تبیان، دستیار زندگی
گوگل تمامی اطلاعات منتشر شده از طریق این سرویس‌ ها را بر روی سیستم ابر ذخیره می ‌کند و بنابر قوانین آمریکا، دولتمردان این کشورها می‌توانند، چه خود و چه از طریق آژانس ‌های جاسوسی به این اطلاعات دسترسی داشته باشند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

چه کسی امنیت اینترنت راشکست؟


گوگل تمامی اطلاعات منتشر شده از طریق این سرویس‌ ها را بر روی سیستم ابر ذخیره می ‌کند و بنابر قوانین آمریکا، دولتمردان این کشورها می‌توانند، چه خود و چه از طریق آژانس ‌های جاسوسی به این اطلاعات دسترسی داشته باشند.


اینترنت

بر اساس آمار منتشر شده به وسیله گوگل؛ آژانس ‌های دولتی، محلی، ایالتی و فدرال آمریکا تنها در سال 2012 بیش از 13753 مورد درخواست دسترسی به محتویات ایمیل کاربران را از این شرکت‌ داشته ‌اند و از این میان بیش از نیمی از این دسترسی‌ها بدون دادن کوچکترین اخطاری به کاربران، صورت گرفته‌ است. بنابر اعلام رسمی، تعداد کاربران فعال گوگل پس از راه‌ اندازی سرویس جی ‌میل، تا تاریخ ژوئن 2012 به بیش از 425 میلیون کاربر رسیده است و در کنار آن این شرکت بسترهایی هم‌ چون ذخیره اسناد بر روی گوگل درایو، انجام مکالمات تلفنی از طریق Google Voice، پخش وانتشار ویدیو از طریق یوتیوب، نوشتن مطالب و ایده‌های شخصی از طریق بلاگر؛ را برای کاربرانش فراهم نموده است که خود این بسترها، عاملی برای جمع آوری اطلاعات کامل‌ تر پیرامون افراد شده است.

گوگل تمامی اطلاعات منتشر شده از طریق این سرویس‌ ها را بر روی سیستم ابر ذخیره می ‌کند و بنابر قوانین آمریکا، دولتمردان این کشورها می‌توانند، چه خود و چه از طریق آژانس ‌های جاسوسی به این اطلاعات دسترسی داشته باشند. بر اساس "قانون امنیت ارتباطات الکترونیک"؛ ذخیره اطلاعات کاربران گوگل بر روی سیستم‌ های ابر، محدودیت‌های قانونی دسترسی به اطلاعات را برای سیستم‌های جاسوسی برمی‌ دارد و آن‌ها اجازه دارند تا از راه دور به اطلاعات کاربران دسترسی پیدا کنند، بدون این‌ که حتی به صاحبان آن‌ ها خبر و یا اخطاری داده شود. باید توجه داشت که براساس این قانون، سازمان‌ های جاسوسی می ‌توانند علاوه‌بر تمامی اطلاعاتی که کاربران در زمان ثبت ‌نام جی‌ میل در اختیار این شرکت گذاشته ‌اند، به زمان ورود و خروج فرد به جی‌ میل، آی‌ پی و مکان دست ‌یابی فرد به سرویس‌ های گوگل، پیام ‌های رد و بدل شده از طریق مسنجر و بسیاری اطلاعات دیگر نیز دسترسی پیدا کنند.

گوگل تمامی اطلاعات منتشر شده از طریق این سرویس‌ ها را بر روی سیستم ابر ذخیره می ‌کند و بنابر قوانین آمریکا، دولتمردان این کشورها می‌توانند، چه خود و چه از طریق آژانس ‌های جاسوسی به این اطلاعات دسترسی داشته باشند

