تبیان، دستیار زندگی
«حسن سبحانی» استاد اقتصاد دانشگاه تهران با حضور در وزارت کشور رسما برای کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

حسن سبحانی ثبت نام کرد


«حسن سبحانی» استاد اقتصاد دانشگاه تهران با حضور در وزارت کشور رسما برای کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد. 

حسن سبحانی

به گزارش تبیان به نقل از مشرق؛ حسن سبحانی هم برای ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌جمهوری، وارد وزارت کشور شد.

از سوابق وی می توان به معاون دفتر وزارتی و روابط عمومی وزارت ارشاد اسلامی در سالهای 59 و 60، نماینده مردم دامغان در ادوار پنجم و ششم و هفتم مجلس شورای اسلامی از سال 75 تا 87 و مدیر گروه اقتصاد اسلامی، پولی و مالی دانشگاه تهران نام برد.

سبحانی دولت خود را "قانون" و گفتمانش را اصول و مبانی قانون اساسی و شعار انتخاباتی خود را "اقتصاد بدون ربا همراه با قانون‌گرائی، حق جوئی و اخلاق مداری" معرفی کرده است.

سبحانی بزرگترین انگیزه اش برای ورود به انتخابات را اصلاح مسیر اجرایی کشور برای افزایش کارمدی دولت و جلوگیری از  تعرض به مشروعیت نظام معرفی کرده است.

سبحانی کیست؟

فارس نوشت: در سال 1332 در دامغان بدنیا آمد . او فرزند دوم یک خانواده مذهبی 4 نفره است بود. تحصیلات ابتدائی را در دبستان قائم مقام و دوره سه ساله اول متوسطه را در دبیرستان فردوسی زادگاه خود گذراند و سپس برای کمک به اقتصاد خانواده اش ، راهی دانشسرای مقدماتی دامغان شد که با هزینه دولت و بطور شبانه روزی اداره می شد.

سبحانی در پایان دوره دو ساله دانشسرای مقدماتی با توجه به اینکه در همه سال های تحصیل و از جمله در این دوره شاگرد اول بود بجای اینکه «معلم» روستا شود «معلم» شهر شد و در همان دبستانی که دوره ابتدائی خود را گذرانده بود آموزگار کلاس اول شد و این در حالی بود که 18 سال از عمرش می گذشت .

حسن سبحانی در همان سال اول تدریس ، سال ششم متوسطه را در رشته ریاضی به پایان برد و در فاصله سال های 1351 - 1353 دوره نظام وظیفه را به عنوان سپاهی دانش در گرگان و بیرجند گذرانید. سپس در بهمن 1353 تحصیل در دوره کارشناسی اقتصاد را در دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی دانشگاه ملی ایران ( دانشگاه شهید بهشتی فعلی ) آغاز کرد در حالی که ناگزیر بود شغل معلمی را هم داشته باشد این دوره در خرداد 1358 به پایان رسید.

وی که در حین تحصیل دبیر دبیرستان های دامغان شده بود به خاطر اقدامات و تلاش هایی که در سال های منجر به پیروزی انقلاب اسلامی در زمینه مخالفت با رژیم حاکم داشت بلافاصله در فردای پیروزی انقلاب به عضویت کمیته انقلاب اسلامی دامغان که در واقع تمامی کارهای شهر را در وضعیت بهم ریخته نظام اداری آن ایام مدیریت می کرد درآمد .

سبحانی دولت خود را "قانون" و گفتمانش را اصول و مبانی قانون اساسی و شعار انتخاباتی خود را "اقتصاد بدون ربا همراه با قانون‌گرائی، حق جوئی و اخلاق مداری" معرفی کرده است

سبحانی در سال 1358 با شرکت در انتخابات شورای شهر از طرف مردم به عنوان عضو شورای شهر انتخاب و سپس از طرف اعضای منتخب به ریاست شورای شهر دامغان برگزیده شد . وی در همین سال ازدواج کرد و دارای 3 فرزند است. در سال 1359 برای ارائه خدمات به وزارت ارشاد اسلامی دعوت شد و مسئولیت هایی همچون معاون دفتر وزارتی و روابط عمومی و مدیر کلی دفتر تبلیغات دولت را عهده دار گردید . سبحانی در سال 1361 در دوره مدرسی اقتصاد (کارشناسی ارشد) مدرسه تربیت مدرس ( دانشگاه تربیت مدرس فعلی ) پذیرفته شد و این دوره را در سال 1365 به پایان رسانید . سپس با انتقال از وزارت آموزش و پرورش به دانشگاه تهران ، تدریس را در این سال در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران به عنوان مربی آغاز کرد.

سبحانی

وی در سال 1367 تحصیل در اولین دوره دکتری علوم اقتصادی دانشگاه تهران (پس از پیروزی انقلاب اسلامی) را شروع کرد و این دوره را هم در اسفند 1371 با دفاع از رساله دکتری خود تحت عنوان «نظام اقتصادی اسلام»به پایان رسانید . وی اولین فارغ التحصیل این دوره می باشد .

سبحانی در سال 1371 به مرتبه استادیاری و در سال 1382 به مرتبه دانشیاری و در سال 1391 به مرتبه استادی اقتصاد در دانشگاه تهران ارتقاء یافت و اینک به عنوان مدیر گروه اقتصاد اسلامی ، پولی و مالی این دانشگاه به خدمات خود ادامه می دهد.

وی در تمام دوره 34 ساله پس از پیروزی انقلاب دارای مسئولیت های سیاسی ، علمی ، اجرائی و پژوهشی بسیاری از جمله نماینده مجلس در دوره‌های پنجم، ششم و هفتم از طرف مردم دامغان. وی در سه دوره نمایندگی، از فعالترین نمایندگان ادوار مجلس بوده‌است.

سبحانی عنوان می‌کند که در دوره‌های نمایندگی، به هیچ یک از جناح‌ها تعلق خاطر نداشته‌است و بنا به گفته خودش، هزینه‌های انتخاباتی وی در چهار دوره کاندیداتوری مجلس، مجموعا چهار میلیون و دویست هزار تومان بوده‌است.

از دیگر مسئولیت های وی، معاونت پژوهشی و آموزشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است

عضو کمیته انقلاب اسلامی دامغان در سال های  1357 – 1358،رئیس شورای شهر دامغان در سال‌های 1358 – 1359، رئیس شورای اقتصادی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در سال‌های 1384 – 1385 و مدیر گروه آموزشی اقتصاد اسلامی، پولی و مالی دانشگاه تهران 1390 تاکنون.

بخش سیاست تبیان