترفندهایی برای وادار کردن این جستجوگرها به ارائه‌ی نتیجه‌ی مطلوب وجود دارد. برخی از این موارد عبارتند از:

کلمات اضافی را از پرس و جوهای خود حذف کنید

از مطرح کردن پرس و جوهای طولانی و جملات کامل پرهیز کنید و در عوض از کلمات کلیدی استفاده نمایید. گوگل برخی از کلمات شایع و معمولی را در جستجوی خود در نظر نمی‌گیرد و تنها به کلمات کلیدی و مهم توجه دارد؛ هر چند این روش در تمامی جستجوگرهای اینترنتی شایع نیست، به هر روی می‌توانید با کم کردن از میزان کلمات جستجو زمان بیشتری را صرفه‌جویی نمایید. برای نمونه به جای جستجوی «ابعاد و وزن لپ‌تاپ مک‌بوک‌ایر 2010» می‌توانید عبارت «ابعاد اندازه مک‌بوک‌ایر 2010» استفاده کنید.

گرچه همه‌ی ما کم و بیش از گوگل استفاده می‌کنیم با این حال این جستجوگر نیز به قول معروف گاهی «کم می‌ورد». به همین خاطر بر آن شدیم تا برخی فوت‌های کوزه‌گری و ترفندهای اساسی را با شما گرامیان در میان بگذاریم

از عملگر حدودی استفاده کنید

به طور پیش‌فرض، گوگل عبارات جستجو را در همه جای صفحه می‌گردد و لزومی ندارد که از نظر او این عبارات به هم نزدیک باشند گرچه ممکن است شما این‌طور بخواهید. این موضوع به خصوص زمانی که به دنبال عبارتی چند حرفی هستید، خود را نشان می‌دهد. فرض کنید به دنبال عبارتی چون استقلال قهرمان آسیا هستید. ممکن است گوگل مقاله‌ای پیرامون استقلال و جدایی یکی از مناطق در آسیا را معرفی کند! اما اگر عبارت فوق را درون گیومه قرار دهید و با جستجوی «استقلال قهرمان آسیا» می‌توانید به نتایج بهتر و مرتبط‌تری برسید.

مطمئناً اگر به دنبال مقالاتی پیرامون سفید کردن دندان هستید، با جستجوی عین عبارت «سفید کردن دندان» بسیاری از مقالات مفید مرتبط را از دست می‌دهید. اینجاست که می‌توانید از عملگر حدودی AROUND() استفاده کنید. به کمک دستور teeth AROUND(2) white به گوگل می‌گویید که هر جا این دو کلمه را در فاصله‌ی دو حرف در کنار هم دید، آن را به ما نشان دهد. عددی هم که در داخل پرانتز نوشته می‌شود، فاصله‌ی مجاز این دو کلمه از یکدیگر را نشان می‌دهد؛ هرچه این عدد کوچک‌تر باشد، فاصله کمتر و هر چه عدد بزرگ‌تر، فاصله بیشتر.

دندان AROUND(2) سفید

عباراتی که نیاز ندارید را حذف کرده و بر عبارات مورد نظر خود تاکید کنید

راهنمای بهترین روش‌ها برای جستجوی بهینه در اینترنت

اگر قصد دارید برخی کلمات را از جستجوی خود حذف کنید، می‌توانید از خط تیره در ابتدای آن استفاده کنید. برای مثال defrost pipes –ehow نتایجی که عبارت eHow در آن باشد را نشان نمی‌دهد. اما اگر می‌خواهید که این عبارت حتماً در نتایج جستجو وجود داشته باشد، باید علامت بعلاوه را پشت آن قرار دهید.

defrost pipes -ehow

از طرف دیگر می‌توانید به کمک عملگر OR گزینه‌های متعددی را بکاوید. برای مثال اگر به دنبال کلاه سیاه یا آبی رنگ هستید می‌توانید از این دستور استفاده کنید  hat (black OR blu)ث. دستور کلاه‌هایی که رنگ آبی یا سیاه دارند را برای شما فهرست خواهد کرد.

جستجو تنها در عناوین

اگر دنبال عناوین مقالات هستید و متن آن‌ها برای شما مهم نیست، می‌توانید از این دستور در گوگل بهره ببرید allintitle:. اما اگر در یاهو یا بینگ هستید از دستور ساده‌تر title: بهره ببرید.

allintitle:

جستجوی فایل‌ها

گاهی پیش می‌آید که اصلاً دنبال صفحات وب نیستید، اما در عوض نوع خاصی از فایل مورد نظر شماست. برای نمونه به دنبال فایل صوتی یا PDF خاصی می‌گردید. برای این منظور می‌توانید به راحتی از دستور filetype:extension در جستجوی خود استفاده کنید. مثلاً اگر به دنبال فایل پاورپوینت هستید، از دستور زیر استفاده نموده و در ادامه آن موضوع فایل مورد نظر خود را وارد کنید.

 filetype:ppt

دریافت سریع پاسخ سوالات اختصاصی

راهنمای بهترین روش‌ها برای جستجوی بهینه در اینترنت

اغلب موتورهای جستجو با توجه به دستورات و پرس‌وجوهایی که در اختیارشان قرار می‌دهیم، بهترین نتایج را برای ما گردآوری می‌کنند. برای مثال، اگر پرسشی نظیر «ساعت فعلی در تهران» (What time is it in Tehran) را جستجو کنید، گوگل زمان دقیق این شهر را به شما ارائه می‌کند. یا اگر بپرسید «آلان ساعت چند است»، گوگل با توجه به نشانی آی‌پی، زمان فعلی‌تان را اطلاع می‌دهد، هرچند ممکن است پاسخ قدری خطا داشته باشد. این موارد تنها برخی از نمونه‌هایی است که بدون نیاز به استفاده از دستورات خاص، و تنها با زبان طبیعی (البته انگلیسی) به نتایج خوبی در گوگل ختم می‌شود.

در حالی که بینگ و گوگل می‌توانند نتایج بسیاری را در این زمینه ارائه کنند، جستجوگر Duck Duck Go به طور اختصاصی برای این منظور تهیه شده است.
در زیر به برخی از قابلیت‌های این جستجوگر توجه فرمایید:

**با استفاده از دستور age می‌توانید به سن و سال افراد مشهور دست یابید. برای نمونه با جستجوی "age of Obama" به سن رئیس جمهور ایالات متحده دست پیدا خواهید کرد.

**اگر به دنبال میزان کالری برخی از غذاها هستید کافی است آن را جستجو کنید. برای نمونه برای یافتن کالری دو عدد تخم مرغ خوشمزه از عبارت calories in 2 eggs استفاده کنید. در حقیقت دستور calories in به همراه نام برخی غذا، میزان کالری آن را نشان می‌دهد.

**اگر وزن چیز خاصی مورد سوال شماست، باز هم این جستجوگر پاسخی خوب برایتان دارد. برای مثال وزن یک عدد سیب را با عبارت weight of an apple بدست می‌آورید.

**یا اگر عددی تصادفی می‌خواهید، کافی است از دستور rand استفاده و محدوده‌ی عدد مورد نظر را وارد کنید. یعنی

rand 1 100.

**اگر هم به دنبال جستجو در ویکی‌پدیا هستید می‌توانید نام ویکی‌پدیا را در کنار کلمه‌ی مورد نظر وارد نمایید.

بخش دانش و زندگی تبیان


منبع: زومیت