بیماری نقرس: چه بخوریم چه نخوریم؟
این بیماری باعث ایجاد درد مفاصل میشود و معمولاً خود را از انگشت بزرگ پا نشان میدهد.
رژیم غذایی مناسب برای مقابله با این بیماری میتواند دردها و مشکلات ناشی از آن را کاهش دهد. در این مطلب چند توصیهی غذایی برای مقابله با این بیماری ارائه میدهیم. با ما همراه باشید.
آنچه نباید بخورید
کله پاچه (سیرابی، جگر، قلوه و غیره) باید به طور حتم از بشقابهای شما حذف شود. برخی از غذاهای دریایی مانند ماهی کولی، ساردین، تخم ماهی و غیره نیز جایی در برنامهی غذایی شما ندارند. در رژیم غذایی مناسب برای مقابله با بیماری نقرس سبزیجاتی مانند اسفناج، مارچوبه و قارچ نیز جزو ممنوعهها محسوب میشوند.
توجه داشته باشید که نوشیدنیهایی مانند نوشابههای گازدار و نوشیدنیهای الکلی نیز برای شما مضر خواهد بود.
این مواد غذایی را محدود کنید
مصرف ماهی آزاد، ماهی قزل آلا و غذاهای دریایی دیگر را محدود کنید. این توصیه در مورد حبوباتی مانند عدس، لوبیا، نخودفرنگی و غیره، همچنین تخم مرغ، شیر و پنیر نیز صادق است.
برای این که بتوانید یک رژیم مناسب برای مقابله با این بیماری داشته باشید باید از مصرف الکل بپرهیزید.
این مواد غذایی را در برنامهی غذاییتان بگنجانید
قبل از هر چیز بهتر است بدانید که برای مقابله با اسید اوریک خون میوه و سبزیجات مفیدند. برای همین لازم است که میوه و سبزیجات زیاد و متنوعی در طول روز مصرف کنید. توصیه میکنیم مصرف گیلاس، توت فرنگی، انگور، کرفس، چغندر، آرتیشو، لوبیا سبز، سیب زمینی، سبزیجات برگ سبز و جعفری را در الویت برنامهی غذایی خود قرار دهید. توصیه میکنیم همچنین ویتامین C و مواد غذایی سرشار از فیبر را دریابید. باید بدانید که فیبرها به دفع اوره کمک زیادی میکنند. برای مقابله با نقرس باید مایعات زیادی بنوشید.
توصیه میکنیم آب، آب سبزیجات تازه و آب مرکبات را در الویت قرار دهید. لازم است که روزانه دو لیتر از این مایعات را میل کنید.
ترجمه: فاطمه مهدی پور
بخش تغذیه و آشپزی تبیان
منبع:utile.fr