احسان حدادی به تاریخ پیوست
در دومین و آخرین روز از مسابقات جام جهانی دوومیدانی، احسان حدادی به تاریخیترین مدال دوومیدانی ایران دست یافت.
در دومین روز از مسابقات جام جهانی دوومیدانی در شهر آتن یونان، احسان حدادی عصر یكشنبه با هشت حریف رقابت خود را آغاز كرد كه در پایان با ركورد 62 متر و 60 سانتیمتر به مدال نقره پرتاب دیسك دست یافت.
وی در رقابتی نزدیك با قهرمانان پنج قارهی جهان و سه كشور برتر دوومیدانی دنیا، پرتاب اول خود را به میزان 56 متر و 15سانتیمتر آغاز كرد. وی در پرتاب دوم ركورد 57 متر و 77 سانتیمتر را برای خود ثبت كرد. سومین پرتاب او 60 متر و 32 سانتیمتر شد و در چهارمین پرتاب با ركورد 62 متر و 60 سانتیمتر پس از «ویرجیلیوس الكنا» قهرمان المپیك و جهان از لیتوانی، در مكان دوم ایستاد.
الكنا به عنوان نمایندهی اروپا در این رقابت با ركورد 67 متر و 19 سانتیمتر مدال طلا را از آن خود كرد.
پس از حدادی «یان والت والتز» از آمریكا با ركورد 62 متر و 12 سانتیمتر به مدال برنز رسید
احسان حدادی علاوه بر نشان نقره و حکم قهرمانی ، جایزه نقدی 15 هزار دلاری را هم دریافت كرد.
حدادی نخستین مدال جهانی دوومیدانی ایران را در سال 2004 در رده سنی جوانان در كشور ایتالیا كسب كرده بود. وی همچنین سال گذشته ضمن قهرمانی در آسیا ركورد این قاره را پس از نه سال شكست.
حدادی: ایرانی پرتاب كردم!
امیدوارم ارزش مدالم را درك كنند
احسان حدادی، ركورددار پرتاب دیسك آسیا و عضو تیم این قاره در دهمین دوره مسابقات جام جهانی دوومیدانی پس از شاهكار بینظیرش و كسب مدال نقره در این مسابقات گفت: من كار بسیار با ارزشی را برای ورزش ایران انجام دادهام و امیدوارم مسوولان ارزش واقعی این مدال را درك كنند.
قهرمان پرتاب دیسك آسیا و نایب قهرمان جام جهانی اظهار كرد: من امسال برای كسب مدال در این مسابقات تلاش میكردم. تمامی تمرینات و برنامهریزیهایم برای این مسابقات بود و فكرش را هم میكردم كه مدال جهانی را كسب كنم اما، در جدال با بهترینهای جهان فكر میكردم حداقل باید ركورد آسیا را بشكنم و مدال كسب كنم، اما به لطف خدا با بهترین ركورد فصل جاریام، مدال نقره مسابقات جامجهانی را بر گردن آویختم.
وی با بیان این كه هدف تنها كسب مدال بود ادامه داد: در جام جهانی همه برای مدال میآیند، من هم برای مدال آمده بودم. شاید ركوردم پایین باشد و من را راضی نكند، اما مهم مدال بود كه آن را كسب كردم.
نایب قهرمان پرتاب دیسك جهان خاطرنشان كرد: وضعیت بدنی خوبی نداشتم. هنگام مسابقه هم بدنم سفت شده بود و نمیتوانستم خوب پرتاب كنم. البته در میان این همه بزرگان كمی هم استرس داشتم. اما با این حال آنچه میخواستم كسب كردم.
قهرمان پرتاب دیسك جوانان جهان با اشاره به پرتابهایش افزود: در استارت لیست هفت نفر ركوردهایی بهتر از من داشتند، اما با این حال خواستم در پرتاب اول بهترین ركورد را بزنم كه بیش از 56 متر نشد. در پرتابهای دوم و سوم هم خوب كار نكردم و پرتابهایم چنگی به دل نمیزد. اما، در پرتاب آخر ایرانی بودنم را ثابت كردم و غیرتی پرتاب كردم. در همان پرتاب بود كه حریفان خود را گرفتم و بسیار خوشحالم.
احسان حدادی تصریح كرد: حضور دكتر علیجانی به عنوان سرپرست و مربی كمك بسیار زیادی برای من بود. به هر حال اكنون یكی از تاریخیترین مدالهای ورزش ایران را كسب كردهام و امیدوارم مسوولان مفهوم كسب مدال جهانی در دوومیدانی را درك كنند و به اندازهی همان مدال ارزش قایل شوند. جایزهی نفر دوم این رقابت 15 هزار دلار بود كه حتی به نفرات قهرمان بسیاری از رشتههای جهانی نیز چنین پاداشی نمیدهند و این مساله نشان از اهمیت بسیار مسابقات داشت.
قهرمان پرتاب دیسك آسیا در پایان یادآور شد: این مدال یك بمب روحیه برای دوحه بود و البته من این بمب روحیه را تركاندم تا در بازیهای آسیایی رقیبی برای من نماند. در نهایت هم ضمن توكل به خدا از زحمات پدر و مادرم تشكر میكنم.
حدادی در یك نگاه؛
احسان حدادی از سال 2004 درخشش خود را در پرتاب دیسك آسیا و جهان آغاز كرد. وی در این سال و در مسابقات جوانان آسیا ضمن شكستن ركورد آسیا، مدال طلا را بر گردن آویخت.
وی همچنین چند ماه بعد در مسابقات جهانی دو و میدانی اولین مدال جهانی تاریخ دوومیدانی ایران را كسب كرد. وی قهرمان جوانان جهان شد. حدادی پس از آن در سال 2005 در مسابقات قهرمانی آسیا ضمن ثبت ركورد جدید برای پرتاب دیسك بزرگسالان آسیا، مدال طلا را بر گردن آویخت.
وی پس از این قهرمانی در سال جاری به عنوان یكی از اعضای تیم منتخب آسیا انتخاب شد. حدادی به عنوان اولین ایرانی در تیم منتخب آسیا حضور یافت و طی آن یك شنبه شب در قالب تیم منتخب آسیا مدال نقرهی پرتاب دیسك را به خود اختصاص داد.
این مدال مدال دوومیدانی ایران محسوب میشود.