نظر حضرت رضا درباره شرابخوار
خداوند شراب را حرام كرده، زیرا منشاء فساد اجتماعى است، عقل را از درك حقایق باز مىدارد، حیا را از روى شرابخوار مىبرد و در مواجهه با مردم شرم نمىكند. به علاوه باعث بیمارى نهانى در اعضاى داخلى بدن مىشود.
ما بعث الله نبیا الا بتحریم الخمر. (1)
خداوند هیچ پیغبرى را مبعوث نكرد، مگر اینكه به او دستور داد كه شراب را حرام شده و ممنوع اعلام كند.
قال على بن موسى الرضا (علیه السلام): ان الله تعالى حرم الخمر لما فیها من الفساد، وبطلان العقول فى الحقایق وذهاب الحیاء من الوجه... وهو یورث مع ذلك الداء الدفین. (2)
امام رضا (علیه السلام) فرمود: خداوند شراب را حرام كرده، زیرا منشاء فساد اجتماعى است، عقل را از درك حقایق باز مىدارد، حیا را از روى شرابخوار مىبرد و در مواجهه با مردم شرم نمىكند. به علاوه باعث بیمارى نهانى در اعضاى داخلى بدن مىشود.
قال على بن موسى الرضا (علیه السلام):
ایاك ان تزوج شارب الخمر، فان زوجته فكاءنما قدت الى الزنا ولا تصدقه اذا حدثك ولا تقبل شهادته، ولا تاءمنه على شى ء من مالك فان ائتمنته فلیس لك على الله ضمان، ولا تۆاكله ولا تصاحبه ولاتضحك فى وجهه، ولا تصافحه، ولا تعانقه، وان مرض فلا تعده، وان مات فلا تشیع جنازته. (3)
امام رضا (علیه السلام) فرمود:
از تزویج دختر خود به شارب الخمر اجتناب كن، زیرا اگر چنین كنى، مثل این است كه براى زنا واسطه شدهاى و هرگاه سخن گوید، او را تصدیق نكن و شهادت و گواهى او را قبول ننما و او را به هر چیزى از مال خود امین قرار نده و اگر امین گردانى از طرف خدا بر تو ضمانتى نیست و با او همغذا و همصحبت نباش و به روى او لبخند نزن و با او مصافحه و روبوسى و معانقه نكن و اگر مریض شد، به عیادتش نرو و اگر مرد، جنازه او از تشییع نكن.
1- بحارالانوار، جلد 76، ص 135
2- مستدرك الوسائل، جلد 3، ص 137
3- بحارالانوار، جلد 79، ص 142 و میزان الحكمة، جلد 4. ص 281
بخش حریم رضوی