اخیرا نیز بنا به گزارش سی ‌نت، مجلس سنای آمریکا به دنبال تصویب لایحه ‌ای است که به موجب آن می ‌تواند بدون دادن هیچ ‌گونه اخطاری، دسترسی کامل به تمامی ایمیل ‌ها و انواع ارتباطات الکترونیک کاربران اینترنت داشته باشد. قبل ‌تر، این لایحه بدین صورت به سنا ارائه شده بود که، پلیس برای بالا بردن امنیت مجازی کاربران اجازه دسترسی به ایمیل‌ ها و دیگر محتویات الکترونیک ایشان را داشته باشد؛ ولی توسط ارگان‌های حقوقی رد شد. پس از آن سناتور دموکرات "پاتریک لیحی" با حفظ نیت اصلی ثبت این قانون، به کلّی فضای لایحه را تغییر داد و آن را این‌گونه بازنویسی کرد که ارگان‌های دولتی بتوانند دسترسی بدون محدودیت به اکانت‌های خصوصی افراد داشته باشند.

براساس این قانون؛ ماموران ارگان‌ های دولتی دیگر نیاز به گرفتن اجازه قانونی از قضات، برای بررسی محتویات خصوصی ایمیل کاربران اینترنت را ندارند. این قانون تنها برای دسترسی به اکانت ایمیل کاربران نیست بلکه ماموران این ارگان‌ها می ‌توانند به اکانت فیس ‌بوک، توییتر، Google Docs و نیز هر نوع پیام الکترونیکی کاربران دسترسی داشته باشند. حائز اهمیت آن که، اگر این لایحه به تصویب سنا برسد بیش از 22 آژانس دولتی و جاسوسی آمریکا دسترسی آسان و بدون دردسر به محتویات یاد شده را خواهند داشت.

پس از آن سناتور دموکرات "پاتریک لیحی" با حفظ نیت اصلی ثبت این قانون، به کلّی فضای لایحه را تغییر داد و آن را این‌گونه بازنویسی کرد که ارگان‌های دولتی بتوانند دسترسی بدون محدودیت به اکانت‌های خصوصی افراد داشته باشند
اینترنت

در یکی از ماده‌ های این لایحه تصریح شده است که اگر شرکت‌ هایی همچون گوگل، فیس ‌بوک و یا توییتر بخواهند کاربرانشان را از انجام این تعقیب ‌ها مطلع کنند بایستی ابتدا به آژانس‌های مزبور اطلاع دهند، آژانس ‌های دولتی نیز بین دو‌ هفته تا یکسال وقت دارند که نتایج تحقیقات خود و دلایل زیر نظر گرفتن کاربران را ارائه دهند. در ماده دیگری تصریح شده است که اگر این آژانس‌ ها احساس کنند که موردِ تحت تعقیب، یک مورد اورژانسی است، دیگر هیچ یک از قوانین حقوقی بر روی این مورد اعمال نمی‌ شود و آن‌ها اجازه دارند تا پایان تحقیقاتشان بدون هیچ مشکلی بر روی محتویات الکترونیکی مورد نیازشان کار کنند.

در این راستا بعضی از منتقدان حقوقی آمریکا به این قانون اعتراض کرده‌ و گفته ‌اند، لایحه ‌ای که در اصل باید برای حفاظت از حقوق کاربران اینترنتی باشد حالا با تغییر محتوا دقیقا برعکس شده است. یکی از کارشناسان حقوق سایبری آمریکا در اعتراض به طرح این لایحه در سنا، گفته است: "هیچ دلیل حقوقی وجود ندارد که ارگان‌ های دولتی بتوانند بدون اجازه گرفتن از قاضی به ایمیل ‌ها و یا اکانت‌ های کاربران دسترسی داشته باشند." در حالی که سردمداران برخی شبکه های اجتماعی می گویند: "چون تمامی درخواست ‌ها، تحت عنوان عملیات‌ های تعقیب و بررسی به دست ما می ‌رسد، زیاد به این نکته توجه نمی‌ شود که، آیا سازمان‌های دولتی درخواست دسترسی به اطلاعات حساب کاربران را دارند و یا می‌ خواهند تمامی محتویات موجود در ایمیل کاربران و یا اطلاعات به اشتراک گذاری شده در سرویس‌های گوگل را بررسی کنند!."

فرآوری :آزاده مرنی

بخش ارتباطات تبیان


منابع: گرداب / پایگاه اطلاع رسانی جنگ نرم