تبیان، دستیار زندگی
خانه های نورانی به نور ولایت و امامت، کانون تربیت سربازان امام زمان(علیه السلام) و عهده دار پرورش دادن یاوران جان بر کف برای حضرت هستند که تربیت دینی آنان براساس، قرآن و عشق پیامبر و آل پیامبر(صلی الله علیه و آله) است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

احیای سلوک فاطمی، رسالت خانواده مهدوی


خانه های نورانی به نور ولایت و امامت، کانون تربیت سربازان امام زمان(علیه السلام) و عهده دار پرورش دادن یاوران جان بر کف برای حضرت هستند که تربیت دینی آنان براساس، قرآن و عشق پیامبر و آل پیامبر(صلی الله علیه و آله) است.

مهدویت

آگاهی کامل از جزئیات و دستاوردهای عصر ظهور برای کسی که پیش از ظهور زندگی می کند، بسیار دشوار است. تنها در پرتو روایات معصومین(علیهم السلام) و بر اساس استنباط علمای بزرگ از احادیث و قرآن می توان تا حدودی از این شاخصه ها و واقعیت ها پرده برداشت. در سلسله گزارش های خبری اخیر پیرامون سبک زندگی اسلامی به دنبال معرفی برخی شاخص ها و رسیدن به ابعاد حکومت جهانی حضرت مهدی(عج) و سبک زندگی مهدوی هستیم‌.

از دیگر ویژگی های عصر ظهور، پدیدار گشتن رشد معرفتی و دانشی انسان است. البته این سخن به این معنا نیست که بشر پیش از ظهور، اندیشه، تعقل، تلاش و جستجو برای دستیابی به حقیقت را نداشته است، بلکه منظور این است که بندها گسیخته و دیده ها گشوده خواهد شد. امام باقر(علیه السلام) می فرمایند: "إذا قام قائمنا وضع الله یده علی رۆوس العباد،فجمع بها عقولهم و کلمت به أحلامهم" هنگامی که قائم ما قیام کند، دست خدایی اش را بر سر بندگان می نهد، از آن پس خردها و دانش های آنان به هم می پیوندد و کمال می یابد.(بحارالانوار،ج 52)

یکی از رسالت های تربیتی خانواده های مهدوی تربیت نسل مستعد و مهیا از نظر علمی و عملی برای یاوری و اجرای منویات امام زمان(علیه السلام) است. خانه های نورانی به نور ولایت و امامت، کانون تربیت سربازان امام زمان(علیه السلام) و عهده دار پرورش دادن یاوران جان بر کف برای حضرت هستند که تربیت دینی آنان براساس، قرآن و عشق پیامبر و آل پیامبر(صلی الله علیه و آله) است. پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) در روایتی می فرمایند:

أدَّبوا أولادَکم عَلی ثلاث خِصالٍ: حُبَّ نَبِیِّکم و حُبَّ أهلِ بیتهِ و قراءَ هِ القرآن... فرزندانتان را بر سه پایه و خصلت تربیت کنید: محبت پیامبرتان، محبت اهل بیت او و قرآن. (کنزالعمال، ج 16، ص 456) برای انجام این رسالت بزرگ ما از سه الگو و روش استفاده می کنیم:

تربیت فرزند براساس اصول تربیتی کلی شرعی و عقلی

تربیت فرزند براساس توصیه های خاص اهل بیت(علیهم السلام)

تربیت فرزندان براساس الگوی صفات یاوران حضرت مهدی(علیه السلام)

از یکسو دچار شدن به روزمرگی و ازسویی تقلید کورکورانه سبک زندگی غربی( که هیچ تناسبی با سبک زندگی اسلامی ندارد) لزوم برنامه ریزی و پیاده سازی سبک زندگی اسلامی را دو چندان می کند. سبک زندگی ای که باید هر چه بیشتر ما را به جامعه مهدویت نزدیک نماید

تربیت نسل یاوران مهدی، براساس الگوی صفات یاران حضرت مهدی(علیه السلام) است. در قرآن کریم و روایات اهل بیت(علیهم السلام) به مجموعه ای از خصلت ها و ویژگی های شخصیتی اصحاب المهدی پرداخته شده است. شمارش این صفات در قرآن و روایات به معنای حرکت در مسیر تربیت چنین نسلی و الگو قرار دادن این شیوه است، به طور مثال قرآن6 صفت برای یاوران حضرت مهدی(علیه السلام) برمی شمارد:

یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا مَنْ یَرْتَدَّ مِنْکُمْ عَنْ دِینِهِ فَسَوْفَ یَأْتِی اللَّهُ بِقَوْمٍ یُحِبُّهُمْ وَ یُحِبُّونَهُ أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُۆْمِنِینَ أَعِزَّةٍ عَلَى الْکَافِرِینَ یُجَاهِدُونَ فِی سَبِیلِ وَ لاَ یَخَافُونَ لَوْمَةَ لاَئِمٍ... ای کسانی که ایمان آورده اید هر کس از شما که از دین خود باز گردد، باکی نیست پس به زودی خداوند قومی را می آورد که:

1- خدا ایشان را دوست دارد.

2- آنان نیز خدا را دوست می دارند.

3- در مقابل مۆمنین فروتن هستند.

4- در مقابل کافرین سرسختند.

5- در راه خدا جهاد می کنند.

6- از ملامت هیچ ملامتگری نمی هراسند.

از جمله مصادیق این روایت یاران حضرت مهدی(علیه السلام) هستند. با توجه به ضرورت سبک گزینی و احیای اصول زندگی که در گزارشات قبل مفصل اشاره شده است، تبین سلوک فاطمی و مهدوی(سلام الله علیها) نیز از دیگر مباحثی است که جهت معاصرسازی اسوه های اسلامی مطرح و بیان شده است.

از یکسو دچار شدن به روزمرگی و از سویی تقلید کورکورانه سبک زندگی غربی( که هیچ تناسبی با سبک زندگی اسلامی ندارد) لزوم برنامه ریزی و پیاده سازی سبک زندگی اسلامی را دو چندان می کند. سبک زندگی ای که باید هر چه بیشتر ما را به جامعه مهدویت نزدیک نماید.

بخش مهدویت تبیان


منبع : خبرگزاری شبستان

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.