تبیان، دستیار زندگی
در انجام کار گروهی، ممکن است كه کارکرد نادرست یکی از افراد گروه بر کار شما نیز تأثیر منفی بگذارد؛ مثلاً یکی از همکاران، وظیفه محوله را در زمان مناسب تحویل ندهد، یا در انجام کار، دچار اشتباه شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

امان از تأثیر منفی همکار در کار!

روش‌های کاهش تأثیر منفی یک همکار بر کار گروهی


در انجام کار گروهی، ممکن است كه کارکرد نادرست یکی از افراد گروه بر کار شما نیز تأثیر منفی بگذارد؛ مثلاً یکی از همکاران، وظیفه محوله را در زمان مناسب تحویل ندهد، یا در انجام کار، دچار اشتباه شود.


همکار

امروزه، دامنه اطلاعات در هر زمینه‌ای بسیار گسترده است و حتی فعالیت در جزیی‌ترین بخش‌های کاری نیز به صورت امری تخصصی درآمده است. در چنین شرایطی بدیهی است، برای انجام ساده‌ترین پروژه‌ها نیز همکاری گروهی از افراد متخصص لازم باشد، اما در انجام کار گروهی، ممکن است، کارکرد نادرست یکی از افراد گروه بر کار شما نیز تأثیر منفی بگذارد؛ مثلاً یکی از همکاران، وظیفه محوله را در زمان مناسب تحویل ندهد، یا در انجام کار دچار اشتباه شود یا در انجام محاسبات یا جمع‌آوری اطلاعات به طور غیر عمدی اشتباه کند.

آیا می‌دانید كه در چنین شرایطی شما باید با این همکار چه برخوردی داشته باشید؟ برای کسب مهارت بیشتر در زمینه انجام کار گروهی و نحوه تعدیل اثر منفی یکی از همکاران بر کارتان، نکات زیر می‌تواند کمک کننده باشد:

قضاوت پیش از کسب اطلاعات کافی، ممنوع!

باید متوجه شوید كه دلیل کم‌کاری یا اشتباه همکارتان کوتاه مدت است و مثلاً از مشکل خانوادگی، بیماری و استرس ناشی شده است؛ یا از فقدان مهارت کافی یا عدم تطابق با سازمان ریشه گرفته و بلندمدت خواهد بود؟

برای کسب اطلاعات و قضاوت صحیح در مورد همکارتان می‌توانید با سایر همکاران در این مورد صحبت کنید و نظر آن‌ها را نیز در مورد تایید و یا رد قضاوت تان بخواهید. پس قبل از قضاوت، اطلاعات بیشتری کسب کنید، شاید همکار شما در شرایطی قرار گرفته که به حمایت بیشتری نیاز دارد.

مکالمه در محیطی آرام

با همکاری که مرتکب اشتباه شده است، در یک محیط خصوصی و غیررسمی صحبت کنید. به یاد داشته باشید كه نه او را متهم کنید و نه مورد سرزنش قرار دهید، بلکه تأثیر منفی اقدام انجام شده بر کلیت کار را به طور کامل برای او شرح داده و کوتاهی او را به صورت بروز اختلال در رسیدن به یک هدف مشترک برای گروه، نشان دهید.

در حقیقت به جای حمله به خود شخص، به رفتار و عملکرد او حمله کنید. در پایان، نظر خود او را در مورد دلیل اشتباهی که رخ داده بخواهید، ممکن است كه نظر او، زوایایی از مسئله را به شما نشان دهد که از چشم تان پنهان مانده است.

با همکاری که مرتکب اشتباه شده است، در یک محیط خصوصی و غیررسمی صحبت کنید. به یاد داشته باشید كه نه او را متهم کنید و نه مورد سرزنش قرار دهید، بلکه تأثیر منفی اقدام انجام شده بر کلیت کار را به طور کامل برای او شرح دهید.

حمایت و کمک رسانی

پس از ریشه‌یابی مشکل همکار خاطی، اگر مشکل او کوتاه مدت بود و از درگیری خانوادگی یا بیماری حاصل شده بود، بهتر است موضوع را به اطلاع همکاران دیگر رسانده و به او پیشنهاد کمک دهید، کمک کردن در چنین شرایطی نه تنها به بهبود روابط همکاران با یکدیگر منتهی می‌شود، بلکه به اعتبار شما برای دریافت کمک مشابه در آینده نیز می‌افزاید.

البته بهتر است به همکارتان یادآوری کنید که این یاری‌رسانی، موقتی است. اگر مشکل همکار شما طولانی مدت بوده و از فقدان مهارت کافی یا عدم تطابق با سازمان ناشی شده بود، به او در یافتن راه حل این مشکل کمک فکری برسانید و به او بگویید كه حتی می‌تواند از مشورت با رئیس تان نیز در این مورد بهره ببرد.

همكار

زمانی که باید تدافعی عمل کنید

اگر همکارتان به قصد کارشکنی و تخریب شما از انجام صحیح وظایفش خودداری می‌کند، زمان آن رسیده تا از خودتان دفاع کنید. البته فرض عمدی بودن و کارشکنی را همیشه در مرتبه آخر قرار دهید و در ابتدا، از عدم صحت سایر دلایل کم کاری، اطمینان حاصل کنید.

در چنین حالتی، ابتدا به طور مستقیم موضوع را با همکار خاطی در میان بگذارید و به عقب نشینی او امیدوار باشید، اما اگر او همچنان به کارشکنی ادامه داد، نقش خود را در انجام کارها پررنگ جلوه دهید؛ در صورتی که کار، نیاز به ارائه داشته باشد، شما برای جلب توجه سایرین، ارائه را به عهده بگیرید. همچنین در زمان تحویل کار به رئیستان، برای او مشخص کنید که دقیقاً کدام بخش از کار حاصل زحمات شماست.

در صورت تداوم اشتباهات چه باید کرد

در صورتی که این کارشکنی‌ها ادامه پیدا کرد و از راه حل‌های ارائه شده در بالا استفاده کردید اما به نتیجه نرسیدید، بهتر است از همکاری با این فرد در آینده خودداری کنید، اما اگر ناچار به ادامه همکاری بودید، می‌توانید موضوع را با رئیستان در میان بگذارید و بدون انتظار از او برای مداخله در مشکل، تنها برای رفع مشکلتان مشورت بخواهید.

البته از آنجا که شکایت به رئیس در کار گروهی نقص محسوب می‌شود، بهتر است تنها در موارد ضروری که اشتباهات فرد خاطی به شکست گروه منتهی می‌شود، به رئیستان مراجعه کنید.

حرف آخر

با همکاری که مرتکب اشتباه شده است، در یک محیط خصوصی و غیررسمی صحبت کنید. به یاد داشته باشید نه او را متهم کنید و نه مورد سرزنش قرار دهید، بلکه تأثیر منفی اقدام انجام شده بر کلیت کار را به طور کامل برای او شرح دهید.

مترجم: حدیث یوسفی


باشگاه کاربران تبیان - ارسالی از: peterpn

مطالب مرتبط:

چه کنیم تا بیشتر حقوق بگیریم؟!

برای شما که مدیر هستید!

اصول گفتگوی صحیح با رئیس

اصول کاریابی را در تبیان بخوانید!

هفت عادت برتر مدیران کسب و کار

راهکارهایی برای شادابی در محل کار

رفتار با کارکنان بحران زده!